Burse și studii în străinătate

Studii în străinătate cu Erasmus+ Dacă sunteți student, programul Erasmus+ vă oferă șansa de a merge în străinătate pentru a studia sau pentru a urma un stagiu &

Sprijin financiar pentru stagii

Studii şi stagii în străinătate cu programul Erasmus+ Dacă sunteţi student, programul Erasmus+ vă oferă şansa de a merge în străinătate, pentru a studia sau pent

Pleci in concediu? Aplicatia SOS InfoCons te salveaza cand calatoresti

SOS Infocons este prima aplicatie care poate fi utilizata in Romania si oriunde in lume, pentru a intra in contact imediat cu autoritatile din tara unde se efectueaza calatoria sau cu prietenii in eve

Ziua Națională a Franței

Astazi, 14 Iulie, Franta isi sarbatoreste Zilua Nationala. Data de 14 Iulie are o semnificatie dubla in istoria Frantei, aniversarea Caderii Bastiliei din timpul Revolutiei

Ziua transmisioniștilor militari

Anual, în ziua de 14 Iulie, este marcată Ziua transmisioniștilor militari. La 14 Iulie 1873, principele Carol semna Înaltul Decret nr. 1303, prin care se

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 14 Iulie 2016, începând cu ora 14:00 la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni&

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de calitatea imaginii la lumina slaba

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de calitatea imaginii la lumina slaba cu setari manuale definite Am analizat 647 de produse tip camera digitala, in cadrul unui proiect d

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Agro TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi în direct astăzi, 13 Mai, începand cu ora 20:00 la Agro TV, abordând tema Legii pentru modific

Camere Digitale - TOP 10 produse in fuctie de ZOOM

Camere Digitale - TOP 10 produse in fuctie de ZOOM Am analizat 647 de produse tip camera digitala, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializate pe piața

Parteneriate cu şcoli din alte ţări

Profesorii sau elevii interesaţi de colaborarea cu alte şcoli europene pot beneficia de ajutor prin intermediulprogramului Erasmus+. Şcolile din Europa pot stabili legături şi pe internet, acces&

SuperConsumatorul 13 Iulie - Despre cosmetice

Astăzi, 13 Iulie 2016, începând cu ora 18:00, pe postul de televiziune TVR1, va fi difuzată emisiunea „SuperConsumatorul”.

Participare in cadrul Taberei de Creatie „Vara pe ulita”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 13 Iulie 2016, la Taberei de Creatie "Vara pe ulita", organizată în parteneriat cu Muzeul National al Satului

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la B1 TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi în direct astăzi, 13 Mai, începand cu ora 11:00 la B1 TV, abordând teme generale din domeniul Protecție

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Radio România

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu pentru Radio România cu privire la studiul comparativ pe produse tip înghețată, lansarea

Reprezentanții InfoCons participă la întâlnirea de lucru a ANSVSA

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 13 Iulie 2016, la întâlnirea de lucru a ANSVSA cu privire la Proiectul de modificare al Ordinului 111/2008. De

Studiu de caz – Titluri de Stat vs. Depozite Bancare. Ce alegem?

Ministerul Finantelor Publice lanseaza pe 11 iulie emisiunea de titluri de stat pentru populatie – Fidelis Centenar, ce marcheaza trecerea a 100 de ani de la Marea Unire. "Valoarea tot

Burse şi locuri de muncă pentru cercetători

Nu se aplică restricţii naţionale. Cercetătorii europeni au acces la programe de formare şi la oportunităţi de angajare finanţate din burse naţionale, chiar dacă nu sunt cetăţeni sau reziden

Îngheţată - știi ce conține? 4% din produsele analizate au în conținut 16 E-uri!

Îngheţată - știi ce conține? 4% din produsele analizate au în continut 16 E-uri! Am analizat 25 de produse tip îngheţată, pe baza informațiilor de pe etichetă, provenind

Ziua Națională São Tomé e Príncipe

Astăzi, 12 Iulie, Republica Democratica de São Tomé e Príncipe își sărbătorește Ziua Națională. La 12 Iulie 1975 S&at

Ziua Națională Kiribati

Astăzi, 12 Iulie, Republica Kiribati își sărbătorește Ziua Națională. La 12 Iulie 1979 Kiribati obținea independența față de Marea Britanie.

DA produselor românești, DA locurilor de muncă, DA produselor de calitate

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 11 iulie 2016, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea pr

Strategie Nationala cu privire la Furtul de Identitate in Romania

Pentru informații suplimentare, puncte de vedere, opinii cu privire la Strategia Nationala cu privire la Furtul de Identitate in Romania in cadrul Programului „Observatorul National – Mode

Leguma de supermarket - SuperConsumatorul, 11 Iulie

Astăzi, 11 Iulie 2016, începând cu ora 10:00, pe postul de televiziune TVR1, va fi difuzată în reluare emisiunea „SuperConsumatorul”.&nbs

Ziua Internațională a Populației Pământului

Anual, în ziua de 11 Iulie, este marcată Ziua internațională a Populației Pământului. Marcarea acestei zile a avut loc prima dată în 1989, la recomandar

Ziua Independentei - Argentina

Astazi, 9 Iulie, Argentina sarbatoreste Zilei Independentei. In data de 9 iulie 1816 a fost proclamată independența față de Spania.  InfoCons,&am

Seminarul SYPCIT - Sistem de Prevenire si Combatere a furtului de identitate

Astazi, 8 Iulie 2016 a avut loc seminarul desfasurat in cadrul Proiectului SYPCIT - Sistem de Prevenire si Combatere a furtului de identitate, cofinantat de Comisia Europeana prin Di

Reprezentanții InfoCons participă la Forumul Global al Alimentației cu tema „Investiții în viitorul sectorului agricol”

Reprezentanții InfoCons participa astăzi, 08 Iulie 2016, la Forumul Global al Alimentației cu tema „Investiții în viitorul sectorului agricol” ce se des

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, prezent in cadrul emisiunii Bonchef, B1TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons,a fost prezent astazi 8 iulie 2016 incepand cu ora 09:50 in cadrul emisiunii Bonchef  pe postul de televiziune B1TV, unde a discuta

Domnul Sorin Mierlea in direct la postul de televiziune B1TV

Astăzi, 7 Iulie 2016, domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi prezent începând cu ora 11:00 la postul de televiziune B1 TV unde vor fi dezbătute

S-a lansat primul curs online din România destinat protecției consumatorilor

Companiile își vor putea instrui angajații în domeniul protecției consumatorilor în baza unui curs online elaborat de InfoCons şi a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, prezent in cadrul emisiunii Bonchef, B1TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi prezent astazi 7 iulie 2016 incepand cu ora 09:50 in cadrul emisiunii Bonchef  pe postul de televiziune B1TV, unde va discut

Stiati ca...? Ambalajele PET, ca dealtfel toate materialele plastice, nu sunt biodegradabile?

Ambalajele PET, ca dealtfel toate materialele plastice, nu sunt biodegradabile? Creşterea consumului acestora, mai ales în ultimii 10 ani, a dus la sporirea alarmantă a numărului de ambalaj

Domnul Sorin Mierlea  interventie telefonica la România TV

Domnul Sorin Mierlea interventie telefonica la România TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, este acum in direct telefonic la postul de televiziune România TV unde discuta despre proiectul de lege prevede extinderea termen

Ziua internațională a Sărutului

Anual, în ziua de 6 Iulie, este marcată Ziua internațională a Sărutului. Ideea unei zile dedicate sărutului aparține britanicilor, iar celebrarea acestuia în data

Leguma de supermarket - SuperConsumatorul, 6 Iulie

Astăzi, 6 Iulie 2016, începând cu ora 18:00, pe postul de televiziune TVR1, va fi difuzată în transmisiune directă emisiunea „SuperConsumatorul&rdq

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, prezent in cadrul emisiunii Bonchef, B1TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi prezent astazi 6 iulie 2016 incepand cu ora 09:50 in cadrul emisiunii Bonchef  pe postul de televiziune B1TV, unde va discut

