Pachete turistice

Pachetul turistic este o combinație de servicii pentru o vacanță sau o călătorie care durează mai mult de 24 de ore sau include o noapte de cazare. În cazul &ici

Escrocherii prin cont bancar, card de credit sau cont online

Dezvoltarea tehnologiei a schimbat felul în care ne desfăşurăm activitatea bancară şi ne achităm bunurile şi serviciile. Fraudatorii folosesc noile tehnologii în avantajul acestora

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Mehedinti

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Mehedinti. 9.09% din Primariile mehedintene au transmis informatiile

Codul civil – Care sunt efectele generale ale revocarii donatiilor?

În caz de revocare pentru ingratitudine bunul donat se restituie în natură. Dacă restituirea în natură a bunului donat nu este posibilă, donatarul va fi obligat să plăte

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de consumul de energie

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de consumul de energie Am analizat 118 de produse tip aspiratoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și s

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Maramures

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Maramures. 25.33% din Primariile maramuresene au transmis informatiil

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Ilfov

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Ilfov. 17.5 % din Primariile ilfovene au transmis informatiile solici

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Iasi

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Iasi. 14,28% din Primariile iesene au transmis informatiile solicitat

Ziua  Națională a Republicii San Marino

Ziua Națională a Republicii San Marino

Astăzi, 3 Septembrie, este Ziua  Națională a Republicii San Marino. Aceasta reprezintă aniversarea fondării statului in 301. Cu ocazia “Zilei Naționale a

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Ialomita

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Ialomita. 28.12% din Primariile ialomitene au transmis informatiile s

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru DIGI24

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat astazi, 03 Septembrie 2016, un interviu pentru DIGI 24 cu privire la studiul efectuat de US Food and Drug Administration

INFORMAȚII ESENȚIALE

Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra Când cumpărați produse sau servicii în UE, comerciantul trebuie să vă ofere anumite informații clare, corecte și ușor d

Escrocherii referitoare la companii mici

Escrocheriile care ţintesc companiile mici pot fi de diferite feluri - de la facturi pentru reclame sau pentru înregistrări în cataloage ce nu au fost comandate niciodată la oferte

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Hunedoara

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Hunedoara. 24.63% din Primariile hunedorene au transmis informatiile

Codul civil - Care sunt drepturile substituitului și când se nasc ele?

Drepturile substituitului se nasc la moartea instituitului. Substituitul dobândește bunurile care constituie obiectul liberalității ca efect al voinței dispunătorului. Trebuie respectată rez

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Harghita

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Harghita. 29.85% din Primariile harghitene au transmis informatiile s

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de timpul de dezghetare si gatire

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de timpul de dezghețare si gatire  Am analizat 218 produse tip cuptoare electrice, in cadrul unui proiect d

Ziua Națională a Vietnamului

Astăzi, 2 Septembrie, este Ziua Națională a Vietnamului. Aceasta reprezintă aniversarea proclamării independenței din 1945. Cu ocazia “Zilei Naționale a Vietnamulu

Studiu - Fructe si Legume

In urma studiului efectuat cu privire la facilitatea consumatorilor de a alege alimentele tip fructe si

Călători cu mobilitate redusă

Transport aerian Chiar dacă aveţi probleme de mobilitate puteţi călători cu avionul, ca şi ceilalţi pasageri. Aveţi dreptul la asistenţă gratuită, la decolare, la aterizare, pe dur

Raportul privind evoluția primelor RCA în perioada ianuarie 2015 – iulie 2016 pentru vehiculele de transport

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a discutat, în ședința din 31 august 2016, un raport privind evoluția tarifelor RCA pentru autoutilitare/autocamioane și pentru vehicul

Escrocherii referitoare la locuri de muncă şi angajare

Escrocheriile referitoare la locuri de muncă şi angajare ţintesc persoanele care îşi caută un loc de muncă sau doresc să îşi schimbe locul de muncă. Adesea promit un venit consider

Sanatatea se poate cumpara in rate

Problemele de sanatate pot fi rezolvate mai usor prin contractarea unui credit pentru tratamente medicale. Cine poate lua un credit pentru tratamente medicale? Ba

Televizoare - TOP 10 produse in functie de numărul ieșirilor USB

Televizoare - TOP 10 produse in functie de numărul ieșirilor USB Am analizat 729  televizoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și serv

Documente de călătorie pentru membrii de familie din afara UE ai cetățenilor europeni

Cine are nevoie de viză? Dacă sunteți cetățean european, dar aveți membri de familie care provin din afara Uniunii, aceștia vă pot însoți în altă țară din UE. Membrii de familie

Escrocherii din uşă în uşă

Vânzările din uşă în uşă pot promova servicii de întreţinere precum: dezinsecţie, reparaţii în casă, grădinărit şi chiar servicii referitoare la utilităţi, de e

Ziua Națională a Slovaciei

Astăzi, 1 Septembrie, este Ziua Națională a Slovaciei. Aceasta reprezintă Ziua Constituției din 1992. Cu ocazia “Zilei Naționale a Slovaciei” ce este sar

Tarife Gaze Naturale - valabile de la data de 1 Iulie 2016

Ordinele privind tarifele de distributie si cele privind preturile reglementate in vigoare, pentru cei 39 de operatori licentiati, aplicabile clientilor de gaze naturale de pe piata reglementata incep

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la B1 TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, este în direct la B1 TV, abordând teme generale din domeniul Protecției Consumatorilor.     InfoCo

Ziua Națională a Uzbekistanului

Astăzi, 1 Septembrie, este Ziua Națională a Uzbekistanului. Aceasta reprezintă Ziua Independenței din 1991. Cu ocazia “Zilei Naționale a Uzbekistanului”

Ziua Națională a Libiei

Astăzi, 1 Septembrie, este Ziua Națională a Libiei. Aceasta reprezintă Ziua Revolutiei din 1969. Cu ocazia “Zile Națională a Libiei” ce este sarbatorita

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la B1 TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi în direct astăzi, 1 Septembrie, începand cu ora 14:00 la B1 TV, abordând teme generale din domeniul Pro

Ziua Informaticienilor Militari

Astăzi, 1 Septembrie, este sărbătorită Ziua Informaticienilor Militari. La 1 Septembrie 1963, s-a înființat Grupa de Automatizări din Direcția Generală a Înzestră

Ziua Diplomației Române

Anual, la 1 Septembrie, se sărbătorește Ziua Diplomației Române. Aceasta se sărbătorește din anul 2005 fiind un bun prilej pentru evaluarea activității diplomatice

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de inregistrarea filmului

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de inregistrarea filmului Am analizat 647 de produse tip camera digitala, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și servicii

Bauturile racoritoare, sucurile si nectarurile din fructe au fost verificate de ANPC

In perioada 25 iulie - 05 august 2016, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat o actiune de control privind conformitatea si modul de etichetare, prezentare si publicitate a

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Gorj

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Gorj. Ca urmare a centralizarii raspunsurilor primite au reiesit urma

Peste 2.000 de firme din stațiunile de pe litoral, verificate de inspectorii DGAF

În perioada 01 iulie - 26 august 2016, inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) au verificat 2.080 de contribuabili care își desfășoară activitatea în sta

ANSVSA - Produse alimentare rechemate

Lista produselor alimentare rechemate: 17.08.2016 - Rechemare produs: Îngheţată Aloma Tiramisu 490g/900 ml - Nestle România Fii un consumator informat! Acceseaza Testul

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Giurgiu

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Giurgiu. Ca urmare a centralizarii raspunsurilor primite au reiesit u

Parteneriate cu şcoli din alte ţări

Profesorii sau elevii interesaţi de colaborarea cu alte şcoli europene pot beneficia de ajutor prin intermediulprogramului Erasmus+. Şcolile din Europa pot stabili legături şi pe internet, acces&

