Reprezentanții InfoCons participă la Adunarea Generală a ASRO

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 20 Decembrie, la ședința Consiliului Director ASRO, începând cu ora 09:00 În cadrul întrunirii vor fi prezen

Asistență medicală planificată - Tratamente planificate în străinătate

Conform legislației europene, puteți solicita servicii medicale în alte țări din UE în anumite condiții. Vă recomandăm ca mai întâi să vă info

Informare privind legea antifumat (15/2016)

1. Scop Scopul principal al interzicerii fumatului în spațiile închise de la locul de muncă și în spațiile publice închise este protejarea sănătății angajațilo

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la postul de televiziune Antena Stars

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, este în direct la postul de televiziune Antena Stars unde dezbate tema achizițiilor cadourilor de sărbători în cadrul emisiunii Star

Câţi producători de aditivi alimentari există în Europa?

66% din consumatorii europeni sunt ingrijorati de prezenta aditivilor in alimente. Au dreptate?!

Asociația InfoCons și Teatrul Metropolis anunță lansarea celei de-a treia etape a Campaniei „o9atitudine pentru cultură!”.

Prin campania „o9atitudine pentru cultură!” se dorește redobândirea valorii culturale și readucerea în spațiul public a tot ce constituie identitatea R

Mituri false - fereste-te de excrocherii!

Dovedirea falsităţii acestor mituri comune va reduce şansele dvs. de a fi escrocat. Toate companiile, afacerile şi organizaţiile sunt legitime deoarece sunt aprobate şi monitorizate de către guvern.&

Pensia anticipată

Un lucru important este faptul ca se interzice cumularea pensiei anticipate cu altă reducere reglementată de legea în vigoare, precum veniturile obținute în calitatea de asigurat al sistem

Adopția în UE

Dacă doriţi să adoptaţi un copil dintr-o altă ţară a UE, este bine să ştiţi că normele aplicabile nu sunt aceleaşi (fiecare ţară aplică propriile reguli). De aceea, vă recomandăm să consulta

Conexiunea la internet

Oriunde v-ați afla în UE trebuie să puteți beneficia, la un preț accesibil, de servicii de comunicații electronice de bună calitate, inclusiv de acces de bază la internet. Trebuie să existe

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la Consiliul Consultativ al ANCOM

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 18 Decembrie 2017 la Consiliul Consultativ al ANCOM, începând cu ora 12:00.

Stiţi ce reprezintă „Potențiatorii de contrast” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianţi, stabilizatori, îndulcitori,

Stiati ca... Achizitionarea jucariilor

Stiati ca...  consumatorul trebuie sa achizitioneze jucarii numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fiscala

Cum ne protejăm în timpul unei furtuni?

Schimbările dese și bruște de temperatură creează condiții ideale pentru apariția furtunilor. Cum poți să te protejezi?!

Cutia de fericire - Bomboane de Ciocolată

Chiar dacă evenimentele organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor - 15 Martie, ne-au captat puțin atenția, nu am uitat că luna aceasta sărbătorim femeia. Astăzi o îndu

Ce stii despre hartia de impachetat alimentara? | Autor: Sorin Mierlea

Ce stii despre hartia de impachetat alimentara?

Când cumpărăm produse alimentare feliate sau de la vitrine asistate, hârtia de împachetat trebuie să fie hârtie specială cerată, pentru ambalarea produselor ali

Automobilul in haine de iarna | Autor: Sorin Mierlea

Automobilul in haine de iarna

A venit anotimpul rece, pe hornuri ies vălătuci de fum, cerul este gri și încep să danseze fulgii de nea, apar săniuțele si bulgarii de zapadă...un fragment dintr-o compunere la școală sau o

Știați că... Achiziționarea de ouă

Știați că... în conformitate cu prevederile H.G. nr. 415/2004, cofragul în care sunt ambalate ouăle, trebuie să aibă înscrise informaţii referitoare la...

Știați că… Cu autoturismul la SERVICE

Știați că… 1. Înainte de a lăsa într-un SERVICE autoturismul, asigurați-vă că acesta funcționează legal și este autorizat de RAR pentru această activitate. 2. Prețuril

Codul civil – Cand se deschide mostenirea?

