Teatrul Național din Iași, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Atât de mult și-au dorit ieșenii să aibă un teatru după ce fostul Teatru Național din Copou a ars în 1888 încât primăria și-a demolat propriul său sediu...

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă la conferința despre supravegherea piețelor, din cadrul International Product Safety Week 2018

Conferința ”Market Surveillance: T for tools, R for recalls” prezintă soluții eficiente pentru o supraveghere mai bună a piețelor.

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru ziarul Adevărul

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, a acordat astăzi un interviu pentru ziarul Adevărul cu privire la antibiotice și consumul de antibiotice din România.

Săptămâna europeană a competențelor profesionale 2018 ajută milioane de oameni să descopere beneficiile educației și formării profesionale

Astăzi se încheie ediția din 2018 a Săptămânii europene a competențelor profesionale, organizată de Comisia Europeană în cooperare cu președinția austriacă.

Preşedintele InfoCons, Sorin Mierlea a acordat un interviu telefonic pentru Radio România Actualități

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, a avut o intervenție telefonică la postul de radio România Actualități pe tema "Safety Gate: Sistemul de alertă rapidă pentru produ

InfoCons și Federația Asociațiilor de Consumatori susțin candidatura dl.Alin Iacob pentru poziția de membru ne-executiv al ASF

Asociatia InfoCons si Federatia Asociatiilor de Consumatori își anunță susținerea publică a candidaturii domnului Alin Iacob, președintele Asociației Utilizatorilor Români de Servicii Fin

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participant în cea de-a doua zi la simpozionul ICPHSO

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, este reprezentantul României astăzi, pe 13 noiembrie, la Simpozionul Internațional ICPHSO

Cazarma Pionierilor Franz Josef (Alba Iulia), ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Cazarma Pionierilor a fost construită între anii 1897-1898 pe locul unei foste mănăstiri.

Safety Gate: Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase disponibil si in limba romana

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă la simpozionul ICPHSO

În cadrul International Product Safety Week 2018 vor avea loc și alte evenimente.

ANCOM adoptă tarifele pentru accesul pe proprietatea publică deţinută de autoritățile administrației publice centrale sau locale

Tarifele adoptate vor fi percepute de către instituţiile publice, inclusiv autorităţile administraţiei publice centrale sau locale

Piața Națiunilor Unite, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Principalul punct de reper când un bucureștean vorbește despre Piața Națiunilor Unite sunt cele două turnuri gemene.

Casa Studenților din București, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Casa de Cultură a Studenților a fost ridicată pe Calea Plevnei, la inițiativa lui Stelian Popescu, și inaugurată la 18 noiembrie 1937.

InfoCons a adus Centenarul si in Italia

Valorile culturale romanesti si a simbolurilor nationale autentice sunt promovate prin intermediului InfoCons si in Italia. Totodata este mediatizata marca Centenarului fiind un obiectiv sinergic de

Știți ce reprezintă „Agenții de încărcare”?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianţi, stabilizatori,&n

Piața Romană, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Piața Romană a devenit abia pe la începutul secolului al XX-lea unul dintre locurile cheie ale orașului.

Acordurile comerciale ale UE aduc creștere economică, creează locuri de muncă și sprijină dezvoltarea durabilă

Accesul mai bun pe piețele externe negociat de UE aduce beneficii companiilor, lucrătorilor și consumatorilor europeni. Conform celui de-al doilea raport anual privind implementarea acordurilor c

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril

Cu ocazia sarbatorii Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril ce are loc astazi, 8 noiembrie, avem deosebita onoare de a transmite din partea Asociaţiei InfoCons, tuturor celor care poarta aceste nume, c

Poarta a IV-a a Cetății Alba Iulia, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Poarta a IV- a, zisă și Poarta Episcopului ,se află în partea de vest a Cetății Alba Carolina

România, membra a Consiliului Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor

”România a obținut astăzi cele mai multe voturi la alegerile pentru Consiliul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, în cadrul Conferinței Plenipotențiarilor, care

Aditivi alimentari - Sunt aditivii alimentari siguri?

Sunt aditivii alimentari siguri? Siguranţa tuturor aditivilor alimentari autorizaţi în prezent a fost evaluată de Comitetul ştiinţific pentru alimentaţie (SCF) şi/sau Autoritatea Europeană

Președintele InfoCons, participă la cea de-a XV-a ediție a Grupul de Lucru - Management performant de Mediu

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă astăzi, 6 Noiembrie 2018, la cea de-a XV-a ediție a Grupul de Lucru - Management performant de Mediu. Citește și: Hrana risip

Grand Hotel Traian, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Edificiul a fost realizat în 1881 conform planurilor celebrui arhitect francez Gustave Eiffel.

Mișcarea de Protecția Consumatorilor a semnat un Protocol de Colaborare cu Asociația Sărbătoarea Gustului

InfoCons - Asociație Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România, reprezentată de domnul Președinte Sorin Mierlea, a în

Preveniți risipa de alimente prin congelare!

Când știți că nu veți consuma în curând acea mâncare - înghetați-o înainte de data "expirarii"

Banca Națională a României, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Palatul BNR contrastează oarecum cu aspectul centrului istoric, deoarece este o clădire impunătoare, situată printre străduțe înguste.

Expoziția foto-documentară  “Ministerul Afacerilor Interne 1918-2018 – Arc peste timp“

Expoziția foto-documentară “Ministerul Afacerilor Interne 1918-2018 – Arc peste timp“

Vernisajul expoziției are loc de la această oră la sediul Centrului Cultural al M.A.I. (Strada Mihai Vodă nr. 17, Sector 5, București), în foaierul “Nicolae Grigorescu”.

Știați că... Achiziții online

Știați că ...  Înainte de încheierea contractului este important să verificați dacă pe site-ul comerciantul informează corect și complet despre: datele de vâ

Pesta Porcină Africană confirmată în judeţul Argeș

În data de 02.11.2018 Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat apariția virusului Pestei Porcine Africane (PPA) la patru porci, dintr-o gospodărie din satul Negrași.

Teatrul Caragiale, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

În perioada 1900-1901, pe locul unei grădinițe din parcul orașului, a fost construit în Alba Iulia localul...

Hrana risipită poate “ucide” animalele!

Unele țări taie pădurile tropicale pentru a produce ulei de palmier care este folosit pentru atât de multe alimente care apoi ajung să fie neconsumate (risipite), în timp ce urangu

Biserica Crețulescu, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Biserica este considerată ca fiind unul dintre cele mai valoroase monumente arhitecturale ale Bucureștiului de la sfârșitul perioadei de domnie a lui Constantin Brâncoveanu.

Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane

La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 276 de localități din 17 județe, cu un număr de 1.062 de focare (dintre care 15 în exploatații comerciale).

Raport de activitate - Octombrie 2018

Descară plăcuțele cu numere utile, obligatoriu de afișat de către Agenții Economici!

Lansarea celei de a treia Săptămâni europene a competențelor profesionale

Între 5 și 9 noiembrie 2018, Comisia Europeană, în colaborare cu Președinția austriacă, organizează la Viena cea de a treia Săptămână europeană a competențelor profesiona

Teatrul Național București, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Clădirea este construită în stil baroc, pe terenul unde se află acum hotelul Novotel.

Președintele InfoCons participă la evenimentul de deschidere a micro-expoziţiei Exponatul lunii noiembrie

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea participă în acest moment la deschiderea micro-expoziţiei Exponatul lunii noiembrie.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Antena Stars

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, este în acest moment în direct la postul de televiziune Antena Stars.

Ziua radioului național

Astăzi, 1 Noiembrie, este sărbătorită Ziua Radioului Național.

Arborarea steagului României în instituțiile din țară

Ați observat undeva că drapelul României este arborat incorect? Vă rugăm să ne scrieți care este instituția respectivă, atașând și o poză a felului în care este arborat drapelul, și

Universitatea din Iași, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură!

Universitatea Alexandru Ioan Cuza nu este doar instituția emblemă a învățământului ieșean, ci este și prima instituție de învățământ superior modern a României.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi la evenimentul organizat de “Ziua Arhivelor Naționale”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi la evenimentul organizat cu ocazia “Ziua Arhivelor Naționale”.

Ziua Arhivelor Naționale

În fiecare an, pe data de 31 octombrie este sărbătorită Ziua Arhivelor.

Lansarea site-ului centenar.infocons.ro

Site-ul oficial al proiectului ”o9atitudine pentru cultură! România 100!” cuprinde diverse materiale privitoare la istoria țării noastre, realizate în cadrul proiectului.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct prin telefon la TVR Moldova

Tema discuției este diminuarea risipei alimentare și experiența pe care o are România în acest subiect.

Obeliscul, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Monumentul a fost realizat de către sculptorul Iosif Fekete și arhitectul Octavian Mihălțan.