Competiția Interșcolară Consumer Classroom 2016-2017

Competiția Interșcolară Consumer Classroom 2016-2017 se apropie și se prevede a fi plină de ”energie”! Tema competiției 2016-2017 este ”Energia”! Dor

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Galati

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Galati. Ca urmare a centralizarii raspunsurilor primite au reiesit ur

Software utilizat pentru pariuri şi predicţie

Cui nu-i place să parieze? Însă, nu fiţi tentaţi de a cumpăra pachete software ce pretind că pot prezice rezultate cu un grad ridicat de acurateţe. Pariatul este riscant şi nu există nicio g

Ce conditii trebuie indeplinite pentru un avans de 15% la creditele imobiliare?

Intrarea in vigoare a legii darii in plata a determinat majorari de avans la aproximativ toate bancile (cu exceptia Libra Internet Bank – care a ramas cu avans de 15%, fara

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Dolj

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Dolj. Ca urmare a centralizarii raspunsurilor primite au reiesit urma

INMATRICULAREA AUTOVEHICULELOR SI PLATA TAXELOR AFERENTE

Ședere temporară Dacă vă mențineți domiciliul permanent în țara de origine, iar durata șederii în altă țară din UE nu depășește 6 luni, nu sunteți obligat să vă &icir

Ziua Limbii Române

Astăzi, 31 August, se sărbătorește Ziua Limbii Române. Evenimentul a fost promulgat de președintele Traian Băsescu la 13 martie 2013 și publicat în Monitorul Ofic

HALVA - TOP 5 produse in functie de numarul de grasimi

HALVA - TOP 5 produse in functie de numarul de grasimi Am analizat 13 produse tip halva, in cadrul unui proiect de monitorizare al produselor și serviciilor comerc

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Dambovita

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Dambovita. Ca urmare a centralizarii raspunsurilor primite au reiesit

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru DIGI FM

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat astazi, 31 August 2016, un interviu pentru DIGI FM cu privire la Aditivii alimentari.   InfoCons (www.infocon

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru DIGI24

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat astazi, 30 August 2016, un interviu pentru DIGI 24 cu privire la Studiul InfoCons cu privire la numarul de aditivi alime

Ziua internațională a victimelor disparițiilor forțate

Astăzi, 30 August, este marcată Ziua internațională a victimelor disparițiilor forțate. Adunarea Națiunilor Unite a încurajat adoptarea Convenției Internaționale pentru protecția tu

La farmacie: plăţi şi rambursări

Când cumpăraţi în străinătate medicamente pentru care aveţi reţetă de la medic, s-ar putea să trebuiască să plătiţi pe loc suma integrală, chiar dacă în ţara de origine s

Guma de mestecat - TOP 10 produse in funcție de conținutul de carbohidrați | Mituri false - ferește-te de escrocherii! | InfoCons Scanează Codul de Bare

Guma de mestecat - TOP 10 produse in funcție de conținutul de carbohidrați Am analizat 34 de produse tip guma de mestecat, in cadrul unui proiect de monitorizare al produse

Stiati ca... jucarii

Stiati ca.... • trebuie sa achizitionati jucarii numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fiscala), de care vo

Codul Civil - Respectul datorat fiinţei umane şi drepturilor ei inerente

1. Există posibilitatea ca prin acte notariale autentice sau sub semnătură privată să se obțină foloase patrimoniale pentru prelevarea și transplantul de organe? Orice acte care au ca obiect conferir

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de fluxul de aer

Aspiratoare - TOP 10 produse in functie de fluxul de aer Am analizat 118 de produse tip aspiratoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și servici

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Covasna

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Covasna.

Escrocherii prin întâlniri amoroase

Cu toate că există o mulţime de website-uri legitime, există la fel de multe escrocherii care implică întâlnirile amoroase. Escrocheriile prin întâlniri amoroas

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Constanta

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Constanta.

