Translate this page RO

Select language
InfoCons

ROMÂNII S-AU INFORMAT CEL MAI MULT DESPRE REDUCEREA RISIPEI ALIMENTARE

 

 

 

 

România este campioana utilizării materialelor educative video promovate de InfoCons pe tema reducerii risipei alimentare, în cadrul proiectului european “Global learning approach on food waste in non formal education”. Evaluarea testelor, ponturilor, animațiilor și jocului s-a derulat în perioada 21.10.2019 – 03.12.2020.

 

România și Lituania domină statisticile, ca număr de utilizatori/vizitatori ai materialelor. România ocupă prima poziție la 8 din cele 11 materiale video educative, 3 locuri 1 revenind Lituaniei.

Statistica include cele 7 state participante la proiect: România, Bulgaria, Croația, Lituania, Letonia, Estonia și Bangladesh.

 

Din totalul de 42.829 utilizatoriai testelor, 40% provin din România, urmată de Lituania cu 28% utilizatori. Cel mai frecventat dintre cele 3 teste a fost ”Călătoria bananei” (45.5%  din totalul utilizatorilor), cu România pe primul loc (47%) și Lituania pe poziția secundă (23.5%).  

http://vartotojai.lt/sincerelyfood/test/banana/

 

La categoria animație video – cu trei ”Povești din bucătărie” (33.744 vizualizări)  - conduce România (37.8%) urmată de Lituania (29.5%). Povestea albinelor s-a plasat pe primul loc (40% vizualizări).

https://www.infocons.ro/ro/i-povesti-de-bucatarie-albinele-MjE1NjQtOTU.html


Cele 4 ponturioferite au înregistrat 38.756 vizitatori impresionant de vizitatori, din care 40% pentru România și 23% pentru Lituania. Congelarea corectă a alimentelor a atras cel mai mare număr de privitori (30%) https://www.infocons.ro/ro/i-sfaturi-utile-congelarea-corecta-a-alimentelor-MjEzNzItOTU.html

 

 

Singurul joc, intitulat ”Eroul de zi cu zi”, a adunat  4570 de utilizatori,   32% de utilizatori din România și 25% din Lituania.

 

 

 

 

 

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram