Atenție la Roaming când plecăm în vacanță

Pleci în călătorie în apropierea statelor non-UE? Atenție! Chiar dacă esti încă în spațiul UE/SEE, te poți conecta la rețeaua de comunicații din țara vecină!

CARE SUNT BENEFICIILE ANTIBIOTICELOR

Antibioticele reprezintă probabil cel mai mare progres medical al ultimului secol. În cei 75 de ani de când sunt utilizate, ele au salvat sute de milioane de vieți

Loterii, pronosport şi concursuri

Multe persoane sunt ispitite de emoţia unui câştig surpriză şi se trezesc trimiţând sume mari de bani pentru a revendica premii false. La ce trebuie să fim atenţi! Nu puteţi c&am

Siguranța și securitatea aeriană

Bagajul de mână și bagajul de cală Atunci când călătoriți cu avionul, având ca punct de îmbarcare un aeroport din UE, trebuie să aveți în ve

Stiati ca... Suplimentele alimentare

Stiati ca... Acordati o atentie deosebita la cumpararea suplimentelor alimentare si informati-va, inainte de achizitionarea lor, despre efectele lor asupra organismului. Utilizati numai suplimente

RISIPA ALIMENTARA IN ROMANIA,  PREVEDERI LEGISLATIVE !

RISIPA ALIMENTARA IN ROMANIA, PREVEDERI LEGISLATIVE !

In data de 17 noiembrie 2016 a fost publicata Legea nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare suspendata apoi prin Ordonanta de urgenta nr. 45 din 30 iunie 2017  pana in dat

Pensia de întreţinere a membrilor de familie

Normele privind plata pensiei de întreţinere şi cuantumul acesteia variază de la o ţară la alta. Dacă trebuie să primiţi pensie de întreţinere din partea unei persoane aflate &

Coloranţii alimentari pot induce în eroare consumatorul – de ce sunt autorizaţi?

Utilizarea coloranţilor alimentari este considerată acceptabilă pentru următoarele scopuri: refacerea aspectului iniţial al produselor alimentare a căror culoare a fost modificată prin prelucrare,

Escrocherii prin telefonul mobil

Escrocheriile prin telefonul mobil sunt dificil de recunoscut. Fiţi precaut dacă cineva vi se adresează ca şi cum v-ar cunoaşte sau în legătură cu apelurile pierdute de la numere necunoscute

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la emisiunea Perfect Imperfect, TVR1

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct în câteva momente la emisiunea „Perfect Imperfect” pe postul TVR 1, abordând diverse teme din domeniul protecț

Siguranța rutieră

Normele privind siguranța rutieră și regulile de circulație pot fi diferite de la o țară la alta. Aflați care suntregulile specifice fiecărei țări. Iată câteva exemple: Utilizarea centuri

Codul civil – Ce este uzufructul?

Uzufructul este dreptul de a folosi bunul altei persoane și de a culege fructele acestuia, întocmai ca proprietarul, însă cu îndatorirea de a-i conserva substanța. Cum i

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 31  Octombrie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consil

Preschimbarea și reînnoirea permisului de conducere

Reînnoire Dacă vă mutați în altă țară din UE și vă expiră permisul de conducere, trebuie să îl reînnoiți în țara în care aveți reș

Reguli de aur - nu te lasa inselat!

Reţineţi aceste reguli de aur ce vă vor feri de a fi înşelaţi de către escroci.

Știați că...?

Din 10 PET-uri reciclate se poate fabrica un tricou sau un metru patrat de covor, iar din 50 de PET-uri se poate face un pulover? Descompunerea naturala a plasticului în mediul în

Căsătoria

Căsătoria civilă este recunoscută în toate țările din UE   În cazul diverselor tipuri de parteneriat - uniune civilă, parteneriat în

Stiati ca... Articole de imbracaminte si articole textile purtate sau uzate

Stiati ca... consumatorii trebuie sa achizitioneze doar din magazine si/sau raioane specializate in acest sens (in niciun caz de la tarabe sau de pe strada), unde se elibereaza documente de cumpara

Stiati ca... Achizitii cu pret redus

Stiati ca... verificarea daca oferta mai este valabila in momentul respectiv va poate scapa de costuri suplimentare; este indicata verificarea daca reducerea de preturi anuntata este identica cu cea

Oportunităţi pentru investiţii prospere

Aţi fost ademenit să investiţi în scheme de îmbogăţire de risc mare cu promisiunea unei „investiţii fără riscuri"?

Știați că... Achiziții online

Stiati ca...  Inainte de incheierea contractului este important sa verificati daca pe site comerciantul informează corect si complet privind:

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea participa la evenimentul organizat de Centrul European Cultural si de Tineret pentru U.N.E.S.CO.

