Translate this page RO

Select language
InfoCons

Comunicate

 

 

 

 

Coordonator Parteneri
Zala BNCA InfoCons EKYL CEIP

Acest proiect este finantat de Uniunea Europeana

Dulce și sărat - Povestea ketchup-ului

Dulce și sărat - Povestea ketchup-ului

Reprezentanții InfoCons participă, în acest moment la prima instruire bazată pe simulare din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non

Reprezentanţi InfoCons participă la un nou Training la locul de muncă

Reprezentanţi InfoCons participă la un nou Training la locul de muncă

Astăzi, 22 Mai 2019, reprezentanții InfoCons au paticipat la un nou Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-for

Cum estimăm cel mai corect porțiile pentru o singură masă?

Cum estimăm cel mai corect porțiile pentru o singură masă?

ð  Legume fără amidon În cazul legumelor fără amidon utilizați mâinile cuplate pentru a porționa cantitatea potrivită pentru o singură masă, iar pentru copii, fol

Reprezentanții InfoCons participă la o nouă dezbaterea cu tineri pe tema risipei alimentare!

Reprezentanții InfoCons participă la o nouă dezbaterea cu tineri pe tema risipei alimentare!

Reprezentanții InfoCons participă la o nouă dezbaterea la nivel național pentru liderii de tineret din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non

Intră în joc și redu risipa alimentară!

Intră în joc și redu risipa alimentară!

Jocul intercativ este realizat în cadrul Proiectului ”Respect mâncării ! – Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală&rd

Reprezentanţi InfoCons participă la un nou Training la locul de muncă

Reprezentanţi InfoCons participă la un nou Training la locul de muncă

Astăzi, 16 Mai 2019, reprezentanții InfoCons vor paticipa la un nou Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-for

InfoCons participă cu un stand la Salonul de Gastronomie

InfoCons participă cu un stand la Salonul de Gastronomie

InfoCons participă în perioada 16 - 17 Mai 2019 cu un stand la Salonul de Gastronomie ce are loc în cadrul World Trade Center, Sala Plaza.

Reprezentanţi InfoCons participă la un alt Training la locul de muncă

Reprezentanţi InfoCons participă la un alt Training la locul de muncă

Reprezentanții InfoCons vor paticipa astăzi, 15 Mai 2019, la un alt Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-for

Păstrarea  inteligentă a alimentelor !

Păstrarea inteligentă a alimentelor !

După deschidere, depozitați alimentele în recipiente separate pentru a prelungi durata lor de depozitare (condițiile de depozitare pot diferi pentru fiecare produs). Atenție, produsele pot

Reprezentanţi InfoCons au participat la un nou Training la locul de muncă

Reprezentanţi InfoCons au participat la un nou Training la locul de muncă

Astăzi, 9 Mai 2019, reprezentanții InfoCons au paticipat la un nou Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-formal educa

InfoCons prezent la Ziua Europei

InfoCons prezent la Ziua Europei

InfoCons a participat astăzi la Ziua Europei, eveniment organizat în Parcul Colțea de către cei de la Institutului European din România.

Deșeuri alimentare mai puține = distrugerea pădurilor mai redusă !

Deșeuri alimentare mai puține = distrugerea pădurilor mai redusă !

InfoCons, în calitate de partener în cadrul Proiectului ”Respect mâncării ! – Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-f

Printr-un simplu test interactiv poți reduce risipa alimentară!

Printr-un simplu test interactiv poți reduce risipa alimentară!

Printr-un simplu click AICI, poti afla informați utile

Cum puteți folosi ouăle rămase de Sărbătorile Pascale!

Cum puteți folosi ouăle rămase de Sărbătorile Pascale!

În cazul în care cumpărați mai multe ouă pentru masa de Paște, nu uitați să le folosiți mai întâi pe cele vechi. Ouăle rămase pot fi ingrediente pentru o omletă

Mai puțină mâncare risipită  – mai multe albine fericite și oameni fericiți!

Mai puțină mâncare risipită – mai multe albine fericite și oameni fericiți!

InfoCons, în calitate de partener în cadrul Proiectului ”Respect mâncării ! – Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-f

Prin congelarea alimentelor poți reduce risipa de alimente!

Prin congelarea alimentelor poți reduce risipa de alimente!

Urmărește acest videoclip cu rol educativ și informativ, aflând astfel informații utile vis a vis de congelarea alimentelor pentru prelungirea vieții acestora, printre care : Puteți conge

Poți schimba obiceiurile alimentare din bucătăria ta!

Poți schimba obiceiurile alimentare din bucătăria ta!

Dacă vrei să schimbi ceva în obiceiurile tale alimentare și astfel să reduci risipa alimentară și să faci economii, te invităm să accesezi testul interactiv realizat de InfoCons în

Risipa de alimente = Gaze cu efect de seră = Schimbări climatice

Risipa de alimente = Gaze cu efect de seră = Schimbări climatice

Poate că vă întrebați cum se poate ca mâncarea risipită să afecteze schimbările climatice. Ei bine, așa cum am spus mai devreme, gazele cu efect de seră sunt o parte a ciclului nat

Reprezentanții InfoCons participă la dezbaterea cu tineri pe tema risipei alimentare !

Reprezentanții InfoCons participă la dezbaterea cu tineri pe tema risipei alimentare !

Reprezentanții InfoCons  participă la dezbaterea la nivel național  pentru liderii de tineret din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in

Energia – Impactul asupra risipei alimentare!

Energia – Impactul asupra risipei alimentare!

E greu să ne gândim la o activitate umană care nu necesită energie. Sursele bazate pe combustibili fosili, care nu sunt regenerabile, au devenit o adevărată problemă: utilizarea lor a crescu

Reprezentanții InfoCons participă la o nouă întâlnire din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-formal education"

Reprezentanții InfoCons participă la o nouă întâlnire din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-formal education"

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, la o nouă întâlnire din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-formal

Reprezentanții InfoCons participă la o nouă întâlnire din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-formal education"

Reprezentanții InfoCons participă la o nouă întâlnire din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-formal education"

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, la o întâlnire din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-for

Te invităm să descoperi “CĂLĂTORIA BANANEI“

Te invităm să descoperi “CĂLĂTORIA BANANEI“

Vino alături de susținătorii reducerii risipei alimentare și a impactului acesteia la nivel global. Testul interactiv te ghidează într-o călătorie frumoasă în care ai parte de sfa

Reprezentanţi InfoCons participă la un nou Training la locul de muncă

Reprezentanţi InfoCons participă la un nou Training la locul de muncă

Reprezentanții InfoCons paticipă astăzi, 3 Aprilie 2019, la un nou Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-form

Risipa de alimente poate însemna și risipă de bani !!!!

Risipa de alimente poate însemna și risipă de bani !!!!

V-ați gândit care sunt rezultatele unui consum mai mare decât cererea pe care o avem pentru alimente? Ei bine, în primul rând, prin aruncarea acestora, putem s

Reprezentanții InfoCons participă la evenimentul dedicat Zilei Jandarmeriei Române în Parcul Herăstrău

Reprezentanții InfoCons participă la evenimentul dedicat Zilei Jandarmeriei Române în Parcul Herăstrău

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 31 Martie 2019 la evenimentul dedicat Zilei Jandarmeriei Române organizat în Parcul Herăstrău, Sector

Președintele și reprezentanții InfoCons participă la cea de-a doua întâlnire a Grupului de Lucru

Președintele și reprezentanții InfoCons participă la cea de-a doua întâlnire a Grupului de Lucru

Cea de-a doua întâlnire a Grupului de Lucru pe tema risipei alimentare și impactul acesteia atât asupra mediului cât și a risipei banului public, Grup de Lucru

Cumpărături inteligente pentru reducerea risipei alimentare!

Cumpărături inteligente pentru reducerea risipei alimentare!

InfoCons, în calitate de partener în cadrul Proiectului ”Respect mâncării ! – Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-f

Distrează-te și redu risipa alimentară !

Distrează-te și redu risipa alimentară !

InfoCons, în calitate de partener în cadrul Proiectului ”Respect mâncării ! – Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-f

Reprezentanţi InfoCons participă la un alt Training la locul de muncă

Reprezentanţi InfoCons participă la un alt Training la locul de muncă

Reprezentanții InfoCons vor paticipa astăzi, 21 Martie 2019, la un alt Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-

Reprezentanţi InfoCons participă la un nou Training la locul de muncă

Reprezentanţi InfoCons participă la un nou Training la locul de muncă

Astăzi, 20 Martie 2019, reprezentanții InfoCons vor paticipa la un nou Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-

Cum putem utiliza resturile alimentare!

Cum putem utiliza resturile alimentare!

