Știi ce consumi? Peste 50% din doza zilnică de sare recomandată unui adult în 100g de brânză topită

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu cu privire la conținutul de sare ce se regăsește în produsele tip brânză topită.

Știi ce consumi? 39 de tipuri de aditivi alimentari în produse tip înghețată

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu cu privire la aditivii alimentari ce se regăsesc în produsele tip înghțată.

Şcolarizarea într-o altă ţară din UE

În calitate de cetăţeni ai UE, copiii dumneavoastră au dreptul de a fi şcolarizaţi în orice ţară din UE, în aceleaşi condiţii

Taxe universitare și sprijin financiar pentru studenți

Taxe şi burse de studiu În UE, taxele de studiu în învăţământul superior diferă foarte mult de la o ţară la alta - în timp ce &

Știi ce consumi? 16 tipuri de E-uri regăsite în produse tip brânză topită

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu cu privire la aditivii alimentari ce se regăsesc în produsele tip Brânză topită.

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 17 August 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la emisiunea Perfect Imperfect, TVR1

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct în câteva momente la emisiunea „Perfect Imperfect” pe postul TVR 1.

Burse și studii în străinătate

Studii în străinătate cu Erasmus+ Dacă sunteți student, programul Erasmus+ vă oferă șansa de a merge în străinătate pentru a studia sau pentru a urma un stagiu &

La farmacie: plăţi şi rambursări

Când cumpăraţi în străinătate medicamente pentru care aveţi reţetă de la medic, s-ar putea să trebuiască să plătiţi pe loc suma integrală, chiar dacă în ţara de origine situaţia este

Pachete turistice

Pachetul turistic este o combinație de servicii pentru o vacanță sau o călătorie care durează mai mult de 24 de ore sau include o noapte de cazare. În cazul &ici

Știați că… butelii pentru gaz petrolier lichefiat (GPL) - tip aragaz

Știați că…   Buteliile umplute nu trebuie sa prezinte defecte de natura fizica (deformari permanente; crestaturi sau rizuri, fisuri si defecte produse prin coroziune(

Recunoaşterea diplomelor

Nu se aplică recunoaşterea automată Nu există un sistem european de recunoaştere automată a diplomelor universitare. De aceea, dacă doriţi să urmaţi cursuri postuniversitare într-o

Documente de călătorie pentru membrii de familie din afara UE ai cetățenilor europeni

Cine are nevoie de viză? Dacă sunteți cetățean european, dar aveți membri de familie care provin din afara Uniunii, aceștia vă pot însoți în altă țară din UE. Membrii de familie

Drepturi de ședere pentru studenți

Aveți dreptul de a locui în țara din UE în care studiați, pe întreaga durată a studiilor, dacă: sunteți înscris &icir

Stiati ca... Pestele si produsele din peste proaspete/refrigerate/congelate

Știați că suprafața mâzguită, lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, produse cu miros și culoare modificate, aspect de vechi etc. sunt semne ale neconformității produselor din pește?

Cumpărături online de la comercianți din afara UE

In general, legislatia Uniunii Europene este respectata, de catre comerciantii din afara UE,  in cazul achizitionarii de produse de catre europeni. Achizitia unor produse din afara granitelo

Ce este de făcut în cazul în care ați fost înșelat?

In cazul in care cineva a accesat contul dumneavoastra online, contul bancar sau a obtinut date despre cardul de credit   Sunati de indata, institutia financiara astfel incat contul dumneav

Conturi bancare in UE

Doriţi să vă deschideţi un cont bancar în altă ţară a UE? Trebuie să ştiţi că banca este liberă să decidă dacă vă acceptă sau nu solicitarea.

Informații esențiale la cumpărături

Când cumpărați produse sau servicii în UE, comerciantul trebuie să vă ofere anumite informații clare, corecte și ușor de înteles despre produsele sau serviciile respective, îna

Cum alegem alimentele pentru copii - Eu, consumatorul, Vineri, 22:30 la TVR 1

În această seară vă invităm să vizualizați, începând cu ora 22:30, pe TVR 1 emisiunea „Eu, consumatorul”.

Contractele și consumul de energie

Înainte de a semna contractul de furnizare a energiei, furnizorul trebuie să vă ofere informații clare și corecte . Ulterior, dacă aduce modificări contractului, trebuie să

Căsătoria civilă

Căsătoria civilă (legală, fără nicio legătură cu religia) este recunoscută în toate ţările UE. Pentru alte forme de parteneriat, cum ar fi parteneriatul înregist

Reprezentanții InfoCons participă  la festivitatea de încheiere a Taberei de Creație „Vara pe uliță”

Reprezentanții InfoCons participă la festivitatea de încheiere a Taberei de Creație „Vara pe uliță”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 11 August 2017, la festivitatea de încheiere a Ediției a XXV-a a Taberei de Creație „Vara pe uliță”, organizată în parteneriat cu Muze

Codul civil – Ce este ipoteca

Ce este ipoteca? Ipoteca este un drept real asupra bunurilor mobile sau imobile afectate executarii unei obligatii. Nu pot fi ipotecate bunurile inalienabile sau insesizabile. Ipotecile pot fi de ma

Rucsacul de urgență

Rucsacul (kitt-ul) de urgență, reprezintă de fapt o rezervă necesară pentru câteva zile, după producerea unei situații de urgență. Conținutul rezervei se păstrează într-o geantă sa

Participare în cadrul Taberei de Creație „Vara pe uliță”

InfoCons participă astăzi, 10 August 2017, la Tabăra de Creație „Vara pe uliță”, organizată în parteneriat cu Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct în câteva momente la emisiunea „Perfect Imperfect” pe postul TVR 1, pe tema protecției consumatorilor de servicii de

Apelul de Urgenţă

Momentele în care ne confruntăm cu o situaţie care ne pune în pericol viaţa sau bunurile sunt întotdeauna tensionante, iar de modul în care acționăm poate depin

Cum se produc inundațiile