Guma de mestecat - TOP 10 produse in functie de valoarea energetica

Guma de mestecat - TOP 10 produse in functie de valoarea energetica Am analizat 34 de produse tip guma de mestecat, in cadrul unui proiect de monitorizare al produselor și serviciil

Stiati ca... Produsele alimentare ecologice

Stiati ca...  La cumpararea produselor alimentare ecologice acordati atentie deosebita la aspectul produsului; Urmariti modul de etichetare al produselor alimentare ecologice, care trebui

Aplicatia InfoCons mai accesibila pentru utilizatori!

Aplicația InfoCons, disponibila GRATUIT pentru telefoanele cu Android, a primit in acest weekend o noua forma cu o9atitudine!, mai prietenoasa cu utilizatorii.

Codul civil – Ce este substitutia fideicomisara?

Codul civil – Ce este substitutia fideicomisara?   Substituția fideicomisară este o instituție nouă introdusă și reglementată de Codul  civil, venită ca răspuns la o nece

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participa grupul de lucru al ANPC

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participa astazi, 19 Septembrie 2016, incepand cu ora 11:00 la grupul de lucru al Autoritatii Nationale pentru Protectia C

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de puterea de intrare prin convectie asumata de producator

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie puterea de intrare prin convectie asumata de producator Am analizat 218 produse tip cuptoare electrice, in cadrul unui&nb

Ziua Mondiala a Geologilor

Astăzi, 18 Septembrie este Ziua Mondiala a Geologilor. Cu ocazia “Zilei Mondiale a Geologilor” ce este sarbatorita astăzi, 18 Septembrie 2016, InfoCons adresează cele mai călduroa

Chile: Ziua națională - Aniversarea proclamării independenței

Astăzi, 18 Septembrie, este Ziua Naţională a Republicii Chile. La 18 Septembire 1810 se sărbătorește Proclamarea independenţei.  Cu ocazia “Zilei Naționa

Stiati ca... Sortimente de orez

Stiati ca... Acordati o atentie deosebita la cumpararea diferitelor sortimente de orez si, daca este posibil, apreciati calitatea produsului prin intermediul spatiilor transparente ale ambalajului;

Escrocherii prin acţiuni de caritate

Escrocii care organizează înşelătorii prin acţiuni de caritate profită de generozitatea şi bunătatea oamenilor solicitându-le donaţii pentru o cauză falsă sau întruchip&a

Televizoare - TOP 10 produse in functie de diagonala

Televizoare - TOP 10 produse in functie de diagonala Am analizat 729  televizoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializat

Stiati ca... Achizitii cu pret redus

Stiati ca... verificarea daca oferta mai este valabila in momentul respectiv va poate scapa de costuri suplimentare; este indicata verificarea daca reducerea de preturi anuntata este identica cu c

Escrocherii prin cont bancar, card de credit sau cont online

Dezvoltarea tehnologiei a schimbat felul în care ne desfăşurăm activitatea bancară şi ne achităm bunurile şi serviciile. Fraudatorii folosesc noile tehnologii în avantajul acestora

Codul civil - Ce este nedemnitatea succesorală?

Nedemnitatea succesorală este o sancţiune civilă care constă în decăderea de drept a unei persoane din dreptul de a culege o moştenire determinată, datorită faptului că s-a făcut vinovat de

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de calitatea blițului

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de calitatea blițului la distanța de 1 metru Am analizat 647 de produse tip camera digitala, in cadrul unui proiect de

Ziua europeană de prim ajutor

Astăzi, 16 Septembrie este Ziua europeană de prim ajutor. Aceasta a fost desemnată în anul 2000 de către forurile coordonatoare ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie ș

Ziua internațională pentru protecția stratului de ozon

Astăzi, 16 Septembrie este Ziua internațională pentru protecția stratului de ozon, marcată pe baza unei rezoluții a Adunării Generale a ONU. La 16 septembrie 1987 a fost semnat, la Montreal, Protocol

Reglementarea drepturilor si obligatiilor partilor in ceea ce priveste contractele de credit

Guvernul a adoptat miercuri, 14 septembrie 2016, Ordonanta de urgenta care are ca obiect reglementarea drepturilor si obligatiilor partilor in ceea ce priveste contractele de credit oferite consumator

Escrocherii referitoare la companii mici

Escrocheriile care ţintesc companiile mici pot fi de diferite feluri - de la facturi pentru reclame sau pentru înregistrări în cataloage ce nu au fost comandate niciodată la oferte

Părinti, începe școala! Aveți grijă la ce poate conține sandvișul copilului! Acesta poate sa îmbolnăvească!

Puse la pachet sau doar pentru o gustare rapidă, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, sanvișurile reprezintă una dintre cele mai comune forme de prezentare a mân

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la B1 TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi în direct astăzi, 16 Septembrie, începand cu ora 13:30 la B1 TV, abordând teme generale din domeniul Pr

Codul civil – Ce este mandatul?

Mandatul este contractul prin care o parte, numită mandatar, se obligă să încheie unul sau mai multe acte juridice pe seama celeilalte părți, numită mandant.   Care  este

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de eficienta medie a unui ciclu pe suprafete tari

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de eficienta medie a unui ciclu pe suprafete tari  Am analizat 118 de produse tip aspiratoare, in cadrul unui proi

Nicaragua: Ziua națională - Proclamarea independenței

Astăzi, 15 Septembrie, este Ziua Naţională a Republicii Nicaragua. La 15 Septembire 1821 se sărbătorește Proclamarea independenţei.  Cu ocazia “Zilei Naționale a&

206 ani de la Independenta Mexicului

Astăzi, 15 Septembrie 2016, începand cu ora 18:00, domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va participa la recepția organizată cu ocazia aniversării

Honduras: Ziua națională - Proclamarea independenței

Astăzi, 15 Septembrie, este Ziua Naţională a Republicii Honduras. La 15 Septembire 1821 se sărbătorește Proclamarea independenţei.  Cu ocazia “Zilei Nați

Cum poate fi suspendat abonamentul de telefonie, internet sau televiziune?

Contractul pentru serviciile de telefonie, internet sau televiziune poate fi suspendat pe parcursul derularii fie la cererea utilizatorilor, fie din initiativa furnizorului, in functie de prevederile

Guatemala: Ziua națională - Proclamarea independenței

Astăzi, 15 Septembrie, este Ziua Naţională a Republicii Guatemala. La 15 Septembire 1821 se sărbătorește Proclamarea independenţei.  Cu ocazia “Zilei Naționale a&

Escrocherii referitoare la locuri de muncă

Vânzările din uşă în uşă pot promova servicii de întreţinere precum: dezinsecţie, reparaţii în casă, grădinărit şi chiar servicii referitoare la utilităţi, de e

El Salvador: Ziua națională - Proclamarea independenței

Astăzi, 15 Septembrie, este Ziua Naţională a țării El Salvador. La 15 Septembire 1821 se sărbătorește Proclamarea independenţei.  Cu ocazia “Zilei Națion

Codul civil – Ce este ipoteca?

Ipoteca este un drept real asupra bunurilor mobile sau imobile afectate executarii unei obligatii. Nu pot fi ipotecate bunurile inalienabile sau insesizabile.   Ipotecile pot fi de mai mult

Costa Rica: Ziua națională - Proclamarea independenței

Astăzi, 15 Septembrie, este Ziua Naţională a Republicii Costa Rica. La 15 Septembire 1821 se sărbătorește Proclamarea independenţei.  Cu ocazia “Zilei Na

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de timpul de dezghețare si gatire

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de timpul de dezghețare si gatire  Am analizat 218 produse tip cuptoare electrice, in cadrul unui proiect d

Escrocherii din uşă în uşă

Codul civil – Ce este ipoteca imobiliara?

Este o nouă formă de ipotecă introdusă de Codul civil, care se constituie  printr-un contract,  încheiat  în  formă autentică,  sau sub

SuperConsumatorul 14 Septembrie 2016

Astăzi, 14 Septembrie 2016, începând cu ora 18:00, pe postul de televiziune TVR1, va fi redifuzată emisiunea „SuperConsumatorul”. Aceasta poat

Ziua Națională a Inginerilor

Astăzi, 14 Septembrie, este Ziua Națională a Inginerilor. Aceasta se marchează din 14 Septembrie 2000 printr-o Hotărâre de Guvern.

Telefonul Consumatorilor

Descarca placutele cu numere utile, obligatoriu de afisat de catre Agentii Economici!

Ziua Muntelui

Astăzi, 14 Septembrie, este Ziua Muntelui . Aceasta marchează data tradițională a încheierii pășunatului anual în Carpații României.

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participa astazi, 14 Septembrie 2016, incepand cu ora 10:00 la grupul de lucru al Autoritatii Nationale pentru Protectia C

Televizoare - TOP 10 produse in functie de energia consumata

Televizoare - TOP 10 produse in functie de energia consumata Am analizat 729 televizoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comerc

Înălțarea Sfintei Cruci

Astăzi, 14 Septembrie se sărbătorește Înălțarea Sfintei Cruci. Este cea mai veche și cea mai importantă dintre sărbătorile creștine închinate ci

Escrocherii prin întâlniri amoroase

Cu toate că există o mulţime de website-uri legitime, există la fel de multe escrocherii care implică întâlnirile amoroase. Escrocheriile prin întâlniri amoroas

Codul civil – Ce este fiducia?

Este o instituție nouă introdusă de Codul Civil. Este o operațiune juridică prin care unul sau mai mulți constituitori transferă drepturi reale, drepturi de creanță, garanții sau alte drepturi patrim

Ziua Națională a Pompierilor

Astăzi, 13 Septembrie, este Ziua Națională a Pompierilor. Data de 13 Septembrie a fost aleasă în memoria actului eroic al pompierilor militari, conduși de locotenentul Pavel Zăgănescu

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de baterie

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de baterie Am analizat 647 de produse tip camera digitala, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și servi

Etiopia: Ziua națională - Aniversarea revoluției din 1974

Astăzi, 12 Septembrie, este Ziua Naţională a Etiopiei. La 12 Septembire 1974 se sărbătorește Aniversarea Revolutiei.  Cu ocazia “Zilei Naționale a Etiopiei&rd

InfoCons vine in sprijinul elevilor prin propunerea de verificare a chioscurilor din unitatile de invatamant!

Odata cu inceperea noului an scolar, InfoCons solicita Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor inserarea in tematicile de control de urgenta si activitatea chioscurilor din incinta unita