InfoCons, în calitate de partener în cadrul Proiectului ”Respect mâncării ! – Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-f

Povești în format digital pe tema risipei alimentare !

Povești în format digital pe tema risipei alimentare !

Astăzi 14.03.2019, reprezentanții InfoCons participă la prima acțiune privind realizarea unei povești digitale pe tema risipei alimentare

Prima dezbatere cu tineri pe tema risipei alimentare !

Prima dezbatere cu tineri pe tema risipei alimentare !

În data de 13.03.2019, reprezentanții InfoCons au participat la prima dezbatere la nivel național  pentru liderii de tineret

 Depozitarea corecta a  alimentelor!

Depozitarea corecta a alimentelor!

InfoCons, în calitate de partener în cadrul Proiectului ”Respect mâncării ! – Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-f

Laboratoare de alimentație

Laboratoare de alimentație

 A învăța cum să gătești este o tendință uriașă acum: consumatorii urmăresc canalele de gătit, clipurile video și își petrec cu bucurie diferitele ocaziile (teambuilding,

Educația non-formală pentru o9atitudine față de risipa alimentară continuă!

Educația non-formală pentru o9atitudine față de risipa alimentară continuă!

Sub egida Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-formal education" în perioada martie 2019 – iunie 2019, se va desfășura a doua sesiune de training-

InfoCons alături de Asociaţia CONIL în cadrul CONIL Fest

InfoCons alături de Asociaţia CONIL în cadrul CONIL Fest

InfoCons a participt şi astăzi la CONIL Fest, eveniment organizat la Circul Metropolitan.

InfoCons partener în cadrul CONIL Fest

InfoCons partener în cadrul CONIL Fest

InfoCons a participt şi astăzi la CONIL Fest, eveniment organizat la Circul Metropolitan.

Ce înseamnă problema risipei alimentare?

Ce înseamnă problema risipei alimentare?

Multă lume crede că cea mai mare risipă alimentară este făcută în supermarketuri, însă este oare așa? Risipa alimentară apare în fiecare stagiu al producerii și distribu

Congelarea alimentelor poate ajuta la reducerea risipei alimentare!

Congelarea alimentelor poate ajuta la reducerea risipei alimentare!

InfoCons, în calitate de partener în cadrul Proiectului ”Respect mâncării ! – Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-f

Devino Eroul de Zi cu Zi și oprește risipa alimentară!

Devino Eroul de Zi cu Zi și oprește risipa alimentară!

InfoCons, în calitate de partener în cadrul Proiectului ”Respect mâncării ! – Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală”, a realizat div

Compostați resturile alimentare !

Compostați resturile alimentare !

Majoritatea resturilor din casă (40%) reprezintă material compostabil, precum bucățile de fructe sau legume, resturile alimentare sau zațul de cafea. Dacă nu există un sistem de colectare a resturilor

Reprezentanţi InfoCons participă la un nou Training la locul de muncă

Reprezentanţi InfoCons participă la un nou Training la locul de muncă

Reprezentanții InfoCons vor paticipa la un alt Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-formal education"

Reprezentanţi InfoCons participă la un alt Training la locul de muncă

Reprezentanţi InfoCons participă la un alt Training la locul de muncă

Reprezentanții InfoCons vor paticipa la un alt Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-formal education"

SCHIMBAREA CLIMATULUI ÎN BUCĂTĂRIA TA  - Chestionar cu privire la obiceiurile alimentare

SCHIMBAREA CLIMATULUI ÎN BUCĂTĂRIA TA - Chestionar cu privire la obiceiurile alimentare

SCHIMBAREA CLIMATULUI ÎN BUCĂTĂRIA TA Chestionar cu privire la obiceiurile alimentare     InfoCons în calitate de Partener in cadrul Proiectului –

Crezi că poți fi Eroul de Zi cu Zi?

Crezi că poți fi Eroul de Zi cu Zi?

InfoCons, în calitate de partener în cadrul Proiectului ”Respect mâncării ! – Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală”, a realizat div

Merele – cum prelungim viața acestora și reducem risipa alimentară !

Merele – cum prelungim viața acestora și reducem risipa alimentară !

Loc de depozitare: frigider sau beci rece (de preferință sub 5° C); loc întunecat. Merele emană un gaz (etilenă) care accelerează coacerea altor fructe și legume, în cazul

Reprezentanții InfoCons vor paticipa la un nou Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European

Reprezentanții InfoCons vor paticipa la un nou Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European

Training-ul are ca scop prevenirea risipei alimentare la locul de muncă, fiind adresat angajaților atât din perspectiva informării acestora cu privire la impactul global al risipei alimentare

CĂLĂTORIA BANANEI - Test interactiv. Descoperă potențialul de a fi "Eroul de zi cu zi "

CĂLĂTORIA BANANEI - Test interactiv. Descoperă potențialul de a fi "Eroul de zi cu zi "

CĂLĂTORIA BANANEI -Test interactiv Descoperă potențialul de a fi "Eroul de zi cu zi "

Reprezentanții InfoCons vor paticipa la un nou Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-formal education"

Reprezentanții InfoCons vor paticipa la un nou Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-formal education"

Astăzi, 1 Februarie 2019, reprezentanții InfoCons vor paticipa la un nou Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-formal education

Strategii inteligente pentru a te hrăni mai bine și a păstra mai mulți bani în portofel!

Strategii inteligente pentru a te hrăni mai bine și a păstra mai mulți bani în portofel!

Analizând Legea Risipei Alimentare nr. 217/2016 s-a constatat necesitatea elaborării Normelor Metodologice de aplicare ale acesteia, pentru a transpune în practică prevederile propuse.

Risipa alimentară și schimbările climatice!

Risipa alimentară și schimbările climatice!

Poate că vă întrebați cum se poate ca mâncarea risipită să afecteze schimbările climatice.

Sfaturi de păstrare a alimentelor în congelator

Sfaturi de păstrare a alimentelor în congelator

Produsele alimentare ar trebui să fie acoperite și închise cu atenție în materiale sau caserole rezistente împotriva umezelii sau a vaporilor

Training la locul de muncă – reducerea risipei alimentare !

Training la locul de muncă – reducerea risipei alimentare !

InfoCons în calitate de Partener în cadrul Proiectului  "Global learning approach on food waste in non-formal education"

Caietul unui consumator atent – Respect mâncării !

Caietul unui consumator atent – Respect mâncării !

InfoCons în calitate de Partener în cadrul Proiectului – Respect mâncării ! – “Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală”

Sfaturi de păstrare a alimentelor în frigider

Sfaturi de păstrare a alimentelor în frigider

Un frigider este un aparat electrocasnic care vă permite să păstrați alimentele în condiții optime.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea a avut o intervenție telefonică la Radio România Actualități

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea a avut o intervenție telefonică la Radio România Actualități

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a avut o intervenție telefonică în cursul zilei de astăzi.

Despre risipa alimentară și cum o poți evita -  Manual practic

Despre risipa alimentară și cum o poți evita - Manual practic

InfoCons în calitate de Partener în cadrul Proiectului – Respect mâncării ! – “Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală”

Știți care sunt produsele cele mai risipite la nivel global ?!

Știți care sunt produsele cele mai risipite la nivel global ?!

Unele produse alimentare sunt risipite mai des decât altele.

O reinventare a celor mai comune resturi alimentare !

O reinventare a celor mai comune resturi alimentare !

O reinventare a celor mai comune resturi alimentare ! Păstrați resturile de legume pentru a face un stoc de legume. Poți folosi o caserolă sau o pungă pentru a strânge resturile, pe care

Cum ne putem asigura că risipim mai puțină mâncare în casele noastre?

Cum ne putem asigura că risipim mai puțină mâncare în casele noastre?

De foarte multe ori, pretindem că nu risipim mâncare sau nu o aruncăm.

Mai puțină mâncare risipită = un bine adus mediului înconjurător

Mai puțină mâncare risipită = un bine adus mediului înconjurător

Câmpurile cu orez produc metan – un gaz cu efectde seră care contribuie considerabil la schimbările climatice.

Lista alimentelor care pot fi congelate la -18 grade Celsius

Lista alimentelor care pot fi congelate la -18 grade Celsius

Fructele. De exemplu, bananele coapte (decojite și feliate) pot fi congelate pentru smoothieuri.

Risipa de alimente = Risipa de apă!

Risipa de alimente = Risipa de apă!

Apa, în special cea proaspătă, provenită dintr-o sursă, este o resursă importantă în producția alimentelor.

Cum ne putem asigura că risipim mai puțină mâncare în casele noastre?

Cum ne putem asigura că risipim mai puțină mâncare în casele noastre?

De foarte multe ori, pretindem că nu risipim mâncare sau nu o aruncăm.

