Navighezi în versiunea veche InfoCons.
This is default text for notification bar

Translate this page RO

Select language
InfoCons
Mezeluri

Mezeluri

Chiar daca au fost obligati de legi să treacă pe etichete toate componentele rețetei, producătorii din România se feresc să dezvăluie cantitățile adevărate de carne dintr-un produs. Dintr-o listă de aproximativ 15-20 de ingrediente, doar unul singur este carne. Restul sunt fosfați, nitriți, nitrați, arome sintetice și coloranți, mutlă sare și multă apă.

Mezeluri conțin aditivi foarte periculosi, cum ar fi: nitrați de sodiu și potasiu (de la E249 la E252), fosfați (de la E339 la E334) și polifosfați (de la E450 la E452) de potasiu, sodiu, calciu și magneziu. În prezența proteinelor, nitriții se transformă într-o substanță care favorizează apariția cancerului de stomac. În doze foarte mari, nitriții dau o toxicitate acută care împiedică sângele să mai transporte oxigen.

Un aditiv pe care producătorii îl folosesc ilegal și destul de frecvent în mezeluri, fără să fie sancționați, este amidonul modificat. Conform Ordinului nr. 975, amidonul nu este admis în produsele din carne. Totuși, mezelurile au amidon, pentru că acest aditiv reține multă apă și mărește cantitatea de mezel, înlocuind în fapt carnea.

Valorile nutritionale ale crenvurstilor - 2009

Valorile nutritionale ale crenvurstilor - 2015

Valorile nutritionale ale crenvurstilor - 2017

Studiu comparativ pe produsele tip crenvursti : 2009 - 2017

Studiu - etichetele mezelurilor (2012)

Produsele din carne de tip mezele - marcă proprie

Cantitățile reale de sare din crenvursti

Care sunt crenvurstii cu pana la 95mg de nitriti

Nitriții din cabanos - diferente foarte mari

Test comparativ - Sunca de praga cu pana la 10 E-uri

Valorile nutriționale din cabanos - 2017

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram
Compară produsele

Produse alese pentru comparare