Etichetarea becurilor

Eticheta cu eficienta energetica   Puterea consumată (Watt) Flux luminos Durata de viață medie (1000 ore echivalentul utilizării medii într-un an ) Temperatura de culoare Redar

Ziua Națională Marea Britanie

Astăzi, 11 Iunie, Marea Britanie își sărbătorește Ziua Națională. În Marea Britanie nu se aniversează ziua națională ca în alte țări, &icir

Ștați că...?

Ştiaţi că un european foloseşte cam de zece ori mai mult combustibil şi mai multă energie decât un locuitor dintr-o ţară în curs de dezvoltare? Tot noi suntem cei care producem de

Durata de viata a becului(ore sau ani)

Durata de viata - Durata medie de viata este aproximativ 1000 ore/an sau 3 ore/zi. Trebuie stiut faptul ca durata de viata este DIFERITA de garantia de buna functionare a sursei respective! Ar trebui

Drepturile pasagerilor transportului naval

Ştiaţi că beneficiaţi de anumite drepturi când călătoriţi cu vaporul în UE? În primul rând, nu trebuie să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită na

Darea in Plata. Ordonanta de Urgenta privind scutirea de impozit

Initiatorul legii, Daniel Zamfir s-a intalnit ieri cu secretarul de stat Gabriel Biris la Ministerul Finantelor, subiectul principal de discutie fiind impozitul privind darea in plata. In urma intrev

Ziua Națională a Parașutiștilor Militari

Anual, în ziua de 10 Iunie, este marcată Ziua Națională a Parașutiștilor Militari. La 10 iunie 1941, a fost înființată, pe lângă Centrul de Instrucție a

Ziua Națională a Protugaliei

Astăzi, 10 Iunie, Republica Portugheză își sărbătorește Ziua Națională, precum și Zilua Comunităților portugheze. Totodata, în această zi, Portugalia își

Ziua Internațională a Arhivelor

Anual, în ziua de 9 Iunie, este marcată Ziua Internațională a Arhivelor. La 9 Iunie 1948, era constituit, cu sprijinul UNESCO, Consiliul Internațional al Arhivelor cu scopu

Înălțarea Domnului (Ziua Eroilor)

Astăzi, 9 Iunie 2016, sărbătorim Înălțarea Domnului sau Ziua Eroilor. Anual, de Ziua Înălțării Domnului, mare sărbătoare creștină prin care se sărbătorește înălțarea la c

Drepturile pasagerilor care călătoresc cu autobuzul şi autocarul

Când cumpăraţi un bilet de autobuz sau de autocar, nu trebuie să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită naţionalitate sau pentru că achiziţionaţi biletul dintr-un anumit loc. Dr

Documente de călătorie pentru cetățenii UE

Dacă sunteți cetățean al UE , nu trebuie să prezentați cartea de identitate sau pașaportul când călătoriți dintr-un stat membru al spațiului Schengen &

DA produselor românești, DA locurilor de muncă, DA produselor de calitate

Marți, 7 Iunie 2016, Legea ce prevede ca toate supermarketurile să aibă cel putin 51% produse românești la raft a fost adoptată de Camera  Deputaților, î

Băuturi alcoolice și nealcoolice - SuperConsumatorul, 8 Iunie

Astăzi, 8 Iunie 2016, începând cu ora 18:00, pe postul de televiziune TVR1, va fi difuzată în transmisiune directă emisiunea „SuperConsumatorul&rdq

Ziua Mondiala a Oceanelor

Anual, în ziua de 8 Iunie, este marcată Ziua Mondiala a Oceanelor. Inițiată la Summitul Națiunilor Unite de la Rio de Janeiro, din 8 iunie 1992, Ziua Mondială a Oceanelor a

Documente de călătorie pentru membrii de familie din afara UE ai cetățenilor europeni

Cine are nevoie de viză? Dacă sunteți cetățean european, dar aveți membri de familie care provin din afara Uniunii, aceștia vă pot însoți în altă țară din UE. Membrii de familie

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Radio România

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu pentru Radio România cu privire la teme generale din domeniul Protecției Consumatorilor, ce va fi

Reprezentanții InfoCons participă la Comisia de Etică a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB)

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 7 Iunie 2016, la Comisia de Etică de la nivelul municipiului București a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB). Ordinea de zi a comisiei cu

Ziua națională a Suediei

Astăzi, 6 Iunie, Regatu Suediei își sărbătorește Ziua Națională. La această dată, în 1523, Gustav Vasa era încoronat rege al Suediei, iar &

Ziua Mondiala a Mediului (Ecologiei)

Anual, în ziua de 5 Iunie, este marcată Ziua Mondiala a Mediului (Ecologiei). Aceasta a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea C

Ziua Națională Danemarca

Astăzi, 5 Iunie, Danemarca își sărbătorește Ziua Națională. În 5 Iunie 1849, Danemarca adopta constituția liberală ce marca sf

Asigurarea in caz de accident in alta tara

În cazul în care aveți un accident în străinătate, se aplică legea țării în care s-a petrecut accidentul. De aceea, procedura de acordare a despăgubirilor ar p

Ziua internațională a copiilor victime ale agresiunii

Anual, în ziua de 4 Iunie, este marcată Ziua internațională a copiilor victime ale agresiunii. La 19 August 1982, în cadrul sesiunii speciale de urgență &icir

Ziua Națională Tonga

Astăzi, 4 Iunie, Regatul Tonga își sărbătorește Ziua Națională. În 4 Iunie 1970 Tonga își proclama independența față de regatul Marii Britanii.

Bancnota de 500 Euro scoasa din productie

Banca Centrala Europeana a decis oprirea definitiva a productiei bancnotei de 500 euro, incetarea emiterii bancnotei de 500 euro pana la sfarsitul anului 2018 si excluderea acesteia din structura pe c

Știai că poți compara prețurile cu ușurință? Află care sunt regulile

Tocmai ai trecut pe lângă magazinul tău preferat de haine și ai văzut că au reduceri de până la 60%. Când ai intrat, ai realizat că reducerea se aplică doar la hainele de

Reprezentanții InfoCons participă la dezbaterea publică pentru adoptarea HG privind soluționarea alternativă a litigiilor

Reprezentanții InfoCons și ai Federației Asociațiilor de Consumatori vor participa astăzi, 2 Iunie 2016, la dezbaterea publică pentru proiectul de HG privind organizarea și funcționarea struc

Italia a devenit republică, în conformitate cu opțiunea exprimată de majoritatea participanților la referendumul cu privire la viitorul monarhiei.

Astăzi, 2 Iunie, Italia își sărbătorește Ziua Națională - Proclamarea Republicii Italiene. La 2 Iunie 1946 Italia devenea republică, în

Branduri Românești - 210 ani de activitate

La Mulți Ani, pentru cei 210 ani pe care brandul romanesc Borsec îi sărbatoreste în acest an! Înca din anul 1806 a avut loc prima îmbuteliere industri

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la Salonul Cooperaţiei Meşteşugăreşti - COOPEXPO