Pate-ul este un preparat culinar de consistenta cremoasa obtinut industrial, din diverse ingrediente. Pe piata exista variante de pate de post, pate-uri vegetale care, din păcate reproduc compoziția celor din ficat-carne, conținând: apa, ulei vegetal hidrogenat (margarina) sau nehidrogenat, proteină din soia, sare iodată, extract de condimente, muștar, arome, stabilizatori (polifosfați E-452), emulgatori (săruri ale acizilor grași E-470, s.a.), agenți de îngroșare (guma guar E-412, caragenan E-407), amidon din grâu și porumb, sirop de glucoza, zaharuri, potențiator de aromă (glutamat monosodic E-621), legume deshidratate, antioxidant (acid ascorbic E-300), acidifiant (acid citric E-330), coloranți (caramel E-150, roșu carmin E-120), extract de paprika. Conțin alergeni de tipul: gluten, țelină, muștar, soia.
Informatii utile - achizitie produse tip pate
Stii ce fel de pate vegetal cumperi?!
Produse alese pentru comparare