536 din 742 agenți economici controlați depistați cu abateri de la prevederile legale privind siguranța jucăriilor

În perioada 08-19.05.2017, ANPC a desfășurat o acțiune de verificare a respectării prevederilor legale privind siguranța jucăriilor, inclusiv la comerțul online.

Alege! Este dreptul tău! - Ziua a II-a, Faza Națională

Marți, 20 Iunie 2017, participanții la Faza Națională a Concursului „Alege! Este dreptul tău!” au susținut concursul pe echipe. În cadrul acestuia elevii au pregătit postere de preze

Reprezentanții InfoCons participa la Consiliul de Etica la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului “Alessandrescu - Rusescu”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 21 Iunie 2017, începând cu ora 9:00 la sedința Consiliului de Etică de la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului “Alessandr

Evită risipa alimentară - schimbarea ordinii alimentelor

Când cumpăraţi mâncare nouă din magazin, aduceţi toată mâncarea veche din dulapuri şi frigider în faţa. Puneţi mâncarea noua în spate pentru a reduce riscul de a gă

Reprezentanții InfoCons participă la şedinţa Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 20 Iunie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Faza națională a concursului „Alege! Este dreptul tău!”, ediția a XV-a, a început

Astăzi, 19 iunie 2017, elevii vor susține proba individuală, sub forma unui test grilă, urmată de susținerea eseurilor din domeniul Protecției Consumatorilor.

Succes la examenul de Evaluare Națională!

Cu ocazia începerii examenelor pentru Evaluarea Națională 2017, transmitem tuturor candidaților înscriși, din partea Asociației InfoCons, mult succes și reusște la toate probele.

Camera deputaților a adoptat Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2016 privind regimul deşeurilor

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat Marţi, 13 Iunie 2017, în calitate de for decizional, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 2

„Roam like at home”: cât plătești pentru consumul de date?

Începând cu 15 iunie 2017, datele (internetul mobil - MB/GB) consumate în roaming în statele membre UE, dar și în Norvegia, Islanda și Liechtenstein (SEE) se scad din res

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la cea de-a XXVIII-a Adunare Generala ANEC, Bruselles

În perioada 15-16 iunie 2017, Sorin Mierlea - Președinte InfoCons, în calitate de reprezentant din partea României, participă la cea de-a XXVIII-a Adunare Generală a ANEC

Cum alegem echipamentul sportiv? Eu, consumatorul, 22:30, la TVR1

Vineri, 16 Iunie 2017, începând cu ora 22:30, Gazda emisiunii, Sorin Mierlea - Președinte InfoCons şi invitata sa, Cori Gramescu, ne vor arăta cum să îmbinăm stilul personal cu nevoi

Întâlnire InfoCons - The Open Network for Community Development și ADR Vlaanderen

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, a participat Miercuri, 14 Iunie 2017, la o întâlnire alături de Președintele The Open Network for Community Development și al ADR Vlaanderen, d

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la conferinţa cu tema „Achizițiile publice: obstacol sau oportunitate pentru companiile româneşti?”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 14 iunie 2017, începând cu ora 10:00, la conferinţa cu tema „Achizițiile publice: obstacol sau oportunitate pentru companiile

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 13 Iunie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Impozitele - Ce țară vă poate impozita?

Nu există norme valabile la nivel european care să stabilească modul în care ar trebui impozitate veniturile cetățenilor europeni care locuiesc, muncesc sau își p

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru DIGI24

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat astăzi, 12 Iunie 2017, un interviu pentru DIGI 24 cu privire la standardul dublu de etichetare al produselor în Uniunea Europeană.

Comercializarea, etichetarea, prezentarea și publicitatea suplimentelor alimentare, verificate de ANPC

În perioada 02.05 – 10.05.2017, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a desfășurat o acțiune de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privi

Mașini de serviciu

Mașinile de serviciu trebuie să fie înmatriculate în țara în care se află sediul întreprinderii. Acest lucru este valabil indiferent dacă dețineți în

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Romania TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu telefonic astăzi, 9 Iunie 2017, pentru România TV, pe tema controalelor efectuate la agentii econo

Urmăriți „Eu, consumatorul” în această seara, de la 22:30, pe TVR1

Cum să iți alegi articolele sportive potrivite? Cum să îmbini stilul personal cu nevoia de a avea haine de calitate pentru orele petrecute în sala de sport? La ce trebuie să fim atenți c&a

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la recepția organizată cu ocazia Zilei Naționale a Federației Ruse

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 8 iunie 2017, începând cu ora 18:00, la recepția organizată de Ambasada Rusiei la Bucure

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la emisiunea Perfect Imperfect, TVR1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi în direct în câteva momente la emisiunea „Perfect Imperfect” pe postul TVR 1. Va discuta pe

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Antena Stars

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, este în direct în acest moment pe Antena Stars.

