Gestionarea dezastrelor în UE - Mecanismul de protecție civilă

Mecanismul UE de protecție civilă este un sistem de colaborare și ajutor reciproc. În cazul în care capacitatea unei țări de a reacționa la un dezastru este depășită, aceasta poate cere aj

Știați că vizionatul excesiv la televizor poate declanșa copiilor Autism Virtual?

Campania @Stop Autismul Virtual! Atrage atenția asupra pericolelor tehnologiei utilizate în exces.

Cum pot sa recunosc clauzele contractuale abuzive?

Depinde foarte mult de fiecare caz individual, dar este vorba de un echilibru între drepturile şi obligaţiile vânzătorului şi ale tale în calitate de consumator.

Safety Gate: Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase - InfoCons

InfoCons te informează cu privire la Raportul Sistemului de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase "Safety Gate".

La mulți ani, România! Cu o9atitudine !

Astăzi, 01 Decembrie, sărbătorim Ziua Naţională a României. Această zi a fost adoptată prin lege după inlăturarea regimului comunist. La 1 Decembrie 1918, Adunarea

Am observat că un produs pe care l-am achiziționat este periculos?

Poţi lua legătura cu autoritatea naţională de supraveghere a pieţei. Adresele le găseşti aici.

Cum pot compara comisioanele aferente contului percepute de diferite bănci?

Formatul de prezentare al broșurilor referitoare la tarifele bancare este realizat într-un mod echilibrat și comparabil, și trebuie să respecte următoarea ordine: tarife pentru cele mai utilizat

Noi membri ai Comisiei Europene

In data de 27 noiembrie 2019 au fost validati Presedintele, Vicepresedintii si Comisarii ai Comisiei Europene.

Nu esti multumit de produsele pentru care ai platit?

Ai o problemă cu un produs pe care l-ai cumpărat? S-ar putea să ai întrebări referitoare la modul în care poți rezolva această problemă.

Acidul erucic

Acidul erucic este un acid gras mononesaturat Omega-9, care este predominant în semințele de micsunea galbenă, în uleiul de rapiță și în uleiul de muștar.

CÂND ÎNCEPE PERIOADA LEGALĂ DE GARANŢIE DE 2 ANI?

Începe în ziua livrării bunurilor. Dacă cumperi produsul dintr-un magazin, aceasta intră in vigoare în acel moment.

29 Noiembrie – Ziua Națională a Reclamațiilor !

Infocons sărbătorește astăzi, 29 noiembrie Ziua Națională a Reclamațiilor.   În România Black Friday a avut loc în data de 15 Noiembrie, ceea ce înse

Creditului ipotecar- Asigurarea creditelor ipotecare și alte servicii

Cel puțin 7 zile pentru a evalua ofertele sau pentru a vă retrage dintr-un contract de creditare

Returnarea in termen de 14 zile

Este unul din drepturile tale de bază în calitate de consumator online și nu este nevoie să precizezi un motiv.

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a stabilit un aport zilnic tolerabil de 7 miligrame pe kilogram de greutate corporală pe zi.

Acțiuni în justiție pentru consumatori

Procedura europeană cu privire la cererile cu valoare redusă

Servicii de telecomunicații

Contractele încheiate cu furnizorii de servicii de telecomunicații

6 ani de activitate a Centrului Național de Consiliere și Consultanță a Consumatorilor în Domeniul Financiar Bancar !!!

Centrul Național de Consiliere și Consultanță a Consumatorilor în Domeniul Financiar Bancar împlinește 6 ani de activitate, Centru înființat sub egida InfoCons care desfă

Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane

La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 261 de localități din 28 de județe, cu un număr de 774 de focare.

Domnul Sorin Mierlea va participa la aniversarea celor 10 ani ai Fundaţiei Roma Education Fund Romania.

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participa astazi 26 noiembrie 2019, incepand cu ora 19:00,la aniversarea celor 10 ani ai Fundaţiei Roma Education Fund Romania. Evenimen

5 lucruri surprinzătoare care pot fi spălate în mașina de vase

De la pensule de make-up la flori din plastic, aflați cum puteți folosi mașina pentru curățat vase pentru a spăla mai multe decât credeți.

Expediere și livrare- Bunuri deteriorate

Comerciantul răspunde de eventuala deteriorare a bunurilor de la expediere până în momentul în care le primiți.

Plăți, transferuri și cecuri- Bani blocați pe card

Uneori, când faceți o rezervare (de exemplu, la un hotel sau la o companie de închirieri auto) vi se poate cere să introduceți datele cardului pentru a garanta rezervarea.

Expediere și livrare

În toate cazurile, trebuie să vi se comunice în mod clar prețul total de achiziție, inclusiv costurile de livrare și alte costuri conexe.

Racordarea la rețelele de energie și utilizarea serviciilor energetice

În calitate de cetățean UE, beneficiați atât de drepturile generale ale consumatorilor, cât și de o serie de drepturi specifice modului de achiziționare a bunurilor și serviciilor.

Integrarea veridicității în social media și resurse online

Obiectivul SocialTruth, un proiect european multicultural, multidisciplinar, conceput și dezvoltat de un consorțiu internațional format din 11 parteneri coordonați de Athens’ ICCS[1] este de

Jucăriile tip "slime" eliberează chimicale dăunătoare

Slime-ul este o jucărie foarte populară printre copii și tineri!

ZIUA ÎN CARE NU CUMPĂRĂM NIMIC - Buy Nothing Day

Această zi este răspândită în peste 60 de țări din întreaga lume și este un protest împotriva societății care consumă excesiv.

ANCOM detaliaza cerințele privind includerea în contracte a vitezelor la internet si a modalitatii de masurarea a acestora

Elaborând acest Ghid, ANCOM le pune la dispoziție furnizorilor instructiuni pentru o exprimare coerenta a vitezelor și a procedurii de masurare a acestora în cadrul contractelor cu

Ciocolata neagră: Acordați atenție conținutului de cadmiu

Ciocolata neagră deși știm cu toții că este sănătoasă și ajută în dietele de slăbit, poate avea totuși un dezavantaj. Aceasta poate conține un metal greu, cunoscut ca și cadmiu.

ANPC a inițiat o serie de discuții cu furnizorii de utilități publice

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a demarat o serie de discuții cu reprezentanții furnizorilor de utilități publice, respectiv Distrigaz Sud Rețele, Engie România SA și Enel

ANCOM propune tariful de utilizare a frecventelor radio pentru anumite aplicatii specifice unor evenimente speciale

Tariful de utilizare temporară a spectrului pentru radiomicrofoane și sisteme de monitorizare audio cu căști intraauriculare

Aluminiul poate fi problematic pentru mâncărurile “acre”

Staniolul dăunează mediului și poate elibera aluminiu în mâncare dacă împachetați mâncăruri acre în el, cum ar fi lămâile, sau mancarurile care conțin sosuri acre.

Credite ipotecare

Creditul ipotecar vă permite să vă cumpărați o locuință. Ipotecile sunt oferite de bănci, societățile de construcții și alte tipuri de creditori și sunt deseori garantate cu propriet

O procedură de aprobare a pesticidelor mai transparentă

În februarie 2018, Parlamentul a înființat o comisie specială care să se ocupe de procedura de aprobare a UE pentru pesticide. Pe 16 ianuarie, eurodeputații au ap

Tineti minte, mancam ca sa traim, nu traim ca sa mancam !

Copiii au o ocupatie full-time, chiar daca au diferite activitati zilnic. Se numeste joaca! Joaca noastra, sau mai bine zis, jocul nostru este un mod fun de a invata despre risipa de manca

Mâncarea conservată: ar trebui să alegeți conserve, ambalate in carton sau sticlă?

Este o bună idee să cumpărați mâncare conservată în cutii de carton sau borcane de sticlă, în locul celei la conservă de metal dacă vreți să evitați problemele cu chimicalele.

Corpul european de solidaritate: oportunități pentru tineri

Corpul european de solidaritate are ca obiectiv să devină punctul central de intrare al UE pentru tinerii care doresc să se implice în activități de voluntariat.

Domnul Sorin Mierlea va participa la dezbaterea "5G -Tehnologie pentru viitor "

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, va participa la dezbaterea gazduita de Palatul Parlamentului cu tema "5G - Tehnolo

STOP practicilor incorecte în imobiliare !

Începand cu data de 22 Noiembrie 2019 InfoCons lansează numărul 021-9615 număr cu tarif normal în rețeaua Telekom, apelabil din toate rețelele, numar dedicat consumatorilor care po

Problemele medicale minore pot deveni periculoase - Căzăturile

Anumite probleme medicale, precum o căzătură sau arsurile de stomac, par o nimica toată atunci când suntem tineri. Odată cu vârsta însă, acestea pot deveni mai grave și n

Domnul Sorin Mierlea va participa la aniversarea celor 10 ani ai Banci de Alimente a Crucii Roșii Române

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, va participa la o recepție aniversară  la Banca Nationala a Romaniei.

Cât de costisitoare sunt serviciile de electricitate sau gaz?

În prima jumătate a anului 2018, prețurile medii ale energiei electrice la domiciliu în Uniunea Europeană (UE) au fost stabile comparativ cu prima jumătate a anului 2017, situ&

Soluționarea reclamațiilor

Fiecare furnizor trebuie să-şi stabilească propriul mecanism de soluționare a reclamațiilor.

Cosmeticele pentru copii: folosiți-le pe cât de puțin posibil

Copiii, în special fetele, adoră să se îmbrace în hainele mamelor, să le poarte pantofii cu toc, mai ales să se machieze, să își coloreze unghiile cu o

Drepturi de ședere pentru lucrători pe o durată mai mică de 3 luni

Aveți dreptul de a locui în țara din UE în care munciți ca angajat, ca persoană care desfășoară activități independente sau ca lucrător detașat.

Condiţiile pentru depunerea trimiterilor poştale

Condiţiile de acceptare a trimiterilor poştale sunt stabilite de fiecare furnizor de servicii în parte.

În București o singură toaletă publică pentru  10.000 de persoane !

În București o singură toaletă publică pentru 10.000 de persoane !

19 Noiembrie - Ziua Mondială a Toaletei vizează acțiuni inspiratoare pentru a combate criza globală de salubritate Doar 220 de toalete publice pentru cele 2.131.034 de persoane cu domiciliul stabil i

Ziua Mondială a Toaletei

Despre ce este Ziua Mondială a Toaletei defapt? Toaletele salvează vieți, deoarece deșeurile umane răspândesc boli ucigătoare. Ziua Mondială a Toaletei vizează acțiuni inspiratoare pentru a

Ziua Internațională a Bărbatului

Ziua Internațională a Bărbatului se sărbătorește în fiecare an în aproape 80 de țări. Aceasta are ca scop să îi pună în lumina reflectoarelor pe bărbații care

Serviciul de relații cu clienții

Contractul pe care îl închei cu un furnizor trebuie sa conțină informații privind serviciile de asistență tehnică și de relații cu clienții pe care ți le oferă acesta și cum le poți contac

Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane

La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 260 de localități din 26 de județe, cu un număr de 792 de focare.

Domnul Sorin Mierlea a acordat un interviu pentru Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru postul de televiziune Antena 1.

ANCOM recomandă utilizatorilor să aleagă cu grija ofertele online de Black Friday și să fie atenți la condițiile și termenele de livrare a coletelor

Pentru ca de Black Friday piata online este inundata de oferte speciale, iar operatorii de comunicatii vin cu o gama larga de oferte speciale de telefonie, internet sau televiziune Autoritatea Nationa

10 lucruri despre achizițiile online

1. Înainte de încheierea contractului este important să verificați dacă pe site-ul comerciantul informează corect și complet despre:

Sezonul rece

Înainte de sosirea sezonului rece trebuie să vă asigurați următoarele materiale: sare și nisip pentru topirea gheţii de pe trotuar și de pe căile pe care circulaţi în gospodărie

Știați că... Achiziționarea apelor minerale naturale și apelor de izvor

Știați că…  Este recomandat să acordaţi o atenţie deosebită când cumpăraţi ape minerale naturale şi ape de izvor asupra modului de prezentare a ambalajului, asupra eta

InfoCons te informează cu privire la Raportul Sistemului de alertă rapidă pentru produse nea

Știți ce reprezintă acidifianții?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele?

Transportul produselor de origine animală

Anumite restricţii se pot aplica în situaţia în care apar focare localizate de boli la animale.

Știți când se aplică drepturile pasagerilor transportului aerian?

Drepturile pasagerilor transportului aerian se aplică dacă: Zburați pe teritoriul UE (chiar dacă zborul este operat de o companie din UE sau din afara UE) O companie din UE se ocupă de cu

Escrocherii prin întâlniri amoroase

Cu toate că există o mulţime de website-uri legitime, există la fel de multe escrocherii care implică întâlnirile amoroase. Escrocheriile prin întâlniri amoroas

15 noiembrie - Ziua Națională Fără Tutun

Ziua Mondială Fără Tutun este marcată în fiecare an, în a treia joi din luna noiembrie, printr-o inițiativă menită a atrage atenția asupra impactului pe care îl are fumatul asupra să

Domnul Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Digi

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru postul de televiziune Digi

Nichelul eliberat din material întrece valorile limită

Bijuteriile ieftine pot elibera nichel în valori cu mult peste ce este permis sau ar putea chiar să conțină cantități excesive de plumb sau cadmiu.

Controale ANSVSA în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală octombrie 2019

În cursul lunii octombrie 2019 Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 10.481 de con

Suspendarea furnizării serviciului de internet

Suspendarea furnizării serviciului de internet poate fi realizată pe parcursul derulării contractului.

Nu te lăsa păcălit! Ia Atitudine! Cumpărături în cunoștință de cauză de Black Friday !

Cu  ocazia reducerilor de Black Friday (Vinerea Neagra), InfoCons este alături de consumatori. Nu uita, indiferent de promoție, ai aceleași drepturi. Un produs redus nu înseamnă și

25 de șampoane fără substanțe chimice nedorite

Șamponul poate conține substanțe chimice nedorite care pot fi alergenice sau suspectate de perturbarea endocrinei.

Delegația din Republica Moldova prezentă la sediul Asociației InfoCons

Astăzi, 14.11.2019, a avut loc o vizită de lucru la sediul Asociației InfoCons la care au participat reprezentanții Asociaților Obștești din Republica Moldova. InfoCons a fost reprezentată de către do

Acțiuni în justiție pentru consumatori

Procedura europeană cu privire la cererile cu valoare redusă

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Consiliului Etic de la Spitalul Clinic Dr Ioan Cantacuzino

Reprezentantul InfoCons participă maine, 14 Noiembrie 2019, începând cu ora 10:30 la ședința Consiliului Etic de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.

Guma de mestecat

Guma de mestecat poate conține aditivi care sunt suspecți a fi disruptori ai endocrinei.

Domnul Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Kanal D

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru Kanal D.

Campania Nationala de educare si informare a consumatorilor in domeniul asigurarilor si pensiilor private

Consumatorii au dreptul de a fi informaţi în mod corect, încă din faza pre-contractuală, asupra tuturor condiţiilor contractului de asigurare.

Ton la conservă: informații utile pentru a face o alegere corectă

Peștii prădători conțin metale grele Tonul și alți pești prădători conțin metale grele care provin din poluarea oceanelor.

Servetele umede pentru bebelusi

Atenție când alegeți șervețele umede pentru bebelușii voștri și la ce ingrediente conțin!

Campania Nationala de protectie a consumatorilor in domeniul energiei

Scopul Campaniei este acela de a educa si informa consumatorii cu privire la drepturile pe care le au in calitate de consumatori de energie electrica si gaze naturale. Temele majore ale Campaniei :

TOȚI suntem consumatori europeni și avem drepturi ! Nimeni să nu fie uitat !

Scrisoare deschisă către Autoritațile Publice ale Statului Român pentru adoptarea unei decizii de sprijinire a persoanelor cu deficiențe de vedere      &nbs

Expediere și livrare

Dacă nu vă ridicați produsul imediat sau dacă ați optat pentru livrare la domiciliu, comerciantul trebuie să vi-l livreze în termen de 30 de zile, cu excepția cazului în care ați convenit

Mașini de serviciu

Mașinile de serviciu trebuie să fie înmatriculate în țara în care se află sediul întreprinderii.

Campania Națională “Închide!Stinge!Reciclează! – Fii Un Exemplu

Scopul campaniei este acela de a contribui la creșterea nivelului de conștientizare și informare a consumatorilor din România cu privire la protecția mediului, consumul sustena

Sfaturi pentru alegerea ofertei de televiziune

În prezent, în România, utilizatorii finali au mai multe opțiuni pentru recepționarea programelor de televiziune.

Drepturi de ședere pentru studenți

Aveți dreptul de a locui în țara din UE în care studiați, pe întreaga durată a studiilor,

Protecția datelor și a vieții private în mediul on-line

Normele UE vă garantează că datele dumneavoastră cu caracter personal sunt protejate ori de câte ori este nevoie de colectarea lor – de exemplu, când faceți cumpărături on-line, c&am

Beneficiile și provocările vehiculelor autonome în UE

Aproximativ 95% dintre accidentele rutiere implică eroarea umană. Anual, mii de oameni își pierd viața în aceste accidente.

Sfaturi practice pentru economisirea energiei într-un living

Utilizând un prelungitor cu întrerupător puteți economisi bani oprind aparatele electrocasnice pe care nu le folosiți.

Știţi ce reprezintă „Gazele de ambalare” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianți, stabilizato

Utilizarea și accesarea internetului

Obținerea unei conexiuni la internet

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru Radio Constanta

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat astzi, 8 noiembrie 2019  un interviu pentru Radio Constanta pe tema Black Fraiday.

Drepturile cumpărătorilor la achiziționarea produselor online

Produsele livrate nu sunt cele pe care le-ați comandat?

Pot fi folosiţi aditivi în toate produsele alimentare?

În unele produse alimentare utilizarea aditivilor este foarte limitată. Pentru produsele alimentare neprelucrate, precum laptele, fructele şi legumele proaspete, carnea proaspătă şi apa, sunt au

Campania Națională “Închide!Stinge!Reciclează! – Fii Un Exemplu

Deblocarea terminalelor

Dacă telefonul achiziționat împreună cu serviciul de telefonie este codat în rețea, trebuie să ai această informație în contract. Totodată, trebuie să găsești î

Prescripții medicale în farmacii din străinătate

Rețetele prescrise de medicii din țara dumneavoastră sunt valabile în toate țările UE(În acest caz, cele 28 de state membre ale UE + Islanda, Liechtenstein și Norvegia).

Certificarea produselor tradiţionale se poate obţine şi online

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță fermierii că pot înregistra online produse tradiţionale certificate pe scheme de calitate naționale și europene, conform Ordinului nr. 72

Recunoaşterea diplomelor

Nu există un sistem european de recunoaştere automată a diplomelor universitare.

Facebook Twitter YouTube Instagram