Lista de cumpărături = diminuarea risipei alimentare

Lista de cumpărături = diminuarea risipei alimentare

Un pas simplu: Efectuarea unei liste de cumpărături (și respectarea acesteia) ajută la reducerea deșeurilor alimentare, reprezentând o reducere a deșeurilor de 4 kg pe persoană pe an.

Daca ești mai atent, poți reduce risipa alimentară!

Daca ești mai atent, poți reduce risipa alimentară!

Un studiu danez arată că, dacă mărimea farfuriei este redusă cu doar 9%, deșeurile alimentare pot fi reduse cu peste 25%.

Atenție la datele de expirare! Puteți reduce risipa alimentară!

Atenție la datele de expirare! Puteți reduce risipa alimentară!

Alimentele care trebuie consumate “înainte de data de expirare": -   Carne proaspătă; -   Peşte proaspat; -   Lapte;

Preveniți risipa de alimente prin congelare!

Preveniți risipa de alimente prin congelare!

Când știți că nu veți consuma în curând acea mâncare - înghetați-o înainte de data "expirarii"

Hrana risipită poate “ucide” animalele!

Hrana risipită poate “ucide” animalele!

Unele țări taie pădurile tropicale pentru a produce ulei de palmier care este folosit pentru atât de multe alimente care apoi ajung să fie neconsumate (risipite), în timp ce urangu

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct prin telefon la TVR Moldova

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct prin telefon la TVR Moldova

Tema discuției este diminuarea risipei alimentare și experiența pe care o are România în acest subiect.

Evitați risipirea alimentelor prin planificarea meniului săptămânal!

Evitați risipirea alimentelor prin planificarea meniului săptămânal!

Principalul motiv (43%) pentru care mâncarea este risipită este acela că uităm ce alimente avem în frigider, nu sunt consumate la timp și acestea se strică. Planificarea unui meni

Principalele motive pentru care risipim mâncarea!

Principalele motive pentru care risipim mâncarea!

Principalele motive pentru care risipim mâncarea ! Adesea afirmăm că nu risipim alimentele sau nu le aruncăm. Ar putea fi așa, dar trebuie să recunoaștem că există ocazii când des

Ședință dezbatere - diminuarea risipei alimentare

Ședință dezbatere - diminuarea risipei alimentare

Astăzi, 26 Septembrie 2018, reprezentanții InfoCons au participat la ședinta ce a avut ca și tema dezbaterea privind normativele ce trebuie implementate in vederea diminuarii risipei alimentare.

Reprezentanţi InfoCons participă la un alt Training la locul de muncă

Reprezentanţi InfoCons participă la un alt Training la locul de muncă

Astăzi, 24 Septembrie 2018, reprezentanții InfoCons vor paticipa la un alt Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-formal educati

Reprezentanții InfoCons vor paticipa la un alt Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-formal education"

Reprezentanții InfoCons vor paticipa la un alt Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-formal education"

Astăzi, 21 Septembrie 2018, reprezentanții InfoCons vor paticipa la un alt Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-formal educati

Risipa de alimente?! Risipa de resurse?!

Risipa de alimente?! Risipa de resurse?!

Risipa de alimente ?! Risipa de resurse ?! Multe produse alimentare sunt produse în țări unde oamenii nu au destule mâncare.

Al doilea Training la locul de muncă organizat de Asociația InfoCons

Al doilea Training la locul de muncă organizat de Asociația InfoCons

Astăzi, 14 Septembrie 2018, reprezentanții InfoCons vor paticipa la cel de-al doilea Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in

Primul training la locul de muncă organizat de Asociația InfoCons

Primul training la locul de muncă organizat de Asociația InfoCons

Astăzi va avea loc primul training la locul de muncă din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-formal education" 

Costul total al alimentelor risipite anual la nivelul Uniunii Europene ?!

Costul total al alimentelor risipite anual la nivelul Uniunii Europene ?!

V-ați gândit vreodată că, odată cu mâncarea aruncată la coșul de gunoi, aruncăm literalmente și bani ? Prin creearea deșeurilor alimentare, care ar putea fi evitate, printr-o depoz

Cantitatea de alimente risipită la nivel global !?

Cantitatea de alimente risipită la nivel global !?

Alimentele înseamnă viața. Ne place mâncarea  atât de mult încât uneori cumpărăm prea mult, comandăm mai mult decât am putea m&

3,7 trilioane de mere echivalentul fructelor și legumelor risipite !

3,7 trilioane de mere echivalentul fructelor și legumelor risipite !

Împreună cu produsele rădăcinoase și tuberculii, fructele și legumele sunt printre cele mai risipite produse, aproape jumătate din toate fructele și legumele produse sunt irosite. 45% pierd

Cerealele risipite anual, echivalentul a 763 miliarde de cutii de paste făinoase!

Cerealele risipite anual, echivalentul a 763 miliarde de cutii de paste făinoase!

În țările industrializate, consumatorii risipesc 286 milioane de tone de produse din cereale. Această cantitate reprezintă 30% pierderi de produse alimentare din cereale echivalentul a &

Prin consumul rațional de alimente putem ajuta alte persoane care nu au cu ce se hrăni !

Prin consumul rațional de alimente putem ajuta alte persoane care nu au cu ce se hrăni !

Risipa alimentară este de asemenea o problem și în țările dezvoltate, deoarece sunt aruncate produse care încă puteau fi consumate, în timp ce oamenii din țările &ici

Consumatorii europeni irosesc anual din cauza risipei alimentare 334 m2 de teren arabil

Consumatorii europeni irosesc anual din cauza risipei alimentare 334 m2 de teren arabil

Aproximativ 88 de milioane de tone de produsele alimentare sunt risipite anual la nivelul Uniunii Europene, pe întreg lanțul de aprovizionare.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Radio Târgu Mureș

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Radio Târgu Mureș

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat astăzi, 3 August 2018, un interviu telefonic pentru Radio Târgu Mureș pe tema risipei alimentare și a proiectului "Abordarea glo

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru TVR 1

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru TVR 1

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat astăzi, 2 August 2018, un interviu telefonic pentru TVR 1 pe tema risipei alimentare.

50 % dintre consumatorii români risipesc lunar aproape 25% din totalul produselor alimentare

50 % dintre consumatorii români risipesc lunar aproape 25% din totalul produselor alimentare

Începând cu data de 1 februarie 2019, legea privind diminuarea risipei alimentare (nr. 217/2016) va intra în vigoare.

42 % dintre consumatori români conștientizează impactul pe care îl pot avea schimbările climatice și securitatea alimentelor!

42 % dintre consumatori români conștientizează impactul pe care îl pot avea schimbările climatice și securitatea alimentelor!

Sărăcia, foametea, terorismul, situația economică și schimbările climatice sunt printre cele mai grave probleme cu care se confruntă lumea, conform europenilor. Cu toate acestea, doar 19% dintre respo

Știați care sunt resturi alimentare pe care le putem utiliza pentru realizarea de îngrășamânt?!

Știați care sunt resturi alimentare pe care le putem utiliza pentru realizarea de îngrășamânt?!

Sunt anumite resturi alimentare pe care le putem utiliza pentru îngrășământ atat pentru plantele din apartament cât și pentru gradină, însă nu toate alimentele

Utilizarea sustenabilă a alimentelor! Respect, mâncării !

Utilizarea sustenabilă a alimentelor! Respect, mâncării !

Lumea se confruntă cu provocări extraordinare pentru a hrăni sustenabil o populație care se afla in continua crestere, fără a degrada resursele planetei și a mediul înconjurător.Va trebui să

Consecintele risipei alimentare si impactul asupra habitatului animalelor!

Consecintele risipei alimentare si impactul asupra habitatului animalelor!

Uleiul de palmier provine din țări tropicale precum Indonezia, Malaezia și părți din Africa, care distrug mii de hectare de păduri tropicale pentru a elibera zona pentru plantațiile de palmieri.&n

Impactul financiar al risipei alimentare!

Impactul financiar al risipei alimentare!

Prin crearea deșeurilor alimentare evitabile, pierdem și bani. Reducerea deșeurilor alimentare înseamnă costuri reduse pentru gospodării. Citește și: Ceaiul cu gheață - Îl beți p

Resturile alimentare pot fi folosite și ca îngrășământ pentru plante!

Resturile alimentare pot fi folosite și ca îngrășământ pentru plante!

Unele deșeuri alimentare sunt inevitabile, dar poți avea un coș unde poți depozita cojile de legume și fructe și astfel în câteva luni poți avea un îngrășământ

Risipa alimentară = Risipa de resurse!

Risipa alimentară = Risipa de resurse!

Știați că .... Este nevoie de 70 de litri de apă pentru a produce un singur măr ?

Legea privind diminuarea risipei alimentare, intra în vigoare începând cu data de 1 Februarie 2019

Legea privind diminuarea risipei alimentare, intra în vigoare începând cu data de 1 Februarie 2019

În şedinţa din data de 27 Iunie 2018 a Camerei Deputaţilor a fost adoptat, cu 203 voturi “pentru”, proiectul de act normativ care suspendă aplicarea&

Congelarea alimentelor ! Respect, mâncării !

Congelarea alimentelor ! Respect, mâncării !

Înghețarea prelungește durata de valabilitate a multor mâncăruri preferate.- Produsele proaspete trebuie înghețate imediat după recoltare. - Mâncarea g

Cum depozitați corect roșiile ?!! Sfaturi utile pentru reducerea risipei alimentare!

Cum depozitați corect roșiile ?!! Sfaturi utile pentru reducerea risipei alimentare!

Cumpărarea Roșiile  cele mai bune sunt cele produse în timpul sezonului din  luna mai până în luna septembrie. Căutați roșii care au culori vii, cu pie

Știați câtă apă este utilizată pentru producerea alimentelor?

Știați câtă apă este utilizată pentru producerea alimentelor?

Apa este principala constrângere pentru securitatea alimentară, deoarece deșeurile alimentare înseamnă și risipirea apei. În plus, se estimează că 1,4 miliarde de persoan

Știați că fără albine, nu putem mânca afine?

Știați că fără albine, nu putem mânca afine?

Pesticidele utilizate în producția de alimente provoacă pierderea biodiversității, inclusiv dispariția mamiferelor, a păsărilor și a insectelor, inclusiv a albinelor. Cu  c&acir

Acordă atenție congelatorului!

Acordă atenție congelatorului!

Pentru reducerea risipei alimentare, gasiti mai jos cateva sfaturi utile : -  Încercați să mentineti congelatorul organizat – necesită ceva timp, insă merita. Nu uitați s

Sfaturi utile când mergeți la cumpărături, pentru reducerea risipei alimentare!

Sfaturi utile când mergeți la cumpărături, pentru reducerea risipei alimentare!

Înainte de a merge la cumpărături, puteți să: -  Verificați ce produse aveti deja în frigider, congelator și locurile de depozitare pentru mâncare; - 

Economisește, reducând risipa alimentară!

Economisește, reducând risipa alimentară!

Prin creearea deșeurilor alimentare, pe care le putem evita, pierdem și bani. Reducerea deșeurilor alimentare înseamnă costuri reduse pentru gospodării. Deșeurile alimentare au un impact dir

Respect, mâncării! Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală

Respect, mâncării! Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală

În Europa, risipa alimentară este o problemă majoră: se estimează că în UE sunt irosite anual aproximativ 88 de milioane de tone de alimente (în jur de 20&nb

Impactul risipei alimentare asupra schimbarilor climatice!

Impactul risipei alimentare asupra schimbarilor climatice!

Alimentele pierdute sau risipite contribuie la schimbările climatice, având o amprentă de carbon la nivel global de aproximativ 8% din totalul emisiilor cu efect de seră antropogene globale.

Ce știu consumatorii despre dezvoltarea durabilă?

Ce știu consumatorii despre dezvoltarea durabilă?

Începând cu anul 2012 Parlamentul European a notificat Statele Membre să dezvolte și să întărească la nivel național educația, conștientizarea și implicarea la nivel glob

Știați care sunt top 6 cele mai risipite alimente!

Știați care sunt top 6 cele mai risipite alimente!

Conform unui studiu realizat la nivelul a 12 țări membre EU și China cele mai risipite alimente sunt: produsele de panificație (17 %), fructele proaspete (15%), legumele proaspete (11 %), băuturile no

Cum este influențat comportamentul asupra risipei alimentare în funcție de: vârstă, sex și structura familiei ?

Cum este influențat comportamentul asupra risipei alimentare în funcție de: vârstă, sex și structura familiei ?

Persoanele in varsta risipesc o cantitate mai scazuta de alimente datorita : structurii sociale, constientizarii valorii din punct de vedere financiar a alimentelor , experientelor avute in perioada d

Cât costă de fapt risipa alimentară?

Cât costă de fapt risipa alimentară?

Conform studiilor realizate în Belgia sunt risipite anual 3.6 milioane tone de alimente, ceea ce înseamnă o cantitate de 18.5 kg per cap de locuitor, în Germania se risip

Ce poți face pentru a combate risipa alimentară?

