Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct prin transmisie telefonică la Radio România Actualități

Astăzi, 17 Mai 2018, președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct prin transmisie telefonică, începând cu ora 13:20, în cadul emisiunii "

Domnul Sorin Mierlea participă la deschiderea oficială a evenimentului organizat cu ocazia Zilelor Muzeului Satului

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă astăzi începând cu ora 13:00, la deschiderea oficială a evenimentului organizat cu ocazia Zilelor Muzeului Satului.

Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale

Anual, la 17 Mai, este aniversată Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale. Tema Zilei mondiale a telecomunicaţiilor şi a societăţii informaţionale din anul

Cum este influențat comportamentul asupra risipei alimentare în funcție de: vârstă, sex și structura familiei ?

Persoanele in varsta risipesc o cantitate mai scazuta de alimente datorita : structurii sociale, constientizarii valorii din punct de vedere financiar a alimentelor , experientelor avute in perioada d

Toaletele publice, un lux pentru anumite sectoare din Capitală

InfoCons a realizat un studiu comparativ privind situația toaletelor publice, a cișmelelor publice și a fântânilor artizanale din București, în toate cele 6 s

Domnul Sorin Mierlea participă în această seară la Cocktail-ul organizat de Asociația Română pentru Iluminat

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, participă în această seară la Cocktail-ul organizat de Asociația Română pentru Iluminat cu ocazia Zilei internaționale a Lumin

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare - InfoCons

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare este disponibilă GRATUIT pentru telefoanele cu Android cât și pentru cele cu iOS. Acum puteți

Domnul Sorin Mierlea, participă astăzi la deschiderea oficială a evenimentului Black Sea Defense & Aerospace 2018

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă astăzi la deschiderea oficială a evenimentului Black Sea Defense & Aerospace 2018. Citește și: Transportul plantelor

Aditivi alimentari - Sunt aditivii alimentari siguri?

Sunt aditivii alimentari siguri? Siguranţa tuturor aditivilor alimentari autorizaţi în prezent a fost evaluată de Comitetul ştiinţific pentru alimentaţie (SCF) şi/sau Autoritatea Europeană

Știați că… - butelii pentru gaz petrolier lichefiat (GPL) - tip aragaz

Știați că…   Buteliile umplute nu trebuie sa prezinte defecte de natura fizica (deformari permanente; crestaturi sau rizuri, fisuri si defecte produse prin coroziune(ci

Președintele InfoCons, participă la cea de-a XIV-a ediție a Grupul de Lucru - Management performant de Mediu

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă astăzi, 15 Mai 2018, la cea de-a XIV-a ediție a Grupul de Lucru - Management performant de Mediu. Citește și: Deșeurile alime

Prescripții medicale în farmacii din străinătate

Rețetele prescrise de medicii din țara dumneavoastră sunt valabile în toate țările UE. Totuși, este posibil ca un medicament prescris într-o țară să nu fie dispon

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 07 Mai 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic ș

Preşedintele InfoCons, Sorin Mierlea a acordat un interviu telefonic pentru Europa FM

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, a avut o intervenție telefonică la postul de radio Europa FM pe tema cuburilor de gheață și a apei pentru formarea cuburilor de gheață. Citește ș

Codul civil – Ce este servitutea?

Servitutea este sarcina care grevează un imobil, pentru uzul sau utilitatea imobilului unul alt proprietar.  Cum seconstituie? Servitutea se poate constitui în temeiul unui&nb

Spam pe mobil

Nu mai vrei sa primesti mesaje publicitare pe telefonul tau mobil desi initial ai fost de acord cu acest lucru? Primesti mesaje publicitare pe telefonul tau mobil desi nu ai solicitat acest lucru sau

Închirierea unei mașini

Nu există norme europene specifice privind închirierea de mașini. Cu toate acestea, în calitate de consumator, aveți anumite drepturi de bază atunci cân

Transportul alcoolului, tutunului, banilor lichizi și accizelor

Limite pentru alcool și tutun în UE Dacă sunteți simplu cetățean, cantitatea de mărfuri pe care o puteți cumpăra și lua cu dumneavoastră când călătoriți dintr-o

Cât costă de fapt risipa alimentară?

Conform studiilor realizate în Belgia sunt risipite anual 3.6 milioane tone de alimente, ceea ce înseamnă o cantitate de 18.5 kg per cap de locuitor, în Germania se risip

Domnul Sorin Mierlea în direct la Radio România Actualități

Astăzi, 14 Mai 2018 , președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a fost în direct prin intervenție telefonica la Radio România Actualități, pe tema protecției datelor cu caract

Frauda si securitatea datelor

În prezent, dezvoltarea tehnologica ne permite sa utilizam echipamente din ce în ce mai sofisticate, care îndeplinesc mai multe funcții. Le folosim pentru a suna și a fi

Securitatea aeroporturilor și a companiilor aeriene

Utilizarea scanerelor corporale în aeroporturile din UE În orice aeroport din UE, pasagerii pot fi supuși controlului de securitate efectuat cu ajutorul scanerelor corporale, fie

