Pentru o Românie mai buna, doar împreună! Deșteaptă-te, române!

Chiar dacă trecem printr-o perioadă dificilă, InfoCons lanseaza Campania  ‘Pentru o Românie mai bună, doar împreună! Deșteaptă-te, rom&

Precizari privind conduita in autoizolare

Având în vedere necesitatea unor clarificări suplimentare asupra recomandărilor de conduită în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19), punem la dispoziție

1 iulie 2020 – data la care trebuie să avem încheiat un nou  contract de furnizare a gazelor naturale

1 iulie 2020 – data la care trebuie să avem încheiat un nou contract de furnizare a gazelor naturale

Având în vedere liberalizarea pieţei interne de gaze naturale pentru clienţii casnici la data de 1 iulie 2020, şi luând în considerare necesitatea înc

Definiție pentru E1201

Tip: IngredientDefiniție Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, substanţă - suport pentru alţi aditivi, agent de îngroşare şi agent de glazurare.

Escrocherii referitoare la locuri de muncă şi angajare

Escrocheriile referitoare la locuri de muncă şi angajare ţintesc persoanele care îşi caută un loc de muncă sau doresc să îşi schimbe locul de muncă.

Ieri și Azi - Piața Națiunilor Unite

Piața Națiunilor Unite este numele nou primit de zona în care se termina cheiul Dâmboviței și care, pentru o bună parte a secolului al XX-lea, s-a numit Piața Operetei.

Definiție pentru E1200

Tip: IngredientDefiniție Aditiv alimentar cu rol de stabilizator, agent de îngroşare, agent de aglomerare, umectant şi substanţă - suport pentru îndulcitori.

Escrocherii din uşă în uşă

Vânzările din uşă în uşă pot promova servicii de întreţinere precum: dezinsecţie, reparaţii în casă, grădinărit şi chiar servicii referitoare la utilităţi

Împreună putem să fim mai bine! Deșteaptă-te, române!

"DEŞTEAPTĂ-TE, ROMÂNE!"

Declarații pe proprie răspundere online - Serviciul de Telecomunicații Speciale

Conform prevederilor Ordonantei Militare nr. 3/2020, sunt instituite în sarcina populaţiei obligaţii cu privire la libera circulaţie pe teritoriul României. Ordonanţa militară nr.

Ghidul surselor de finanțare pentru companii în timpul crizei COVID – 19

Un sondaj Best Jobs arată că peste 50% dintre angajatorii români au planuri să își continue afacerile, în ciuda agravării pandemiei de coronavirus. Pentru toți antrepreno

Definițiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19)

Ce înseamnă mai exact Sindromul respirator acut cu noul coronavirus? Având în vedere situația în care suntem, la nivel global, este bine să fim foarte informați

Definiție pentru E120

Tip: IngredientDefiniție Aditiv alimentar din categoria coloranţilor naturali de origine animală. Conferă culoarea roşie şi este admis a se folosi în orice tip de aliment

Escrocherii prin acţiuni de caritate

Escrocii care organizează înşelătorii prin acţiuni de caritate profită de generozitatea şi bunătatea oamenilor solicitându-le donaţii pentru o cauză falsă

Safety Gate: Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase - InfoCons

Sistemul de alertă rapidă – raport săptămânal 23-27.03.2020 InfoCons te informează cu privire la Raportul Sistemului de alertă rapidă pentru produse nea

Definiție pentru E1105

Tip: IngredientDefinițieAditiv alimentar cu rol de conservant. Se utilizează conform cantităţilor prevăzute de reţete numai în vin şi în brânzeturi maturate.

Escrocherii prin telefonul mobil

Escrocheriile prin telefonul mobil sunt dificil de recunoscut. Fiţi precaut dacă cineva vi se adresează ca şi cum v-ar cunoaşte sau în legătură cu apelurile pierdute de la numere necunoscute

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la National TV

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, este in direct la emisiunea ''Miezul Problemei'' la postul de televiziune National TV , pe tema mas

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Radio Targu Mures

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat astazi, 26 Martie 2020, un interviu la Radio Targu Mures , pe tema masurilor urgente transmise de InfoCons cu privire

Ieri și Azi - Cazarma Pionierilor Franz Josef

Cazarma Pionierilor a fost construită între anii 1897-1898 pe locul unei foste mănăstiri situată pe întreaga latură estică a careului care delimita piața cetății Alba Carolina

Definiție pentru E1103

Tip: IngredientDefinițieAditiv alimentar cu rol de stabilizator şi agent de legare. Este o enzimă care produce descompunerea zahărului (sucrozei) în fructoză şi glucoză

Escrocherii online

Informare COVID -19 – Grupul de Comunicare Strategică, 25 martie ora 13.00

Potrivit Ordonanței Militare nr. 3 din 24.03.2020, începând de astăzi, 25 martie, ora 12.00, se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, c

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU INTERVALUL 25.03.2020 ORA 13 - 27.03.2020 ORA 10 - BUCURESTI

25.03.2020 ORA 13:00 – 26.03.2020 ORA 10:00Cerul va fi mai mult noros. Vântul va avea temporar intensificări, cu rafale de până la 45...50 km/h. Temperatura minimă va fi

25 martie - Celebrare Ziua Poliției Române

Deși trăim vremuri dificile, este totuși important să îi amintim pe cei care ne ajută și își supun la risc viața pentru protecția noastră.

Ieri și Azi - Piața Universității

Piața Universității este probabil cea mai cunoscută piață din România, constituind ,,kilometrul zero” al rețelei de șosele a țării.

Sorin Mierlea - Interviu RTV

Președintele Asociației InfoCons, domnul Sorin Mierlea, va oferi un interviu către RTV, cu privire la comunicatul oferit de Asociație, despre siguranța populației, măsuri urgente de luat și protecția

Definiție pentru E110

Tip: IngredientDefiniție Aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici azoici. Conferă culoarea galben şi este admis a se folosi în orice tip de aliment

Escrocherii prin cont bancar, card de credit sau cont online

Dezvoltarea tehnologiei a schimbat felul în care ne desfăşurăm activitatea bancară şi ne achităm bunurile şi serviciile.

SIGURANȚA POPULAȚIEI – MĂSURI URGENTE – PROTECȚIA CONSUMATORILOR

Ținând cont de starea de urgență în care se află România și pentru a putea preveni și  a asigura siguranța cetățeanului consumator, pentru a păstra concurența lo

Există o parte necunoscută în orice. Haide să vorbim despre cea a alimentelor.

Când sunt bune unele alimente pentru consum? Înainte de prânz, după? Cât din totalul alimentelor este risipit/irosit? Care este alimentul cel mai irosit/risip

Ieri și Azi - Universitatea Alexandru Ioan Cuza

Universitatea Alexandru Ioan Cuza nu este doar instituția emblemă a învățământului ieșean ci este prima instituție de învățământ superior modern

Sorin Mierlea - în direct la PRO TV

Presedintele Asociatiei InfoCons, Sorin Mierlea, va fi in direct la PRO TV, astazi, 24 masrtie 2020, la ora 11:10, la emisiunea Vorbeste Lumea.

Definiție pentru E104

Tip: IngredientDefinițieAditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici non-azoici.

Solicitări de transfer de bani

Escrocheriile ce implică transferul de bani sunt în creştere. Fiţi foarte precaut în momentul în care cineva vă oferă bani...

Ieri si azi -Ateneul Roman

Situat pe Calea Victoriei, în Piața George Enescu, Ateneul Român a atras de-a lungul timpului privirile bucureștenilor, precum și ale turiștilor veniți să guste o parte din cultura

Definiție pentru Termen de valabilitate

Timita de timp, stabilită de producător, până la care un produs perisabil sau un produs care în scurt timp poate prezenta un pericol imediat pentru sănătatea consumatorilor &ic

Sfaturi utile pentru scăderea consumului de energie din bucătăria dumneavoastră - InfoCons

Temperatura optimă pentru un frigider este 4-6 °C.  Pentru un congelator, este -18 °C. Dacă temperatura din frigiderul și congelatorul dumneavoastră

Nitrit de sodiu - E250 - Știți ce reprezintă?

Aditiv alimentar din categoria conservanţilor, produs prin procedee chimice din azotatul de sodiu sau extras din zăcăminte naturale, deoarece se prezintă şi ca mineral natural. Este o pulbere de culoa

112 - 113 - Numere de urgență obligatoriu de afișat

Descarcă plăcuța în format PDF de AICI! Ce este 112? 112 este numărul unic pentru alertarea serviciilor de intervenție rapidă: Poliție, Ambulanță, Pompieri, SMURD, Jand

Fii EROUL reducerii risipei alimentare ! Intră acum în joc !

