Translate this page RO

Select language
InfoCons

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Martín Alonso Borrego-Llorente - Consul al Ambasadei Mexicului

Actualmente trăim într-o lume în care productivitatea și competitivitatea sunt interconectate la nivel global. În acest sens, am ferma convingere că toți consumatorii au dreptul la o informare corectă, obiectivă, eficientă, ușor de înțeles și suficientă referitoare la produsele, bunurile și serviciile puse la dispoziție.

În calitatea mea de diplomat și funcționar public, consider că este responsabilitatea guvernelor de a formula și pune în aplicare o politică de protecție a consumatorilor, luând ca repere legislațiile în vigoare ale țărilor inovatoare în domeniu.

Mexicul a fost primul stat latino-american care a creat o instituție independentă, cu rolul de a asigura protejarea drepturilor consumatorilor, a preveni abuzurile și a garanta corectitudinea în relația dintre agentul economic și consumator.

În România, InfoCons este una dintre instituțiile cu o implicare activă în formularea politicilor privind protecția consumatorilor, folosind ca instrumente noile tehnologii emergente în transmiterea informațiilor către publicul larg. 

Prin urmare, nu este surprizător că în urmă cu 4 luni, pe 14 decembrie 2016, a fost semnat un Acord de Cooperare între InfoCons și Inspectoratul Federal pentru Protecția Consumatorului (PROFECO) din Mexic, în vederea realizării schimbului de experiență și bune-practici în materie.

Protectia Consumatorilor. Ghid Legislativ

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram