Ce trebuie sa stim despre schimbarea buteliilor de aragaz

Primul lucru la care trebuie sa va uitati atunci cand schimbati sau luati o butelie noua este exteriorul acesteia. Butelia nu trebuie sa aiba defecte fizice, precum deformari permanente, crestaturi, f

Opinia dumneavoastră cu privire la cele mai bune modalităţi de încurajare a producţiei ecologice în UE

UE aplică norme stricte în domeniul producţiei de alimentele ecologice, urmărind prin aceasta să consolideze încrederea consumatorilor şi să îi promoveze pe producători, pe de o parte şi să menţină ca

Sorin Mierlea, presedintele InfoCons, invitat la "Libertatea de a vorbi", cu Ruxandra Sararu

Sorin Mierlea, presedintele InfoCons este invitatul de saptamana aceasta al Ruxandrei Sararu, la emisiunea "Libertatea de a vorbi".

InfoConsomânia vă informează despre gripă

Este sezonul gripei, iar informaţiile care ne sunt puse la dispoziție nu sunt întotdeauna corecte. Pentru a vă proteja şi a vă veni în ajutor, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Pr

InfoCons– o9atitudine!-InfoCons valorifică potențialului antreprenorial al României

În ideea rezolvării problemei şomajului şi pentru a susţine creşterea economică, Antonio Tajani, vicepreședintele Comisiei Europene, responsabil pentru industrie și antreprenoriat, a prezentat, la înc

InfoConsomânia a încheiat un protocol de colaborare cu Secretariatul General al Guvernului

Acţiune umanitară A.N.P.C.P.P.S. România

A.N.P.C.P.P.S. România-o9atitudine!-InfoCons a desfăşurat luni, 14 ianuarie 2013, o acţiune umanitară care a constat în distribuirea de alimente către familiile defavorizate. În cadrul acţiunii au fos

Mobilitatea, o paradigmă a Europei

Mobilitatea este o preocupare zilnică pentru majoritatea cetățenilor europeni și este o paradigmă a cetățeniei europene, în măsura în care ea cuprinde mai multe dintre aspectele sale (identitatea comu

Rolul educatiei adultilor in politicile de patrimoniu

Astazi, 11 Ianuarie 2013 , reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania – “o9atitudine!” - InfoCons au participat la evenimentul international “Rolul educatiei adultilor in politicile de patrimoniu”

Valorificarea potențialului antreprenorial al Europei pentru relansarea creșterii economice

Pentru a reveni la creștere economică și la niveluri scăzute ale șomajului, Europa are nevoie de mai mulți întreprinzători. Creând 4 milioane de noi locuri de muncă în fiecare an, întreprinderile nou

InfoCons 021-9551 Noul numar al Protectiei Consumatorilor

Incepand cu data de 6 ianuarie 2013 a intrat in vigoare Ordinului nr. 473 din 03/12/2012 Ordin pentru modificarea Ordinului presedintelui Autoritatii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 72/2

La multi ani cu ocazia Sfântului Ioan!

Cu ocazia sărbătorii ortodoxe a Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România, transmite tuturor celor c

Comisia Europeană lansează Anul european al cetățenilor (2013)

Cu ocazia trecerii în anul 2013, Comisia Europeană lansează Anul european al cetățenilor, un an care vă este dedicat dumneavoastră și drepturilor dumneavoastră. Acest An european coincide cu un moment

La multi ani!

Cu ocazia trecerii in noul an, avem deosebita onoare de a vă transmite din partea Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România multă sănăt

Telefonul Consumatorilor - INFOCONS - 021/9551

Incepand cu data de 6 ianuarie 2013 va intra in vigoare Ordinului nr. 473 din 03/12/2012 Ordin pentru modificarea Ordinului presedintelui Autoritatii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 72/2

” La mulţi ani! “ cu ocazia Sf. Ștefan

Cu ocazia sărbătorii ortodoxe a Sf. Ștefan, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România, transmite tuturor celor care poarta acest nume, c

Mos Craciun cu o9atitudine!

Focuri de artificii în siguranţă

Poliţiştii bucureşteni de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au descoperit, recent, peste 370.000 de baterii de artificii, petarde şi pocnitori, în valoare de aproape 10.000 de euro

Informatii utile despre cosmeticele auto - lichidul de spalat parbrizul

Avand in vedere prevederile Ordonantei nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor - Capitolul IV – informarea si educarea consumatorilor, art. 20, pe eticheta unui produs comercializat trebuie sa s

InfoCons sprijin cu ocazia Sarbatorilor de Iarna Casei Lidia - Domnesti

Cu ocazia Sarbatorilor de Iarna, reprezentantii InfoCons-InfoCons au oferit pachete cu produse specifice acestei perioade si jucarii copiilor de la Fundatia Casa Lidia.

o9atitudine de Craciun!

Reprezentanta InfoCons - Europe Direct Brasov - a fost astazi, 20.12 in cadrul Scolii Generale Budila din Brasov, Comuna Budila pentru a inmana daruri de Craciun copiilor.

Eveniment de lansare al Campaniei "Traim sanatos!"

Fundatia Wings impreuna cu A.N.P.C.P.P.S. Romania (InfoCons) au desfasurat Miercuri, 19 Decembrie , ora

Curtea de Justitie a Uniunii Europene - cauza Volksbank Romania si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor − Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Calarasi

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a emis in luna iulie 2012 hotararea in cauza C-602/10. Hotararea a fost emisa in urma unui litigiu intre S.C. Volksbank Romania S.A., pe de o parte, si Autoritate

Jucării: 12 Sfaturi pentru un Crăciun sigur

Jucăriile aduc o contribuţie esenţială la dezvoltarea copilului. Siguranţa jucăriilor este o prioritate cheie şi pentru a asigura cea mai bună experienţă pentru copiii noştri în perioada de vacanţă, c

Soluţii mai bune pentru consumatori

Ţările din UE trebuie să facă eforturi pentru a aplica în totalitate normele UE în materie de energie, astfel încât potenţialul pieţei să fie valorificat pe deplin, în avantajul consumatorilor.

Testare

Simplificând viața călătorilor

In ultimul deceniu, Uniunea Europeană a adoptat mai multe regulamente privind drepturile pasagerilor care călătoresc cu avionul, trenul, vaporul sau autobuzul. Acum, UE dorește clarificarea și amelior

Piaţă unică digitală: profitând cât mai mult de revoluția digitală

Comerțul electronic deschide noi frontiere pentru creștere și oferă o mai mare posibilitate de alegere consumatorilor. Cu toate acestea, regulile diferite privind TVA-ul și protecția consumatorilor îm

Siguranța consumatorilor - rechemarea produselor de pe piața mondială!

Un nou portal internațional a fost lansat in luna octombrie la Bruxelles, care le va permite autorităților din întreaga lume să facă schimb de informații cu privire la produsele nesigure care au fost

Campania adresata elevilor "Atitudinea R"

Astazi, 12 Decembrie 2012, reprezentatii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – o9atitudine! - InfoCons impreuna cu reprezentatii

Lectie deschisa la Colegiul Pentru Agricultura Si Industrie Alimentara “TARA BARSEI” din Prejmer,Brasov

Ieri, 11 Decembrie, reprezentanta Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – o9atitudine! a sustinut o noua lectie deschisa ce a avut

Lectie deschisa la Colegiul Pentru Agricultura Si Industrie Alimentara "TARA BARSEI" din Prejmer,Brasov

Sfaturi pentru achizitionarea unui pui de caine

Varsta puiului de caine sa fie de minim 6 saptamani; 2.Sa aiba obligatoriu un carnet de sanatate cu vaccinele efectuate; 3.Daca se poate sa-i vedeti parintii ca sa fiti sigur ce cumparati;

10 Sfaturi pentru a avea un caine minunat

Achizitioneaza un pui de caine minim la varsta de 6 saptamani; Du-te la medicul veterinar pentru sanatatea cainelui imediat dupa ce l-ai primit; Obisnuieste-l de la varsta de 2-3 luni cu mediul inc

Stop risipei de alimente!

Astazi, 07 decembrie 2012, A.N.P.C.P.P.S. Romania-o9atitudine! - InfoCons a lansat, in parteneriat cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Campania Nationala de Educare si Informare a consu

Primul ziar indepenedent al Miscarii de Protectia Consumatorilor din Romania

Risipa de alimente

Risipa de alimente reprezintă pierderea de alimente naturale sau gătite, în timpul sau după pregătirea mesei. Aceasta este adesea cauzată de ambalarea sau depozitarea necorespunzătoare a produselor al

Seminarul international “Calea spre asigurarea unor pensii adecvate: experienta sistemelor din Romania si Chile”

Reprezentatii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – o9atitudine au participat astazi, 6 Decembrie, la seminarul international “Ca

Îmbunătățirea funcționării lanțului de aprovizionare cu alimente

În fiecare zi, peste 500 de milioane de consumatori europeni beneficiază, în condiții de siguranță, de gama variată de produse alimentare și băuturi furnizate de numeroși operatori (din UE și din afar

Lectie deschisa la Colegiul Economic A. D. Xenopol

Astazi, 5 Decembrie, reprezentatii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – o9atitudine! au sustinut o noua lectie deschisa ce a a

Reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania-InfoCons au participat la sedinta Consiliului Consultativ din cadrul ANCOM

Astazi, 04 decembrie 2012, reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania-InfoCons au participat la sedinta Consiliului Consultativ din cadrul ANCOM - Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglem

Catalogul surselor de finantare – Decembrie 2012

Comisia propune norme pentru garantarea accesibilității site-urilor web guvernamentale pentru toți

Grație noilor norme propuse astăzi de Comisia Europeană, peste 100 de milioane de cetățeni ai UE ar putea să acceseze mai ușor serviciile publice online pentru a căuta un loc de muncă, a înmatricula u

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap

Cu prilejul zilei de 3 decembrie, stabilită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite drept “Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap”, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatori

Participare Infocons - Targul Cadourilor de Craciun -Romexpo

sociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania - InfoCons, participa in perioada 29 noiembrie – 2 decembrie 2012 la Targul Cadourilor de Cr

Participare Comisia de dialog social de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Regionale

Astazi, 29 octombrie 2012, reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania au participat la sedinta Comisiei de dialog social din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Regionale.

Domnul presedinte Sorin Mierlea a sustinut o lectie deschisa la Colegiul National A. D. Xenopol

Astazi 28 noiembrie 2012, Domnul Presedinte al Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – o9atitudine!, Sorin Mierlea, a sustinut

Comisia Europeană ia măsuri pentru a proteja întreprinderile împotriva practicilor de comercializare frauduloase

Ieri, 27 noiembrie 2012, Comisia Europeană a definit o serie de acțiuni menite să combată practicile de comercializare frauduloase, cum ar fi cele ale societăților editoare de anuare profesionale înș

Participare seminar "Fondul Social European in sprijinul sanatatii si protectiei consumatorului"

Astazi, 27 noiembrie 2012 , reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania-InfoCons au participat la seminarul „Fondul Social European in spijinul sanatatii si protectiei consumatorului” desfasurat la Hotel No

Sedinta Grup de Lucru - InfoCons - A.N.A.T.

In data de 22 Noiembrie 2012, a avut loc sedinta Grupului de Lucru – Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (A.N.A.T) si Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promov

Participare dezbatere "Comunicarea privind piata interna a energiei"

stazi, 22 noiembrie 2012 , reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania-InfoCons au participat la dezbatere prilejuita de lansarea “Comunicarii privind piata interna a energiei”, organizata de Reprezentante

InfoCons au avut o noua lectie deschisa in cadrul Colegiul Economic A.D. Xenopol

Pe, 21 noiembrie 2012, Domnul Presedinte Sorin Mierlea si reprezentatii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – o9atitudine!

Catalogul surselor de finantare - Noiembrie 2012

A.N.P.C.P.P.S. Romania continua seria lectiilor deschise in scoli

Astazi, 16 noiembrie 2012, reprezentantii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – o9atitudine! au sustinut o lectie deschisa ce

InfoCons participa la Targul ROMHOTEL, Editia a 20a

InfoCons – InfoCons, participa in perioada 15 – 18 noiembrie 2012 la Targul ROMHOTEL

InfoCons participare sedinta de lucru acordarea etichetei nationale ecologice pentru hartia reciclata

Astazi, 13 noiembrie 2012 , reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania-InfoCons au participat la sedinta de lucru ce a avut loc la sediul Ministerului Mediului si Padurilor, sala de Consiliu, etaj 1, sedin

Lectii deschise la Cambridge School of Bucharest

Vineri, 9 noiembrie 2012, reprezentantii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – o9atitudine! au sustinut o serie de prezentari ce

Lectie deschisa Complexul Educational "Lauder Reut"

Astazi, 9 noiembrie 2012, reprezentantii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – o9atitudine! au sustinut o lectie deschisa ce a av

Participare InfoCons la expozitia Denta II

InfoCons - InfoCons, participa in perioada 08 – 10 noiembrie 2012 la Targul Denta II – expozitie inte

Ziua Mondiala a Calitatii

Incepand din anul 1990, in Romania se sarbatoreste in a doua zi de joi a lunii noiembrie „Ziua Mondiala a Calitatii”.

Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril

Cu ocazia sarbatorii Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril ce are loc astazi, 8 noiembrie

A.N.P.C.P.P.S. Romania-InfoCons - partener in cadrul proiectului "Saptamana fara calculator"

In perioada 05-11 noiembrie 2012, A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons este partener in cadrul proiectului „Saptamana fara calculator”, desfasurat de Muzeul National al Satului „D. Gusti”.

Lectii deschise - Cambridge School of Bucharest

Astazi, 5 noiembrie 2012, reprezentantii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – o9atitudine! au sustinut o serie de prezentari ce

InfoCons partener al Programului "Scoala pentru o Romanie Verde"

InfoCons – o9atitudine! - InfoCons sprijina programul "Scoala pentru o Romanie Verde", program organiza

Adunarea Generala a FNAP-IP

Astazi, 3 noiembrie 2012 , reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania-InfoCons au participat la Adunarea Generala a Federatiei Nationale a Asociatiilor de Pariniti - Invatamant Preuniversitar si Conferint

Lectie deschisa la Colegiul Economic "A.D. Xenopol"

Astazi, 01 noiembrie 2012, domnul Presedinte al A.N.P.C.P.P.S. Romania - InfoCons, Sorin Mierlea, a sustinut o lectie deschisa pe teme de protectia consumatorilor, elevilor de clasa a X-a din cad

A.N.P.C.P.P.S. Romania - lectii deschise in scoli

Astazi, 01 noiembrie 2012, A.N.P.C.P.P.S. Romania - InfoCons, a lansat un proiect-pilot de sustinerea unor lectii deschise adresate elevilor scolilor si liceelor, atat private cat si de stat, din Buc

Prima sedinta a Grupului de Lucru InfoCons - A.N.A.T.

In data de 31 octombrie 2012, a avut loc prima sedinta a Grupului de Lucru - Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (A.N.A.T) si Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Participare InfoCons - Targul Alimenta - ROMEXPO

InfoCons - InfoCons, participa in perioada 31 octombrie – 04 noiembrie la Targul Alimenta – targ inte

La Multi Ani cu ocazia Sf. Dumitru!

Cu ocazia sărbătorii ortodoxe a Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir

Comisia de Dialog Social din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

In data de 25 octombrie 2012, reprezentantii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania au participat la lucrarile Comisiei de Dialog So

Încarci butelia de la pompa de vânzare GPL auto? 3 lucruri pe care TREBUIE să le ştii!

Încărcarea buteliei la pompa GPL este extrem de periculoasă! În contact cu pielea sau prin inhalare GPL-ul provoacă arsuri. GPL-ul auto poate determina deformarea buteliei sau chiar explozia acesteia

Sedinta Consiliului de Export din data de 25 octombrie 2012

Astazi, 25 octombrie 2012, reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania-InfoCons au participat la sedinta Consiliului de Export al Romaniei, din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Aface

La Mulţi Ani Majestăţii Sale Regele Mihai I al României!

Cu ocazia sărbătoririi zilei de nastere a Majestăţii Sale Regele Mihai I al României ce are loc astazi, 25 Octombrie, transmitem din partea Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Prom

Ziua Armatei Romane

Cu ocazia celebrarii "Zilei Armatei Romane” ce are loc astazi, 25 Octombrie, InfoCons

Prezentare Europe Direct Brasov in Spatiul Public European

Reprezentanta Centrului de Informare Europe Direct Brasov a realizat o prezentare pentru elevii de la Colegiul Ec. „Virgil Madgearu” despre ce inseamna un Centru Europe Direct, care sunt grupurile tin

InfoCons participare la Targul International Tehnic Bucuresti

InfoCons - InfoCons, participa in perioada 17 - 20 octombrie 2012 la Targul TIB – Targul Tehnic Inte

Reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania-InfoCons au participat la ZF Digital'12

Ieri, 16 octombrie 2012, reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania-InfoCons! au participat la evenimentul organizat de Ziarul Financiar - ZF Digital'12, ce a avut loc la hotel JW Marriot, eveniment in ca

Comisia lansează o consultare referitoare la recomandarea privind piețele de telecomunicații

Comisia Europeană a lansat o consultare publică în scopul actualizării listei curente a piețelor de telecomunicații cu amănuntul și cu ridicata relevante care fac obiectul procedurii de la „articolul

CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE A UNIUNII EUROPENE

Parlamentul European, Consiliul și Comisia proclamă în mod solemn textul următor ca fiind Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

Ziua Internationala a Alimentatiei

Cu ocazia celebrării “Zilei Internaţionale a Alimentatiei” ce are loc astăzi, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România transmite tuturo

Europe Direct Brasov a sarbatorit Ziua Mondiala a Alimentatiei

Reprezentanta Centrului de Informare Europe Direct Braşov a participat in data de 16.10.2012, in cadrul Gradinitei nr. 2 Brasov la celebrarea Zilei Mondiale a Alimentatiei. Copii au fos