Translate this page RO

Select language
InfoCons

Stiati ca..... produse alimentare sub forma congelata

Știați că.....

  • trebuie să acordați atenție condițiilor de depozitare impuse de producător, atât în magazinul de comercializare, cât și la domiciu?
  • produsele alimentare congelate trebuie comercializate doar în stare congelată? La decongelare trebuie să prezinte gustul și mirosul nemodificate, caracteristice sortimentelor respective;
  • este interzis ca produsele alimentare congelate rapid să se recongeleze, acestea trebuind să se prelucreze imediat ce au fost decongelate?
  • nu trebuie să achizitionați produsele la care constatați existența aglomerarilor de produs sub forma unor blocuri sau prezența de gheață în ambalaj?
  • trebuie să acordați o atenție deosebită când cumpărați produsele alimentare congelate asupra modului de prezentare a ambalajului? Nu achizitionați produse la care constatați că ambalajul este murdar, degradat, nu este închis etanș și nu asigură salubritatea produsului.
  • trebuie să acordați atenție deosebită datei durabilității minimale? refuzați produsele care prezintă data durabilității minimale modificată, depășită sau pe care nu este înscrisa data durabilității minimale.
  • mențiunile obligatorii ce se înscriu pe etichetele / ambalajele produselor alimentare provenite din alte țări trebuie să fie redactate în limba română, fără a exclude prezentarea acestora și în alte limbi?
  • la cumpărarea produselor alimentare trebuie să solicitați și să păstrați bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriți să reclamați calitatea/siguranța unui produs?

 

InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercita-le apelând 021 9615!*

 

*Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Teleko

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram