Escrocherii din uşă în uşă

Vânzările din uşă în uşă pot promova servicii de întreţinere precum: dezinsecţie, reparaţii în casă, grădinărit şi chiar servicii referitoare la utilităţi, de e

Ziua Mondială a Turismului

Astăzi, 27 Septembrie, este Ziua Mondială a Turismului. Aceasta se marchează la iniţiativa reprezentanților OMT ce stabilesc o temă anuală de dezbatere și o țară-gazdă, punând &

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participa la grupul de lucru al ANPC

Reprezentanții InfoCons și ai Federației Asociațiilor de Consumatori participă astăzi, 27 Septembrie 2016, începând cu ora 14:00, la grupul de lucru al Autorități

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de scorul setărilor avansate

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de scorul setărilor avansate Am analizat 647 de produse tip camera digitala, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor

Escrocherii prin întâlniri amoroase

Cu toate că există o mulţime de website-uri legitime, există la fel de multe escrocherii care implică întâlnirile amoroase. Escrocheriile prin întâlniri amoroas

Ziua Mondială a Contracepţiei

Astăzi, 26 Septembire, este Ziua Mondială a Contracepţiei. Aceasta este sărbătorită în fiecare an pe 26 Septembrie. Aceasta implică şi are drept scop prom

Ziua Europeană a Limbilor

Astăzi, 26 Septembrie, este Ziua Europeană a Limbilor. Aceasta se sărbătorește anual pe 26 Septembrie pentru a accentua importanța culturii multilingvistice și pentru a îi

Ziua Mondială a Munţilor Curaţi

Astăzi, 26 Septembrie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Munţilor Curaţi. Aceasta este ziua în care organizaţiile neguvernamentale, care au ca obiectiv prioritar protecţia me

Codul civil – Ce inseamna contractul de intretinere?

Este acel contract prin care o parte se obligă să efectueze în folosul celeilalte părţi sau al unei alte persoane (un terţ) prestaţiile necesare întreţinerii şi î

Ziua Internaţională a Munţilor Carpaţi

Astăzi, 26 Septembrie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Munţilor Carpaţi, un eveniment responsabil care stimulează colaborarea statelor pe care se desfăşoară cel de-al doilea mare lanţ m

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de presiunea maxima

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de scorul presiunii maxime Am analizat 118 de produse tip aspiratoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor

Escrocherii referitoare la spiritism şi clarviziune

Escrocheriile referitoare la spiritism şi clarviziune există de mult timp. Adesea, escrocii vă oferă secretele acestora către bogăţie şi alte planuri sau descoperiri, care conform afirmaţilor acestora

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de puterea de iesire

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de puterea de iesire a microundelor asumata de producator Am analizat 218 produse tip cuptoare electrice, in cadrul unui proi

Știați că... Achiziționarea apelor minerale naturale și apelor de izvor

Știați că… Este recomandat sa acordati o atentie deosebita cand cumparati ape minerale naturale si ape de izvor asupra modului de prezentare a ambalajului, asupra etanseitatii recipient

Guinea-Bissau - Ziua națională

Astăzi, 24 Septembrie este Ziua națională a Republicii Guinea-Bissau Cu ocazia “Zilei naționale a Republicii Guinea-Bissau” ce este sarbatorita astăzi,

Televizoare - TOP 10 produse in functie de calitatea sunetului

Televizoare - TOP 10 produse in functie de calitatea sunetului Am analizat 729  televizoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și servic

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu in cursul zilei de ieri, 23 Septembrie 2016, ce va fi difuzat în cadrul știrilor Observator de la

Miscarea de protectia consumatorilor - informatii utile in legatura cu produsele Galaxy Note 7 cu defectiuni din fabricatie

Samsung Galaxy Note 7 - probleme din fabricatie : Unde si cum sunt afectati consumatorii ?   Asociatia InfoCons singura organizatie din Romania membra cu drepturi depline in Consumer Intern

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu in cursul zilei de azi, 23 Septembrie 2016, ce va fi dufuzat incepand cu ora 19:00 în cadrul știri

Teste Comaparative - Noi produse adaugate

Noi produse adaugate in baza de date Teste Comparative - InfoCons. Produsele pot fi identificate fie scanand codul de bare al acestora cu Aplicatia InfoCons, fie accesand direct sectiunile di

Stiati ca... Ciocolata si produsele din cacao

Stiati ca... la cumpararea ciocolatei si a produselor din cacao trebuie acordata atentie deosebita aspectului ambalajelor (sa nu fie deteriorate); este recomandat sa refuzati sa cumparati ciocolat

Escrocherii prin telefonul mobil

Escrocheriile prin telefonul mobil sunt dificil de recunoscut. Fiţi precaut dacă cineva vi se adresează ca şi cum v-ar cunoaşte sau în legătură cu apelurile pierdute de la numere necunoscute

Ziua Mondiala a Curateniei

Astăzi, 23 Septembire, este Ziua Mondială a Curățeniei. Aceasta este sărbătorită în fiecare an pe 23 Septembrie. Aceasta implică o vastă acţiune de ecologizare a a

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de inregistrarea filmului

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de inregistrarea filmului Am analizat 647 de produse tip camera digitala, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și servicii

Stiati ca... Suplimentele alimentare

Stiati ca... Acordati o atentie deosebita la cumpararea suplimentelor alimentare si informati-va, inainte de achizitionarea lor, despre efectele lor asupra organismului. Utilizati numai suplimente

Scrisorile în lanţ şi escrocheriile de tip piramidal

În cazul în care ai fost păcălit să achiziţionezi un produs sau un serviciu Contactează asociaţiile de protecţie a consumatorului locale şi raportează înşelăciunea. Ai &

Ziua Europeană fără Mașini

Astăzi, 22 Septembrie, este Ziua Europeană fără Mașini. În fiecare an, în centrul marilor orașe europene, traficul este oprit pentru câteva ore, astfel înc&

Bulgaria: Ziua independenței

Astăzi, 22 Septembrie, este Ziua Independenței Bulgariei. În anul 1908, cu sprijinul guvernului lui Alexandar Malinov, cneazul Ferdinand de Saxa Coburg declară, printr-un manifest s

Mali : Ziua națională

Astăzi, 2 Septembrie, este Ziua Naţională a țării Mali. La 22 Septembire 1960 se sărbătorește Proclamarea independenţei.  Cu ocazia “Zilei Naționale a țării Mali&

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de anduranța motorului

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de anduranța motorului Am analizat 118 de produse tip aspiratoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și serviciilo

Vanzari cu pret redus - 217 amenzi in valoare de 778.200 lei aplicate de ANPC

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat in perioada 03–19.08.2016 o actiune de verificare a respectarii prevederilor legale in cadrul vanzarilor cu pret redus, ind

Știați că… - butelii pentru gaz petrolier lichefiat (GPL) - tip aragaz

Știați că…   Buteliile umplute nu trebuie sa prezinte defecte de natura fizica (deformari permanente; crestaturi sau rizuri, fisuri si defecte produse prin coroziune(

Ziua Internațională de luptă împotriva bolii Alzheimer

21 septembrie este Ziua Internaţională de luptă împotriva bolii Alzheimer.        InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consum

Ziua Internațională a Păcii

Ziua Internațională a Păcii este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie. Aceasta este dedicată păcii și în special absenței războiului și a violenței

SuperConsumatorul - Despre vinuri, bere și băuturi spirtoase

Astăzi, 21 Septembrie 2016, începând cu ora 18:00, pe postul de televiziune TVR1, va fi redifuzată emisiunea „SuperConsumatorul”. Aceasta poat

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participa astazi, 21 Septembrie 2016, incepand cu ora 10:00 la grupul de lucru al ANPC

Escrocherii online

O mulţime de escrocherii online au loc fără ca victima nici măcar să observe. Puteţi reduce considerabil şansele de a fi escrocat online dacă respectaţi câteva precauţii simple. La ce să fi

Stiati ca...? Ambalajele PET, ca dealtfel toate materialele plastice, nu sunt biodegradabile?

Ambalajele PET, ca dealtfel toate materialele plastice, nu sunt biodegradabile! Creşterea consumului acestora, mai ales în ultimii 10 ani, a dus la sporirea alarmantă a numărului de ambalaj

TOP 10 Televizoare | Agenda Escrocheriilor | Despre Etichetarea Ecologica | SOS InfoCons

Televizoare - TOP 10 produse in funcție de calitatea sunetului Am analizat 729  televizoare, în cadrul unui proiect de monitorizare a p

Codul civil – Ce este superficia?

Superficia este dreptul de a avea sau de a edifica o construcție pe terenul altuia, deasupra ori în subsolul acelui teren, asupra căruia superficiarul (proprietarul construcției) dob&aci

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participa grupul de lucru al ANPC

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participa astazi, 19 Septembrie 2016, incepand cu ora 11:00 la grupul de lucru al Autoritatii Nationale pentru Protectia C

Ziua Bucureștiului

Astăzi, 20 Septembrie este Ziua Bucurestiului. Cu ocazia “Zilei Bucurestiului” ce este sarbatorita astăzi, 20 Septembrie 2016, InfoCons adresează cele mai călduroase urări de sănă

Guma de mestecat - TOP 10 produse in functie de valoarea energetica

Guma de mestecat - TOP 10 produse in functie de valoarea energetica Am analizat 34 de produse tip guma de mestecat, in cadrul unui proiect de monitorizare al produselor și serviciil

Stiati ca... Produsele alimentare ecologice

Stiati ca...  La cumpararea produselor alimentare ecologice acordati atentie deosebita la aspectul produsului; Urmariti modul de etichetare al produselor alimentare ecologice, care trebui

Aplicatia InfoCons mai accesibila pentru utilizatori!

Aplicația InfoCons, disponibila GRATUIT pentru telefoanele cu Android, a primit in acest weekend o noua forma cu o9atitudine!, mai prietenoasa cu utilizatorii.

Codul civil – Ce este substitutia fideicomisara?

Codul civil – Ce este substitutia fideicomisara?   Substituția fideicomisară este o instituție nouă introdusă și reglementată de Codul  civil, venită ca răspuns la o nece

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de puterea de intrare prin convectie asumata de producator

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie puterea de intrare prin convectie asumata de producator Am analizat 218 produse tip cuptoare electrice, in cadrul unui&nb