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Acum puteți scana Dulceata de afine Topoloveana 230g, Dulceata de ardei iute Topoloveana 120g, Dulceata de capsuni Topoloveana 230g, Dulceata din cirese amare Topoloveana 120g, Dulceata de cirese negr

Sfaturi de vacanță de la InfoCons

InfoCons - Sfaturi de vacanță când vă cazați, când mergeți la mare sau când serviți masa

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 6 Iunie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la recepția organizată cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Italiene.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 6 iunie 2017, începând cu ora 18:30, la recepția organizată de Ambasada Italiei la București cu ocazia Zilei Naționale a Republicii

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la B1 TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat astăzi, 4 Iunie 2017, un interviu telefonic în direct pentru B1 TV pe tema produselor sigure și a certificării acestora prin Marca Încrederi

Încredințarea copilului și dreptul de vizită

Reglementările privind încredințarea copiilor și dreptul de a-i vizita sunt stabilite de fiecare țară în parte. Totuși, dreptul copiilor de a avea o relație personală și contact direct cu

Urmăriți „Eu, consumatorul” în această seara, de la 22:30, pe TVR1

În această seară, începând cu ora 22:30, Gazda emisiunii, Sorin Mierlea - Președinte InfoCons şi invitata sa, Raluca Arvat, ne vor vorbi despre piesele de mobilier ideale pentru a or

InfoCons partener al Festivalului Național de Teatru pentru Elevi „George Constantin”

InfoCons participă în perioada 2-4 Iunie 2017, în calitate de partener, la Festivalul Național de Teatru pentru Elevi „George Constantin” organizat de Inspectoratul Școlar al M

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi în direct în câteva momente la emisiunea „Perfect Imperfect” pe postul TVR 1.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la emisiunea „1 Matinal”, TVR 1

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, este în direct în acest moment la emisiunea „1 Matinal” difuzată pe postul TVR 1, abordând tem

Cum amenajăm camera copilului? Eu, consumatorul, Vineri, 22:30, la TVR 1

Vineri, 02 Iunie 2017, începând cu ora 22:30, Gazda emisiunii, Sorin Mierlea - Președinte InfoCons şi invitata sa, Raluca Arvat, ne vor vorbi despre piesele de mobilier ideale pentru a org

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Agro TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a fost în direct astăzi, 31 mai 2017, la Agro TV.   InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din România cu drepturi

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la emisiunea „1 Matinal”, TVR 1

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă Joi, 1 Iunie 2017, începând cu ora 8:00 la emisiunea „1 Matinal” difuzată pe postul TVR 1, abordând tema cadourilor pe car

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Antena Stars

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, este în direct în acest moment pe Antena Stars, abordând tema cumpărăturilor online.   InfoCons (www.in

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la CNCRN „Dr. Nicolae Robanescu”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 31 Mai 2017, începând cu ora 14:00 la sedința Consiliului de Etică de la Centrul National Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii „Dr.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la dezbaterea „Parlament - Societatea civilă - un parteneriat necesar”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 30 Mai 2017, începând cu ora 15:00, la dezbaterea „Parlament - Societatea civilă - un p

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 30 Mai 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 26 Mai 2017, începând cu ora 11:30 la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.

Numărul zonelor pentru scăldat din Europa cu standard de calitate excelentă a apei este mai mare ca niciodată

Peste 96 la sută din zonele pentru scăldat au îndeplinit cerințele minime de calitate stabilite în conformitate cu normele Uniunii Europene.

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scaneaza codul de bare

Noi produse de tip mezeluri disponibile pentru scanare utilizând Aplicația InfoCons. Află acum care sunt acestea!

ANCOM: Conexiunile 4G s-au dublat în 2016

Conform celui mai recent raport de date statistice al ANCOM, privind piața de comunicații electronice din România, numărul conexiunilor la internet mobil prin rețele 4G a crescut cu 113% î

Cum alegem alimentele pentru copii - Eu, consumatorul, Vineri, 22:30 la TVR 1

Cum alegem produsele alimentare pentru copii? Ce informaţii trebuie să conţină etichetele alimentelor destinate copiilor şi cum putem să ne ferim de produsele care pot fi dăunătoare pentru sănătatea c