Ziua Tatălui

Astăzi, 13 Mai 2018, în România se sărbătoreşte Ziua Tatălui. Anual această aniversare se sărbătorește în cea de-a doua duminică a lunii mai. Citește și: Pensi

Cum să-ți protejezi animalul de căpușe

Vara se apropie, iar căpușele vor fi în curând principalul motiv de îngrijorare al plimbărilor prin parcuri sau prin pădurile de la marginea orașului. Animalele dumneavoa

Recunoaşterea diplomelor

Nu se aplică recunoaşterea automată Nu există un sistem european de recunoaştere automată a diplomelor universitare. De aceea, dacă doriţi să urmaţi cursuri postuniversitare într

Știați că... produse cu risc de înghițire pentru copii

Știați că...  Cei mici sunt expuşi riscului de înghiţire a produselor dăunătoare folosite în jurul casei. Potrivit guvernului Marii Britanii, otrăvirea cu substanţe solid

Soluționarea alternativă a litigiilor în materie de consum

Contactați comerciantul Ca prim pas, contactați serviciul pentru clienți al comerciantului - datele de contact sunt în mod normal pe site-ul acestuia. Transmiteți-i că nu s-a conformat legi

Escrocherii din uşă în uşă

Vânzările din uşă în uşă pot promova servicii de întreţinere precum: dezinsecţie, reparaţii în casă, grădinărit şi chiar servicii referitoare la utilităţi, de e

Ce poți face pentru a combate risipa alimentară?

Înainte de a pleca de acasă faceți-vă o listă de cumpărături. Verificați în frigider și în dulapuri care sunt produsele pe care le aveți deja, apoi completați lista cu pr

Credite ipotecare

Creditul ipotecar vă permite să vă cumpărați o locuință. Ipotecile sunt oferite de bănci, societățile de construcții și alte tipuri de creditori și sunt deseori garantate cu propriet

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Consiliului Etic de la Spitalul Clinic Dr Ioan Cantacuzino

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 10 Mai 2018, începând cu ora 11:00 la ședința Consiliului Etic de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.   Citește și: -&n

Știaţi că... Peştele şi produsele din peste proaspete/refrigerate/congelate

Știați că... La cumpărarea peştelui şi produselor din peşte proaspete / refrigerate / congelate, prima apreciere asupra gradului de prospeţime a produsului o puteţi forma acordân

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Grupului Consultativ de Dialog Permanent

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 9 Mai 2018, începând cu ora 15:00 la ședința Grupului Consultativ de Dialog Permanent. În cadrul ședinței se v

Garanția produselor

Ce înseamnă garanție legală? Majoritatea produselor pe care le cumperi sunt garantate prin lege că vor funcționa corespunzător cel puțin timp de doi ani. Așadar, dacă un produs se deteriore

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena Stars

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, a acordat un interviu astăzi, 9 Mai 2018, pentru Antena Stars pe tema fructelor și legumelor. Citește și: Cumpărați fructe și

Asociația InfoCons partener în cadrul evenimentului „CULTUREurope – celebrating the diversity and richness of our European heritage”

Centrul de Informare Europe Direct (CIED) Bucureşti şi Institutul European din România (IER) organizează un eveniment dedicat aniversării Zilei Europei și anului European al Patrimoniului Cu

Untul, sărac în proteine – studiu asupra valorilor nutriționale înscrise pe etichetă

Infocons a realizat un studiu pentru cu privire la informțille ce se regasesc  pe etichetele produselor de tip unt. În cadrul studiului au fost analizate 39 de produse,

Ziua Europei - InfoCons

Citește și: Consumatori Europeni de Ziua Europei Anual, la 9 Mai, este marcată Ziua Europei. La 9 mai 1950, la cinci ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondia

Impozitul pe venit în străinătate

Ce țară vă poate impozita? Nu există norme valabile la nivel european referitoare la impozitarea veniturilor obținute de persoanele care lucrează sau petrec o parte din timp în altă țară di

Știaţi că... Produsele alimentare ecologice

Știaţi că...  La cumpărarea produselor alimentare ecologice acordaţi atenţie deosebită la aspectul produsului; Urmăriţi modul de etichetare al produselor alimentare ecologice, care trebui

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Consiliului Etic de la Institutului de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională ORL Profesor Doctor Dorin Hociotă

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 8 Mai 2018, începând cu ora 13:00 la ședința Consiliului Etic din cadrul Institutului de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională ORL Profe

Risipa alimentară nu înseamnă doar aruncarea mâncării

Risipa alimentară nu înseamnă doar aruncarea mâncăriiTrebuie să știți că risipa alimentară nu înseamnă doar aruncarea alimentelor, ci și irosirea inutilă a resurselor uti

Sfaturi pentru alegerea ofertei de internet

Cea mai bună ofertă este cea care răspunde cel mai bine necesităţilor tale. De aceea, ar trebui să te gândeşti mai întâi pentru ce vrei să foloseşti conexiunea la interne