Ce poți face pentru a combate risipa alimentară?

Înainte de a pleca de acasă faceți-vă o listă de cumpărături. Verificați în frigider și în dulapuri care sunt produsele pe care le aveți deja, apoi completați lista cu pr

Risipa alimentară nu înseamnă doar aruncarea mâncării

Risipa alimentară nu înseamnă doar aruncarea mâncării

Risipa alimentară nu înseamnă doar aruncarea mâncăriiTrebuie să știți că risipa alimentară nu înseamnă doar aruncarea alimentelor, ci și irosirea inutilă a resurselor uti

Tu știai câte tone de roșii sunt risipite anual la nivel european?

Tu știai câte tone de roșii sunt risipite anual la nivel european?

Știai că aproximativ 377.000 de tone de roșii se risipesc anual? Această pierdere echivalează cu folosirea inutilă a 90 de kilometri pătrați de teren, a 57 de miliarde de litri de apă și a 7 milioane

Știați că..? Risipa alimentara!

Știați că..? Risipa alimentara!

În semn de protest împotriva risipei alimentare, tinerii australieni adună și consumă alimente din gunoiul aruncat de către supermarketuri. “Niciodată nu am simțit lipsa

Cat cheltuie consumatorii români lunar pentru asigurarea hranei?

Cat cheltuie consumatorii români lunar pentru asigurarea hranei?

REDU RISIPA ALIMENTARACat cheltuie consumatorii români lunar pentru asigurarea hranei? Aprox. 60 % dintre consumatorii cheltuie cca. 30% din venitul lunar pentru asigurarea hranei. Dacă pri

Păstrați mâncarea proaspătă

Păstrați mâncarea proaspătă

REDU RISIPA ALIMENTARAPăstrați mâncarea proaspătă Asigurați-vă că ajungeți acasă repede după cumpărarea produselor alimentare. Păstrați mâncarea în pungile speciale de r

Deșeurile alimentare contribuie la schimbările climatice!

Deșeurile alimentare contribuie la schimbările climatice!

REDU RISIPA ALIMENTARADeșeurile alimentare contribuie la schimbările climatice! Gazele cu efect de seră precum metanul și dioxidul de carbon contribuie la schimbările climatice, iar metanul este de a

Ce puteți face cu mâncarea rămasă de la restaurant?

Ce puteți face cu mâncarea rămasă de la restaurant?

Ce puteți face cu mâncarea rămasă de la restaurant? Cereți un recipient pentru depozitarea mâncării rămase pe care nu ați mai putut să o mâncați. Cu aceste resturi rămas

Cât utilizează lunar consumatorii români din totalul produselor alimentare achiziționate?

Cât utilizează lunar consumatorii români din totalul produselor alimentare achiziționate?

50 % dintre consumatorii români utilizează efectiv în gospodărie (pentru gătit/ consumat ca atare) lunar undeva între 76-100 % din totalul produselor alimentare (de origi

Reprezentantul InfoCons participă la întâlnirea de lucru din cadrul Proiectului European

Reprezentantul InfoCons participă la întâlnirea de lucru din cadrul Proiectului European

Astăzi reprezentantul InfoCons participă la întâlnirea de lucru din cadrul proiectului "Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală" (&

Domnul Sorin Mierlea, va acorda un interviu în cadrul știrilor Observator de la Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, va acorda un interviu în cadrul știrilor Observator de la Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, va acorda astăzi, 10 Aprilie 2018, în cadrul știrilor Observator de la Antena 1, un interviu pe tema risipei alimentare.   &a

Reprezentantul InfoCons participă la cea de-a doua parte a conferinței organizată în cadrul Proiectului European

Reprezentantul InfoCons participă la cea de-a doua parte a conferinței organizată în cadrul Proiectului European

A început partea a doua a conferinței organizată în cadrul Proiectului European "Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală" ("Gl

Reprezentantul InfoCons participă la conferința organizată în cadrul Proiectului European

Reprezentantul InfoCons participă la conferința organizată în cadrul Proiectului European

A început conferința organizată în cadrul Proiectului European "Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală" ("Global learning app

Reprezentantul InfoCons participă la conferința organizată în cadrul Proiectului European

Reprezentantul InfoCons participă la conferința organizată în cadrul Proiectului European

Reprezentantul InfoCons participă la conferința organizată în cadrul Proiectului European "Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală" ("Global lear

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+