Te plictisești? Sau poate ai nevoie să te oprești din ceea ce faci și să iei o pauză? Atunci ai noroc că citești asta! „Eroul de zi cu zi” este un joc interactiv, cu scop educativ

TESTAREA POPULAŢIEI – URGENŢĂ NAŢIONALĂ ! APELUL MIŞCĂRII DE PROTECŢIA CONSUMATORILOR

InfoCons şi Federaţia Asociaţiilor de Consumatori trag un semnal de alarmă cu privire la testarea preventivă a popultaiei pentru depistarea COVID-19. Este singura şansă reală pe care o are Rom&ac

Sfaturi de păstrare a alimentelor în congelator

Produsele alimentare ar trebui să fie acoperite și închise cu atenție în materiale sau caserole rezistente împotriva umezelii sau a vaporilor, astfel înc&ac

Definiție pentru E407 - Caragenan

Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, agent de îngroşare, de umplere şi de aglomerare. Este un produs natural, obţinut din anumite specii de alge. Se utilizează în ca

Escrocherii online

O mulţime de escrocherii online au loc fără ca victima nici măcar să observe. Puteţi reduce considerabil şansele de a fi escrocat online dacă respectaţi câteva precauţii simple. La ce să fi

COVID-19: Comisia oferă orientări privind drepturile pasagerilor din UE

Ca parte a eforturilor noastre de a atenua impacturile economice ale pandemiei de COVID-19, Comisia a publicat astăzi orientări pentru a se asigura că drepturile pasagerilor din UE s

MISCAREA DE PROTECTIA CONSUMATORILOR TRAGE UN SEMNAL DE ALARMA! MEDIUL ASOCIATIV DIN ROMANIA CERE SPRIJINUL STATULUI!

Scrisoare deschica catre : Guvernul Romaniei, Secretariatul General al Guvernului si Minisiterul Finantelor Publice     Avand in vedere situatia  de urgenta prin

Știați că... Achizitia de produse alimentare congelate

Știați că..... trebuie să acordați atenție condițiilor de depozitare impuse de producător, atât în magazinul de comercializare, cât și la domiciu? p

Spala-te pe maini - Sanatatea sta la o picatura distanta

Scopul campaniei este acela de a contribui la cresterea nivelului de constientizare si informare a consumatorilor si in special a celor tineri cu privire la riscurile la care se expun daca

ATENŢIE! RESPECT MÂNCĂRII! FII INFORMAT! IA ATITUDINE! RISIPA ALIMENTE = RISIPA FINANCIARĂ!!

În situații de criză, cum ar fi această perioadă în care ne aflăm, consumatorii tind să cumpere, cumpere, cumpere cât mai multe produse alimentare sau sanitare. Este foa

Din activitatea Infocons -  Lansare Ziarul InfoCons nr. 6 - Anul 2

Din activitatea Infocons - Lansare Ziarul InfoCons nr. 6 - Anul 2

In data de 14 Iulie 2013 a avut loc lansarea Ziarului InfoCons nr. 6 - Anul 2.

Software utilizat pentru pariuri şi predicţie

Cui nu-i place să parieze? Însă, nu fiţi tentaţi de a cumpăra pachete software ce pretind că pot prezice rezultate cu un grad ridicat de acurateţe.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Radio România Actualități

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat astazi, 18 Martie 2020, un interviu la Radio Romania Actualitati , pe tema atentionarii de urgenta t

STAREA DE URGENŢĂ - INFOCONS ESTE ALĂTURI DE CONSUMATORI

Având în vedere situaţia de urgenţă în care se află România, InfoCons pune la dispoziţia consumatorilor români adresa de email urgente@protectia-consu

Definiție pentru E104

Aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici non-azoici. Conferă culoarea verde-galben şi este admis a se folosi în orice tip de aliment (băuturi al...

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat astazi, 18 Martie 2020, un interviu la Radio Targu Mures , pe tema atentionarii de urgenta transmisa

Din activitatea Infocons -  Lansare Ziarul InfoCons nr. 4 - Anul 2

Din activitatea Infocons - Lansare Ziarul InfoCons nr. 4 - Anul 2

In data de 15 Aprilie 2013 a avut loc lansarea Ziarului Infocons cu nr.-ul 4 - Anul 2.

