Noi produse în Aplicația InfoCons - Scaneaza codul de bare

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare disponibila GRATUIT pentru telefoanele cu Android cat si pentru cele cu iOS.

ÎMPRUMUTURI ȘI CREDITE DE CONSUM

Credite de consum Când contractați credite de consum, este bine să știți că există norme UE în vigoare care vă protejează înainte de semnarea contractului și care vă per

Stiti ce reprezinta „Sarurile de topire” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori, indulcitori, coloranti,

Stiti ce reprezinta „Antispumantii”  ?

Stiti ce reprezinta „Antispumantii” ?

Călători cu mobilitate redusă

Transport aerian Chiar dacă aveţi probleme de mobilitate puteţi călători cu avionul, ca şi ceilalţi pasageri. Aveţi dreptul la asistenţă gratuită, la decolare, la aterizare, pe dur

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, participa la evenimentul The engagement of citizens in sustainable energy

Presedintele InfoCons, Domnul Sorin Mierlea, participa astazi, 1 Februarie 2017, la evenimentul "The engagement of citizens in sustainable energy. Sharing successful experiences

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la CNCRN „Dr. Nicolae Robanescu”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 31 Ianuarie 2017, începând cu ora 13:00 la sedința Consiliului de Etică de la Centrul National Clinic de Recuperare Neur

| Autor: Nicolae Dragulanescu

25 de ani de Protecție a Consumatorului

După aproape cinci decenii de respingere ideologică a societății de consum și a mișcării consumatoriste mondiale în fosta Românie planificată centralizat, de peste 25 de ani există

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 27 Ianuarie 2017, începând cu ora 14:00 la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arse

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 27 Ianuarie 2017, începând cu ora 11:30 la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.   InfoCons (w

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, speaker la Simpozionul „Noul Regulament General privind Protecția Datelor – implicații și efecte”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va susține o alocuțiune în cadrul Simpozionului „Noul Regulament General privind Protecția Datelor – implicații și efect

Reprezentanții InfoCons participă la şedinţa Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentanții InfoCons, în calitate de membri ai Plenului Consiliului Economic și Social, participă astăzi, 27 Ianuarie 2017, începând cu ora 10:00, la

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la Simpozionul „Noul Regulament General privind Protecția Datelor – implicații și efecte”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va participa mâine, 27 Ianuarie 2017, în calitate de speaker, începând cu ora 11:00, la Simpozionul...

Reprezentanții InfoCons, în calitate de membri ai Plenului Consiliului Economic și Social, participă astăzi, 25 Ianuarie 2017, începând cu ora 10:00...

Orice substanţă poate fi utilizată ca aditiv alimentar?

Numai aditivii alimentari enumeraţi în legislaţia UE pot fi adăugaţi la produsele alimentare, iar aceasta se poate face doar în anumite condiţii. Aditivii care provoacă probleme t

Fiți pregătiți pentru anul 2017 cu Kit-ul Anului Nou 2017

Consumer Classroom vă poate ajuta să vă pregătiți perioada școlară a anului 2017 punându-vă la dispoziție Kit-ul Anului Nou 2017 pe care-l puteți descărca aici. In kit veți găsi chestionare

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, participa la Sedinta Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social

Presedintele InfoCons, Domnul Sorin Mierlea, va participa astazi, 19 Ianuarie 2017, la Sedinta Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social (CLDPS).

Reprezentanții InfoCons, în calitate de membru al Plenului Consiliului Economic și Social, participă astăzi, 17 Ianuarie 2017, începând cu ora 13:00, la

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Radio România - Antena Satelor

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct astăzi, 17 Ianuarie 2017, în intervalul orar 13:00-14:00, la Radio România - Antena Satelor

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la SPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE SF.STEFAN

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 12 ianuarie 2017, începând cu ora 12:00 la sedința Consiliului de Etică de la SPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE "SF. STEFAN " Bucuresti.

Comisia propune o nouă legislație pentru a asigura o protecție mai bună a vieții private în comunicațiile electronice

Comisia propune norme de protecție la un nivel ridicat a vieții private pentru toate comunicațiile electronice și norme actualizate de protecție a datelor pentru instituțiile UE Comisia propune o nou

Participare InfoCons la prima intalnire din cadrul proiectului European METROFOOD-RI

InfoCons participa astazi, 11 Ianuarie 2017, in calitate de partener, la prima intalnire desfasurata in cadrul proiectului European METROFOOD-RI, eveniment ce se desfasoara la Bruxelles. METROFOOD-RI

Participarea InfoCons la sedinta Plenului Consiliului Economic si Social

Reprezentantul Asociatia InfoCons in calitate de membru al Plenului Consiliului Economic si Social, participa astazi 10.01.2017 incepand cu ora 13:00 la cea de-a doua sedinta desfasurata in cursul ace

Stiati ca... Articole de imbracaminte si articole textile purtate sau uzate

Stiati ca... consumatorii trebuie sa achizitioneze doar din magazine si/sau raioane specializate in acest sens (in niciun caz de la tarabe sau de pe strada), unde se elibereaza documente de cumpara

La mulți ani cu ocazia Sfântului Ioan Botezătorul !

Cu ocazia sărbătorii ortodoxe a Sfântului Ioan Botezatorul , Asociația InfoCons - Organizație pentru Protecția Consumatorilor transmite tuturor celor care poartă acest nume

Chestionar: Antibioticele în lanțul alimentar: Cât de multe știi?

Completează chestionarul despre antibioticele în lanțul alimentar și află cât de multe știi!

Reprezentanții InfoCons participă la Proiectul Erasmus Plus „Connect to human rights”

Reprezentanții InfoCons participă la activitățile organizate în cadrul Proiectului Erasmus Plus „Connect to human rights”, în Austria, activitate desfășurată &a

Stiati ca....produse din lapte

Stiati ca ... trebuie sa acordati o atentie deosebita cand cumparati lapte si produse din lapte asupra modului de prezentare a ambalajului; in cazul in care ambalajul este bombat rezulta

La mulți ani cu ocazia Sfântului Ierarh Vasile cel Mare!

Cu ocazia sărbătorii ortodoxe a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, Asociația InfoCons - Organizație pentru Protecția Consumatorilor transmite tuturor celor care poartă acest

Drepturile pasagerilor din transportul aerian

În primul rând, nu trebuie să vi se ceară să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită naţionalitate sau pentru că achiziţionaţi biletul dintr-un anumit loc. În

La mulți ani cu ocazia Sfântului Ștefan

Cu ocazia sărbătorii ortodoxe a Sfântului Apostol Întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan, Asociația InfoCons - Organizație pentru Protecția Consumatorilor transmit

Stiati ca... Sortimente de orez

Stiati ca... Acordati o atentie deosebita la cumpararea diferitelor sortimente de orez si, daca este posibil, apreciati calitatea produsului prin intermediul spatiilor transparente ale ambalajului;

Călători cu mobilitate redusă

Burse şi locuri de muncă pentru cercetători

Nu se aplică restricţii naţionale. Cercetătorii europeni au acces la programe de formare şi la oportunităţi de angajare finanţate din burse naţionale, chiar dacă nu sunt cetăţeni sau reziden

Reprezentanții InfoCons au participat la serbarea de Craciun alaturi de copiii de la ”Rază de Lumină”

Reprezentanții InfoCons au sărbătorit miercuri, 21 Decembrie 2016, alaturi de beneficiarii Complexului de Servicii ”Rază de Lumină” Brașov, venirea Crăciunului. Cu mic și mare am &

ASISTENŢĂ MEDICALĂ PLANIFICATĂ: PLĂŢI ŞI RAMBURSĂRI

Costurile pot fi acoperite în două moduri: 1. Asiguratorul dumneavoastră poate acoperi costurile direct.   Acest sistem este valabil în cazul unităţilor medic

Mișcarea de Protecția Consumatorilor a stabilit ca tema Zilei Mondiale a Protecției Consumatorilor pentru anul 2017 să fie “ Consumatorii in epoca digitala”

Toate activitatile desfasurate la nivel mondial se vor realiza sub egida Campaniei “Construirea unei lumi digitale mai bune in care consumatorii pot avea incredere!”.Protectia cons

Testeaza carnea de porc pentru parazitul Trichinella spp! Afla unde!

Suntem in preajma sarbatorilor de Craciun, am taiat porcul sau il vom taia în zilele urmatoare, dacă nu chiar astazi. Dar inainte de a consuma chiar si o bucatica de soric sa facem analiza d

Mesajul de sarbatori al ambasadorului InfoCons Corina Martin

In calitate de Ambasador pentru miscarea de protectie a consumatorilor, le doresc turistilor si consumatorilor romani de servicii turistice vacante si rezervari in siguranta. Ca intotdeauna, va recom

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participă la grupul consultativ al ANPC

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participă astăzi, 20 Decembrie 2016, la grupul consultativ organizat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatori

Reprezentanții InfoCons au sarbatorit venirea Crăciunului cu o Rază de Speranță

Reprezentanții InfoCons au sărbătorit Sâmbătă, 17 Decembrie 2016, alături de ASOCIATIA RAZA DE SPERANTA venirea Crăciunului. Cu mic și mare am îmbrăcat haine de sărbătoare

InfoCons partener al evenimentului „In asteptarea lui Mos Craciun”

Duminica, 18 Decembrie 2016, InfoCons a participat in calitate de Partener in cadrul evenimentului „In asteptarea lui Mos Craciun”, Editia a VIII-a. Aflat la cea de-a VIII-a editi

Nu risca! 28 de persoane infestate cu parazitul Trichinella spp!

Nu riscati! 28 de persoane au fost trimise catre spitale, manifestand simptomele infestarii cu parazitul Trichinella spp in urma consumului de carne de porc netestata Efect

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena Satelor

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu astazi, 16 decembrie, pentru Antena Satelor, pe tema achizitiilor de sarbatori.   InfoCons (www.infocons.ro), unica orga

Asigurarea de sănătate pe durata şederilor temporare