Ziua internațională împotriva testelor nucleare

Anual, în ziua de 29 August, este marcată Ziua Internațională Împotriva Testelor Nucleare. Această zi a luat naștere în urma închiderii a unuia dintre

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Cluj

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Cluj.

Concediu

Este vara si cei mai multi dintre noi pleaca in concediu. In calitate de turisti, alegem oferetele cele mai interesante sau primim oferte irezistibile si alegem in consecinta acestui fapt? De cele m

Taierea capului sfantului prooroc Ioan Botezatorul

Pe 29 August Biserica Ortodoxă pomeneşte Tăierea capului al cinstitului Ioan Botezătorul.  Această sărbătoare este numită popular şi Sf. Ioan de Toamnă sau, &ic

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Caras Severin

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Caras Severin.

Despre Gluten și celiachie

Ca multe dintre proteine (din ou, peşte, alune, fructe de mare etc.) care au o componentă alergică în compoziţie şi glutenul din făina de grâu are o componentă pentru care unii oam

Televizoare - TOP 10 produse in functie de diagonala

Televizoare - TOP 10 produse in functie de diagonala Am analizat 729  televizoare, in cadrul unui proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializat

Serviciul public de gestionare a deseurilor - studiu comparativ Judetul Calarasi

InfoCons a realizat un studiu cu privire la serviciul public de gestionare a deseurilor solide la nivelul Primariilor din Judetul Calarasi.

Escrocherii referitoare la spiritism şi clarviziune

Escrocheriile referitoare la spiritism şi clarviziune există de mult timp. Adesea, escrocii vă oferă secretele acestora către bogăţie şi alte planuri sau descoperiri, care conform afirmaţilor acestora

Burse și studii în străinătate

Studii în străinătate cu Erasmus+ Dacă sunteți student, programul Erasmus+ vă oferă șansa de a merge în străinătate pentru a studia sau pentru a urma un stagiu &

Returnarea Produselor

Consumatorii se confrunta deseori cu probleme diverse cand incearca sa returneze un produs din cauza lipsei de informatii privind drepturile si obligatiile pe care le au cu privire la aceasta tema. L

Codul civil – Forme specifie de mandate care au fost special reglementate

Codul civil – Forme specifie de mandate care au fost special reglementate Există anumite forme specifice de mandat care au fost reglementate special în Codul Civil? Da,

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de calitatea blițului

Camere Digitale - TOP 10 produse in functie de calitatea blițului la distanța de 1 metru Am analizat 647 de produse tip camera digitala, in cadrul unui proiect de

Escrocherii medicale

Escrocheriile medicale se bazează pe suferinţa umană. Acestea oferă soluţii unde acestea nu există sau pur şi simplu promit să simplifice tratamente medicale complexe. La ce să fim atenţi! Escrocher

Pensia de întreţinere (a membrilor de familie)

Normele privind plata pensiei de întreţinere şi cuantumul acesteia variază de la o ţară la alta. Dacă trebuie să primiţi pensie de întreţinere din partea unei persoane aflate &

Comertul online

Comertul online a capatat un rol din ce in ce mai important in societatea moderna, fiind din ce in ce mai prezent. Ceea ce trebuie retinut este faptul ca acest tip de cumparaturi beneficiaza de o reg

Ziua Nationala a Moldovei

Astazi, 27 August, se sarbatoreste Ziua Nationala a Moldovei - Ziua Independentei prin adoptarea Declaratiei de Independenta fata de Uniunea Sovietica, in anul 1991. Cu oca

Codul civil – Ce este testamentul?

Testamentul este actul unilateral, personal şi revocabil prin care o persoană, numită testator, dispune, în una dintre formele cerute de lege, pentru timpul când nu va mai fi &

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie de puterea de intrare prin convectie asumata de producator

Cuptoare Electrice - TOP 10 produse in functie puterea de intrare prin convectie asumata de producator Am analizat 218 produse tip cuptoare electrice, in cadrul unui&nb

Carnavalul Medieval de la Hunedoara - 26-28 August 2016