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons participă astăzi, 26 Octombrie 2017, la evenimentul dedicat partenerilor și colaboratorilor Centrului European Cultural și de Tineret pentru

Preţuri inechitabile

Peste tot în UE, vânzătorii trebuie să indice clar preţurile pentru a le permite consumatorilor să compare produsele similare şi să aleagă în cunoştinţă de cauză

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la conferința Energia și resursele strategice - între ideologie, geopolitică și piață

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 26 Octombrie 2017, începând cu ora 18:00, la seria de expuneri pe tema „Energia și resursele strategice - între ideologi

Prima intalnire in cadrul Proiectului european

In perioada 26- 27 Octombrie 2017, reprezentantii  InfoCons, participa la prima intalnire a proiectului "Global learning approach on food waste in non-formal education", proiect fin

În caz de urgenţă

112: numărul unic de urgenţă 112 este numărul european de urgenţă, valabil pe tot teritoriul UE, pe care îl puteţi apela gratuit de pe telefonul fix şi mobil. Veţi intra astfel în

Știați că... despre produsele din cacao

Stati ca....  cumpararea ciocolatei si a produselor din cacao acordati atente deosebita aspectului ambalajelor (sa nu fie deteriorate); aveti dreptul sa refuzati sa cumparati ciocolata si

Escrocherii referitoare la locuri de muncă şi angajare

Escrocheriile referitoare la locuri de muncă şi angajare ţintesc persoanele care îşi caută un loc de muncă sau doresc să îşi schimbe locul de muncă.

Stiati ca... Laptele si produsele din lapte

Stiati ca...   Trebuie acordata o atentie deosebita cand cumparati lapte si produse din lapte asupra modului de prezentare a ambalajului; in cazul in care ambalajul este bomba

Pachete turistice

Pachetul turistic este o combinație de servicii pentru o vacanță sau o călătorie care durează mai mult de 24 de ore sau include o noapte de cazare. În cazul &ici

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la conferința „Mobilizăm resurse! Lubrifianți pentru eficiență energetică în industrie.”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 25 Octombrie 2017, începând cu ora 9:00, la conferința „Mobilizăm resurse! Lubrifianți pentru eficiență energetică în in

Software utilizat pentru pariuri şi predicţie

Cui nu-i place să parieze? Însă, nu fiţi tentaţi de a cumpăra pachete software ce pretind că pot prezice rezultate cu un grad ridicat de acurateţe.

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 17  Octombrie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consil

Cum să ne comportăm în cazul unui incendiu.

Acasă părăsiți imediat clădirea în care a izbucnit incendiul dacă aveți posibilitatea și siguranța, întrerupeți alimentarea cu gaze și energie electrică; închideți &

Igiena produselor alimentare - atunci când gătiţi

Atunci când gătiţi: Scoateţi ceasul, inelele şi brăţările, după care spălaţi-vă mâinile şi încheieturile. Toate aceste obiecte pot fi surse de contaminare a preparatelor

Reprezentanții InfoCons participă la întâlnirea de lucru a Comisiei pentru acordarea etichetei UE ecologice

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 27 Aprilie 2017, începând cu ora 10:00, la întâlnirea de lucru a Comisiei pentru acordarea etichetei

Știi ce consumi? Citește eticheta!

De ce este important să citești eticheta?  Pentru a avea posibilitatea să alegi produsul potrivit pentru tine;  Pentru a te informa, în cazul în care suferi d

Reguli de prevenire a incendiilor - instalațiile și aparatele electrice

La exploatarea instalațiilor electrice se interzice: utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecţie cu defecţiuni sau impr

Eticheta energetică a UE

Aveți dreptul să fiți informat cu privire la cantitatea de energie consumată de un aparat sau performanța energetică a unui imobil. Eticheta energetică reprezintă un standard de clasificare la nivel E

Transportul public local - drepturi și obligații

Serviciile de transport public local includ serviciile de transport public de persoane, serviciile de transport public de mărfuri, precum şi alte servicii de transport public.  Serviciile de

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea participa la Conferinta Nationala a Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va participa astăzi,21 Octombrie la Conferinta Nationala a Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei. Domnul Sorin Mierlea este Vicepresedinte al

NORME DE STABILIRE A PREȚURILOR LA BILETELE DE CĂLĂTORIE

NORME DE STABILIRE A PREȚURILOR LA BILETELE DE CĂLĂTORIE   Normele UE privind stabilirea prețurilor se aplică și în cazul biletelor de călătorie (de tren, de avion etc.), indifere

Știți ce sunt „Substanțele suport”?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori, indulcitori, coloranti, potentia

EXPEDIERE ȘI LIVRARE

EXPEDIERE ȘI LIVRARE Dacă nu vă ridicați produsul imediat sau dacă ați optat pentru livrare la domiciliu, comerciantul trebuie să vi-l livreze în termen de 30 de zile, cu excepția

Excepții de la plata TVA-ului în țara de unde se face achizitia

EXCEPȚII DE LA PLATA TVA-ULUI ÎN ȚARA DE UNDE SE FACE ACHIZIȚIA   Serviciile de telecomunicații, serviciile de radiodifuziune și televiziune și serviciile prestate pe cale elect

ATENTIE LA CEASURILE SMART PENTRU COPII!!!!!!

Miscarea de Protectia consumatorilor la nivel european a transmis o alerta cu privire la  ceasurile smart destinate copiilor. Unii parinti doresc sa fie in contact cu copii lor in permanenta

Escrocherii prin acţiuni de caritate

Escrocii care organizează înşelătorii prin acţiuni de caritate profită de generozitatea şi bunătatea oamenilor solicitându-le donaţii pentru o cauză falsă sau întruchipând o ca