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru DC News

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat astazi, 17 Martie 2020, la DC News, pe tema atentioanarii de urgenta transmisa de InfoCons.     &

Oportunităţi pentru investiţii prospere

Aţi fost ademenit să investiţi în scheme de îmbogăţire de risc mare cu promisiunea unei „investiţii fără riscuri"?

Definiție pentru E102

Aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici azoici. Conferă culoarea galben şi este admis a se folosi în orice tip de aliment (băuturi alcoolice şi...

ATENŢIONARE URGENTĂ-PROTECȚIA CONSUMATORILOR

Numar inregistrare 0088 din 17 Martie 2020     ATENŢIONARE URGENTĂ-PROTECȚIA CONSUMATORILOR   Scrisoare deschisa către :

Scrisorile în lanţ şi escrocheriile de tip piramidal

Scrisorile în lanţ şi escrocheriile de tip piramidal promit un câştig financiar considerabil în schimbul unui cost relativ mic.

Sorin Mierlea, președintele InfoCons , a fost in direct la Radio Antena Satelor

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a fost in direct, astăzi 16 Martie 2020,  la Radio Antena Satelor, discutând pe teme de interes gene

Definiție pentru E 203

Aditiv alimentar din categoria conservanţilor. Pentru uz industrial se obţine prin procedee chimice, fiind sarea de calciu a acidului sorbic E 200.

Studiu comparativ - Pateuri de post cu pana la 15 aditivi alimentari!!!

Infocons a realizat un studiu comparativ cu privire la evoluția produselor tip pate vegetal/pastă vegetală

Cere întotdeauna bonul fiscal

Cumpără responsabil și fii precaut. Cere întotdeauna bonul fiscal. Acesta este folositor în cazul unei reclamații.

Definiție pentru E 160a

Tip: IngredientDefiniție Aditivi alimentari din categoria coloranţilor naturali, obţinuţi din morcovi. Sunt insolubili în apă, iar gama de culori variază de la galben la oranj

Din activitatea InfoCons - Ziarul InfoCons - nr. 3 - Anul 2

În data de 21 Martie 2013 a avut loc lansarea Ziarului InfoCons cu nr.-ul 3.

Definiție pentru E100

Aditiv alimentar din categoria coloranţilor naturali. Conferă culoarea galben oranj şi este admis a se folosi în orice tip de aliment (băuturi alcoolice şi

Ziua Europeană a Consumatorului

“Uniunea europeană a consumatorului”: O nouă organizație UE a Consumatorului a fost prezentată oficial în Parlamentul European “Uniunea Europeană a Consumatoru

Ce poți face pentru a combate risipa alimentară?

Înainte de a pleca de acasă faceți-vă o listă de cumpărături. Verificați în frigider și în dulapuri care sunt produsele pe care le aveți deja, apoi completați lista

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - La Multi Ani

La Mulți Ani tuturor consumatorilor! De când ne naștem până când ne ducem suntem consumatori.

Loterii, pronosport şi concursuri

Multe persoane sunt ispitite de emoţia unui câştig surpriză şi se trezesc trimiţând sume mari de bani pentru a revendica premii false.

Păstrați mâncarea proaspătă

REDU RISIPA ALIMENTARĂ Păstrați mâncarea proaspătă Asigurați-vă că ajungeți acasă repede după cumpărarea produselor alimentare. Păstrați mâncarea în pungile speciale d

Alege sănătos!

Consumi zilnic lichide? Mergi la consult chiar și atunci când nu te doare ceva? Mănânci fructe și legume zilnic? Fii informat și alege sănătos!

Reguli de aur - nu te lăsa înșelat!

Reţineţi aceste reguli de aur ce vă vor feri de a fi înşelaţi de către escroci.

Din activitatea InfoCons - Ziarul InfoCons - nr. 2 - Anul 1

În data de 30 Decembrie 2012 a avut loc lansarea Ziarului InfoCons - nr. 2.

Mănânc tot ce îmi place dar nu risipesc!

Îți place să contribui, să te simți important, să fii un erou în viața de zi cu zi? Poate că îți place și să economisești bani dar uneori simți că nu prea te des

Sistemul de alertă rapidă – raport săptămânal 09-13.03.2020

Avertisment Național  Protecția Consumatorilor

Avertisment Național Protecția Consumatorilor

Definiție pentru E627

Tip: IngredientDefiniție Aditiv alimentar cu rol de potenţiator de aromă. Este sarea de sodiu a acidului guanilic, un acid natural, component al acidului ribonucleic.

Risipa alimentară nu înseamnă doar aruncarea mâncării

Din activitatea InfoCons - Ziarul InfoCons - nr. 1 - Anul 1

În data de 6 decembrie 2012, a apărut primul număr al ziarului InfoCons.

Citește cu atenție eticheta!

Dacă ți-ai făcut provizii din cauza noului Coronavirus, citește cu atenție eticheta înainte de a consuma produsul!

Mituri false - fereste-te de excrocherii!

Dovedirea falsităţii acestor mituri comune va reduce şansele dvs. de a fi escrocat.

Ai grija ce semnezi!

Fii informat! Citeste cu atentie si ai grija ce semnezi!

Despre Acidul Citric - E330

Ce este Acidul Citric Acidul citric este cel mai versatil și mai folosit acid organic. Acesta este prezent în toate plantele și în multe țesuturi animale și fluide

Nu te lăsa furat!

Nu te lăsa furat! Verifică ce cumperi și investește în siguranța ta!

Trofeul Consumatorului

Din activitatea InfoCons - Trofeul Consumatorului cu ocazia lansarii numarului 1 al revistei de teste comparative InfoCons in Romania a A.N.P.C.P.P.S.Romania

Sorin Mierlea - Interviu Libertatea 0 11 martie 2020

Președintele Asociației InfoCons, domnul Sorin Mierlea, a acordat astăzi, 11 martie 2020, un interviu pentru ziarul Libertatea, despre drepturile și obligațiile agențiilor de turism.  Citeșt

Ghidul Cumparatorului de bunuri din metale pretioase si/sau pietre pretioase

Acest Ghid ofera informatii si sfaturi generale pe care este bine sa le luati in considerare inainte sa achizitionati bunuri din metale pretioase si pietre pretioase si nu trebuie sa fie apreciat

Reprezentanții InfoCons participă la întâlnire de lucru din cadrul proiectului Social Truth

Reprezentanții InfoCons participă in perioada 11-12 martie 2020, la întâlnirea din cadrul proiectului Social Truth.

Află care au fost costurile evenimentelor din perioada sărbătorilor de iarnă 2017-2019

Infocons a realizat un studiu comparativ cu privire la cheltuielile Primăriilor din cadrul reședințelor de județ din România pentru evenimentele organizate în perioada sărbătorilor

Sfaturi privind utilizarea măștilor în comunitate, în timpul îngrijirii la domiciliu și în spitale în contextul situației actuale de circulație a noului coronavirus (2019-nCoV)

Sfaturi generale Purtarea măștii este una dintre măsurile de prevenire și limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus.

Participare reprezentant InfoCons la întâlnirea Grupului Consultatitv de dialog permanent în domeniul protecției consumatorilor de servicii financiare nebancare

Astăzi, 10 martie 2020, un reprezentant InfoCons va participa la întâlnirea Grupului Consultatitv de dialog permanent in domeniul protectiei consumatorilor de servicii financiare nebancare

Reducerea cantității de alimente risipite

Problema risipei alimentare are nu doar un impact local, ci și unul global, care este legat de sferele sociale, economice și de mediul înconjurător. Să privim acest lucru în detali

Sănătatea animalelor de companie

Cel mai important lucru pe care îl poți face pentru animalul tău de companie este să ai grijă de sănătatea lui, să previi bolile grave atât de ușor de contactat într-un o

UE pregătește terenul pentru un parteneriat mai puternic și mai ambițios cu Africa

Astăzi, 9 martie, Comisia Europeană și Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe și politica de securitate au propus bazele unei noi strategii cu Africa.

Cum este informat consumatorul cu privire la utilizarea aditivilor?

Aditivii în produsele alimentare sunt etichetaţi în conformitate cu normele stabilite în Directiva 2000/13/CE.

Sorin Mierlea - Interviu Radio Targu Mures

Președintele Asociației InfoCons, domnul Sorin Mierlea, a acrodat astăzi, 9 martie 2020, un interviu despre produsele de post și aditivii alimentari care se găsesc în acestea

Facebook Twitter YouTube Instagram