Moştenirea unei persoane se deschide în momentul decesului acesteia. Deschiderea moştenirii nu trebuie să fie confundată cu deschiderea procedurii succesorale (adică cu momentul î

Informatii  referitoare la interzicerea fumatului în spațiile închise

Informatii referitoare la interzicerea fumatului în spațiile închise

Art. 3 - (1) Se interzice fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile

Codul civil – Ce înseamna raportul donațiilor?

Raportul donațiilor este obligația pe care o au între ei soțul supraviețuitor și descendenții defunctului care vin efectiv și împreună la moștenirea legală de a readuce la moștenire bunuri

Pensia de întreţinere (a membrilor de familie)

Normele privind plata pensiei de întreţinere şi cuantumul acesteia variază de la o ţară la alta. Dacă trebuie să primiţi pensie de întreţinere din partea unei persoane aflate

Romania nu are notificata la Comisia Europeana nici o entitate SAL pentru Solutionarea Litigiilor Online

În prezent există cca. 250 de entități ADR din 24 de state membre notificate catre Comisie si inregistrate in Platforma SOL., insa  Polonia, România și Spania nu au notifi

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participa la evenimentele pe teme de protectia consumatorilor desfasurate la Bruxelles

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, participa in aceasta perioada la evenimentele ce au loc la Bruxelles pe teme de protectia consumatorilor, in vederea evaluarii activitatii

Mașini cumpărate sau luate în leasing - Transportarea mașinii achiziționate

Doriți să faceți economii cumpărând o mașină din altă țară a UE? V-ar interesa să închiriați o mașină în timp ce vă aflați în vacanță în stră

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Consiliului de Etică de la Centrul Național Clinic de Recuperare Dr.Nicolae Robanescu

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 14 Decembrie 2017, începând cu ora 12:00 la ședința Consiliului de Etică de la Cemetrul Național Clinic de Recuperare Dr. Nicolae Robanesc

Codu civil – Contractul de schimb

Ce este contractul de schimb? Schimbul este contractul prin care fiecare dintre părți, denumite copermutanți, transmite sau, după caz, se obligă să transmită un bun pentru a dobândi un altul

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr Ioan Cantacuzino

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 18 Octombrie 2017, începând cu ora 11:00 la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.

Codul civil – Ce înseamnă contractul de întreținere?

Contractul de întreținere este acel contract prin care o parte se obligă să efectueze în folosul celeilalte părți sau al unei alte persoane (un terț) prestațiile necesare întrețineri

Un cont bancar cu costuri zero pentru fiecare consumator

Noua OUG privind conturile de plati prevede pentru toti consumatorii accesul la un cont bancar cu costuri zero pentru serviciile de baza (deschidere, administrare, inchidere cont) si in plus: pentr

Munca pe durata studiilor

Dacă intenţionaţi să studiaţi în altă ţară din UE, trebuie să dispuneţi de venituri suficiente, indiferent de sursă (familie sau activitate profesională). În calitate de cetăţean

Știați că... sortimente de orez

Stiati ca... Acordati o atentie deosebita la cumpararea diferitelor sortimente de orez si, daca este posibil, apreciati calitatea produsului prin intermediul spatiilor transparente ale ambalajului;

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la Gala Premiilor pentru Un Mediu Curat

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a participat la Gala Premiilor pentru Un Mediu Curat ediția IX-a A unde a acordat premii la diferite categorii.

Asigurări de locuinţe

În conformitate cu prevederile Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, republicată,

Reguli de baza pentru utilizarea cardului de debit

Păstreză-ți cardul în siguranță. Respectă aceste reguli de bază pentru a limita expunerea la risc.

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 28 Noiembrie  2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consil

Furtunile - cum ne protejăm?

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 28 Octombrie 2017, începând cu ora 08:30 la ședința Consiliului de Etică de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Co

Codul Civil – Ce este tranzactia?

Tranzacția este contractul prin care părțile previn sau sting un litigiu, inclusiv în fața executării silite, prin concesii sau renunțări reciproce la drepturi ori prin transferul unor drept

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Adevarul.ro

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu pentru Adevarul.ro cu privire la informatiile aparute despre laptele praf contaminat cu salmonella. &nb

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la Gala Premiilor UNSICAR