Stati ca..... achizitia produselor tip orez

Stati ca.....    - trebuie sa acordati o atentie deosebita la cumpararea diferitelor sortimente de orez si, daca este posibil, apreciati calitatea produsului prin intermediul spati

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, prezent in cadrul emisiunii Bonchef, B1TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a fost prezent astazi 5 iulie 2016 incepand cu ora 09:50 in cadrul emisiunii Bonchef  pe postul de televiziune B1TV, unde a prezen

Pericolul din farfurie – știm ce mâncăm?  Fără o etichetare corespunzătoare, consumatorii de pește nu știu ce mănâncă

Pericolul din farfurie – știm ce mâncăm? Fără o etichetare corespunzătoare, consumatorii de pește nu știu ce mănâncă

În lipsa unui cadru legislativ care să asigure o etichetare corespunzătoare tuturor produselor din pește și fructe de mare din import, autoritățile nu au cum să garanteze siguranța consumato

Ziua Crucii Rosii Române

Anual, în ziua de 4 Iunie, este marcată Ziua Crucii Rosii Române. În 4 Iulie 1876, la doi ani după aderarea țării noastre la Prima Convenție de la Genev

Ziua Independentei Statelor Unite ale Americii

Astazi, 4 Iulie, Statele Unite ale Americii sarbatoresc Zilei Independentei, ziua nationala a Statelor Unite ale Americii. In data de 4 iulie 1776 a fost adoptata Declaratia de Independenta

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, prezent in cadrul emisiunii Bonchef, B1TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi prezent astazi 4 iulie 2016 incepand cu ora 09:50 in cadrul emisiunii Bonchef  pe postul de televiziune B1TV, unde va discut

Ziua Justitiei

Anual in prima duminica a lunii iulie se sarbatoreste Ziua Justitiei, institutia in anul 1994 prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 364 in conformitate cu articolul 2.  Cu această ocazie, I

Prezentarea unui retete la o farmacie din strainatate

Reţetele eliberate de medicii din ţara dumneavoastră sunt valabile în toate ţările din UE. Totuşi, este posibil ca un medicament prescris într-o ţară să nu fie

Ziua Națională a Macedoniei

Astăzi, 2 August, Macedonia își sărbătorește Ziua Națională. In a doua zi a lunii august in anul 1903 se aniverseaza Revolta Ilinden, sarbatoare recunoscuta la nivel oficia

Inghetarea cursului francului elvetian la 2,1 lei

Consumatorul care a contractat un credit in franci elevetieni la un curs de 2lei, curs care pana in prezent s-a dublat a dat in judecata institutia financiara cu care a avut incheiat contractul de cre

Munca pe durata studiilor

Dacă intenţionaţi să studiaţi în altă ţară din UE, trebuie să dispuneţi de venituri suficiente, indiferent de sursă (familie sau activitate profesională). În calitate de cetăţean

ASISTENŢĂ MEDICALĂ PLANIFICATĂ: PLĂŢI ŞI RAMBURSĂRI

Costurile pot fi acoperite în două moduri: 1. Asiguratorul dumneavoastră poate acoperi costurile direct.   Acest sistem este valabil în cazul unităţilor medic

Participare la primul festival de modă din România destinat persoanelor cu dizabilităţi

În perioada 29-30 iunie 2016 InfoCons participa in calitate de Partener la festivalul “Pași Rotunzi” . Evenimentul se desfasoara la Brasov in Mall Coresi Shopping Resort

Festivitatea premiere „Alege! Este Dreptul tau!”

Astazi,  29 iunie 2016 a avut loc Festivitatea de Premiere a castigatorilor Concursului National scolar pe teme de protectia consumatorului “Alege!Este Dreptul tau!” ce se

Piețele Agroalimentare - SuperConsumatorul, 29 Iunie

Astăzi, 29 Iunie 2016, începând cu ora 18:00, pe postul de televiziune TVR1, va fi difuzată în transmisiune directă emisiunea „SuperConsumatorul&

La mulți ani cu ocazia Sfinților Petru si Pavel

Cu ocazia sărbatorii ortodoxe a Sfinților Petru si Pavel, InfoCons transmite tuturor celor care poartă aceste nume sau derivate ale acestora cele mai sincere felicitări, mul

Ziua internațională a Dunării

Anual, în ziua de 29 Iunie, este marcată Ziua internațională a Dunării. La 29 iunie 1994, la Sofia, în Bulgaria, era semnată Convenția privind cooperarea pentru p

Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România

Anual, în ziua de 29 Iunie, este marcată Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România. În baza protocolului încheiat la 20 octombrie 1993

Ziua Națională Seychelles

Astăzi, 29 Iunie, Republica Seychelles își sărbătorește Ziua Națională. La 29 Iunie 1976 Seychelles obținea independența față de Marea Britanie.   InfoC

Ziua Națională Seychelles

Astăzi, 29 Iunie, Republica Seychelles își sărbătorește Ziua Națională. În 28 Iunie 1976, Seychelles își proclama independenț

Alege! Este dreptul tau! - etapa Naționala, ziua a IV-a

Workshop in cadrul Proiectului SYPCIT

Astazi , 28 iunie 2016 are loc evenimentul tip Workshop desfasurat in cadrul Proiectului Sypcit -  SYstem for Prevention and Combat Identity Theft. Proiectul isi propune sa promovez

Alege! Este dreptul tau! - etapa Naționala, ziua a III-a

Ziua Națională Republica Djibouti

Astăzi, 27 Iunie, Djibouti își sărbătorește Ziua Națională. La 27 Iunie 1977 Djibouti obținea independența față de Franța, în urma unui referendum pentru independ

Alege! Este dreptul tau! - etapa Naționala, ziua a II-a

Ziua Drapelului Național

Ziua de 26 iunie a fost proclamata Ziua Drapelului National, prin lege, din anul 1998 (Legea nr. 96 din 20 mai 1998). Conform  acestei legi, Ziua Drapelului National este sarbatorita atat pr

Incepe Faza Nationala a concursului „Alege! Este dreptul tau!”, editia a XIV-a

In perioada 25-30.06.2016 se desfasoara in Tabara de la Navodari faza nationala a Concursului „Alege! Este dreptul tau!”, organizat  de Autoritatea Nationala pentru Protectia

Piete agroalimentare - stii de unde cumperi?

Piete agroalimentare - stii de unde cumperi? Doar 39% din pietele agroalimentare existente in municipiile resedinta de judet au ca administrator institutia statului! Vrei să știi mai multe?

Reprezentanții InfoCons participa la conferința internațională  „Managementul Integrat al Calității pentru Destinațiile Turistice: Cheia pentru competitivitate”.

Reprezentanții InfoCons participa la conferința internațională „Managementul Integrat al Calității pentru Destinațiile Turistice: Cheia pentru competitivitate”.

Reprezentanții InfoCons participa astăzi, 23 Iunie 2016, la conferința internațională  „Managementul Integrat al Calității pentru Destinațiile Turistice: Cheia pentru compe

Ziua Naționala Luxemburg

Astăzi, 23 Iunie, Marele Ducat de Luxemburg își sărbătorește Ziua Națională - Ziua Oficială a Marelui Duce. Data de 23 Iunie a fost stabilită în urma unu

Mâncare Bio sau... Adio? - SuperConsumatorul 22 Iunie

Astăzi, 22 Iunie 2016, începând cu ora 18:00, pe postul de televiziune TVR1, va fi difuzată emisiunea „SuperConsumatorul”. Aceasta poate fi ur

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a participat la evenimentul de premiere al ISMB

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a participat ieri, 21 Iunie 2016, la evenimentul de premiere a activității desfășurate organizat de Inspectoratul Școlar

Scutire de impozit pentru darea în plată. Pașii de urmat

In comunicatul de presa publicat pe site-ul sau, Ministerul Finantelor Publice precizeaza ca a emis un proiect de ordonanta referitor la Legea darii in plata in care se fac urmatoarele propuneri: p

Ziua Europeană a Muzicii

Anual, în ziua de 21 Iunie, este marcată Ziua Europeană a Muzicii. Încă din anul 1982, ziua de 21 Iunie era declarată „Ziua Muzicii” în Franț

Preschimbarea și reînnoirea permisului de conducere

Reînnoire Dacă vă mutați în altă țară din UE și vă expiră permisul de conducere, trebuie să îl reînnoiți în țara în care aveți reș

PRACTICI COMERCIALE NELOIALE

Când cumpăraţi bunuri şi servicii în UE, legislaţia europeană vă protejează împotriva practicilor comerciale neloiale, indiferent de modalitatea de achi

Plăți, transferuri și cecuri

Indiferent de moneda în care efectuați o plată internațională pe teritoriul UE (euro, coroane suedeze, lei românești etc.), băncile trebuie să vă ofere informații clare despre taxele sau c

Recomandari pentru perioada de canicula 17-22 Iunie 2016

Vremea va fi călduroasă, caniculară, iar în zonele de câmpie şi de podiş vor fi atinse temperaturi între 35 şi 40 de grade. Avand in vedere ca indicele temperatură

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 17 Iunie 2016 începând cu ora 11:30 la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.   InfoCons (www.i

Ziua Națională Islanda

Astăzi, 17 Iunie, Republica Islanda își sărbătorește Ziua Națională. La 17 iunie 1944 lua ființă Republica Islanda în urma obținerii independenței față d

Pierderea, furtul, înlocuirea permisului de conducere

Permis pierdut sau furat Dacă permisul de conducere este pierdut, furat, deteriorat sau distrus, trebuie să solicitați unul nou în țara

Ce trebuie sa stii despre Programul Rabla

In data de 14 iunie Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa debutul Programului Rabla Clasic pentru persoane fizice. "Programul de stim

Pachete turistice

Pachetul turistic este o combinație de servicii pentru o vacanță sau o călătorie care durează mai mult de 24 de ore sau include o noapte de cazare. În cazul &ici

Marca Încrederii simbol al încrederii consumatorului – www.marca-increderii.ro

Ca urmare a întrunirii criteriilor de evaluare cele mai recente produse aparținând S.C. CRISTIM 2 PRODCOM S.R.L. ce au obținut Certificatul privind dreptul de Utilizare a Mărcii Încr

Ziua Soweto - Ziua Internațională de Solidaritate cu Popoarele Luptătoare din Africa de Sud

Anual, în ziua de 16 Iunie, este marcată Ziua Soweto - Ziua Internațională de Solidaritate cu Popoarele Luptătoare din Africa de Sud. La 16 iunie 1976 a avut loc Revoltei d

Redifuzare SuperConsumatorul - Legea Dării în Plată

Ieri, 15 Iunie 2016, la ora 18:00, pe postul de televiziune TVR1, a fost difuzată în reluare emisiunea „SuperConsumatorul”. Aceasta poate fi urmărită &a

Obținerea unui permis de conducere în UE

Pentru a obține un permis de conducere în UE trebuie:   să aveți reședința obișnuită într-o țară din UE   să aveți&nbs

Ziua Mondială a Limbii Rromani

Anual, în ziua de 16 Iunie, este marcată, la inițiativa UNESCO, Ziua Mondială a Limbii Rromani. Limba rromani are origine indiană, fiind apropiată de limba Hindi.

INMATRICULAREA AUTOVEHICULELOR SI PLATA TAXELOR AFERENTE

Ședere temporară Dacă vă mențineți domiciliul permanent în țara de origine, iar durata șederii în altă țară din UE nu depășește 6 luni, nu sunteți obligat să vă &icir

Situatia controalelor efectuate in 2015 de Autoritatea Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale

Ca urmare a studiului realizat de catre InfoCons cu privire la activitatea desfasurata in anul precedent de Institutiile statului cu abilitati de control a reiesit faptul ca, in perioada ianuarie 2015