Restricții referitoare la bagaje

Bagajul de mână și bagajul de cală Atunci când călătoriți cu avionul, având ca punct de îmbarcare un aeroport din UE, trebuie să aveți în ve

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru B1 TV

Citește și: Știați că… Folosirea termenului „bonus” poate fi o practică comercială interzisă? Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu tele

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru RTV

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, a acordat un interviu telefonic pentru RTV pe tema cireșelor importate tratate cu chimicale.   Citește și: - Vrei să știi mai multe? P

Escrocherii prin intermediul telefonului mobil

Escrocheriile prin telefonul mobil sunt dificil de recunoscut. Fiţi precaut dacă cineva vi se adresează ca şi cum v-ar cunoaşte sau în legătură cu apelurile pierdute de la numere necunoscute

Codul civil – Varietăți de vânzări cu reguli speciale

Varietatile de vanzari cu reguli speciale sunt: vânzarea bunurilor imobile (art. 1.741 – 1.745 Cod civil); vânzarea terenurilor forestiere

Știați că... Achizitia de produse alimentare congelate

Știați că..... trebuie să acordați atenție condițiilor de depozitare impuse de producător, atât în magazinul de comercializare, cât și la domiciu? p

Știați că... Achiziționarea de ouă

Știați că... în conformitate cu prevederile H.G. nr. 415/2004, cofragul în care sunt ambalate ouăle, trebuie să aibă înscrise informaţii referitoare la: Mărim

Şcolarizarea într-o altă ţară din UE

În calitate de cetăţeni ai UE, copiii dumneavoastră au dreptul de a fi şcolarizaţi în orice ţară din UE, în aceleaşi condiţii

Tu știai câte tone de roșii sunt risipite anual la nivel european?

Știai că aproximativ 377.000 de tone de roșii se risipesc anual? Această pierdere echivalează cu folosirea inutilă a 90 de kilometri pătrați de teren, a 57 de miliarde de litri de apă și a 7 milioane

Domnul Sorin Mierlea la Radio România Actualități

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, va avea o intervenție telefonică la postul de Radio România Actualități pe tema etichetării, informării și comerțului online, î

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, va fi în direct la postul de televiziune Antena 1

Președintele InfoCons, Domnul Sorin Mierlea, va fi în direct din piața Obor, începând cu ora 09:00, la postul de televiziune Antena 1, în cadrul emisiu

Ştiaţi că... Laptele şi produsele din lapte

Ştiaţi că...   Trebuie acordată o atenţie deosebită când cumpăraţi lapte şi produse din lapte asupra modului de prezentare a ambalajului; în cazul î

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru RFI

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru RFI pe tema vânzărilor online și a reducerilor de black friday. Interviul se poate citi

Practici tarifare neloiale

Peste tot în UE, vânzătorii trebuie să indice clar prețurile pentru a le permite consumatorilor să compare produsele similare și să aleagă în c

Ştiaţi că... Ciocolata şi produsele din cacao

Ştiaţi că... la cumpărarea ciocolatei şi a produselor din cacao trebuie acordată atenţie deosebită aspectului ambalajelor (să nu fie deteriorate); este recomandat sa refuzaţi să cumpăraţi ciocolat

Știați că..? Risipa alimentara!

În semn de protest împotriva risipei alimentare, tinerii australieni adună și consumă alimente din gunoiul aruncat de către supermarketuri. “Niciodată nu am simțit lipsa

Despre Gluten și celiachie

Ca multe dintre proteine (din ou, peşte, alune, fructe de mare etc.) care au o componentă alergică în compoziţie şi glutenul din făina de grâu are o componentă pentru care unii oam

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 02 Mai 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic ș

Stiti ce reprezinta „Emulsifiantii”?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori, indulcitori, coloranti,

Medicamente pe bază de rețetă în străinătate: costuri și rambursare

Când cumpărați în străinătate medicamente pentru care aveți rețetă de la medic, s-ar putea să trebuiască să plătiți pe loc suma integrală, chiar dacă în țara de

Știați că îndemnurile directe adresate copiilor reprezintă o practică comercială interzisă?

Includerea în reclamă a îndemnului direct adresat copiilor de a cumpăra produsele promovate sau de a convinge părinții sau alți adulți să le cumpere produsele promovate reprezintă

Ziua internaţională a muncii

Ziua internaţională a muncii se sărbătoreşte anual pe data de 1 Mai, în peste 80 de ţări. 1 mai a devenit Ziua Internaţională a Muncii ca urmare a demonstraţiilor din Chicago a 90 de mii de

Știați că a descrie un produs ca „gratuit”, „bonus”, „fără taxe” sau în termeni similari, în cazul în care con

Recomandări pentru grătare și iarbă verde

Recomandări grătare și iarbă verde: este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt. în zonele de agrement, focul se poa

Știţi ce sunt „Coloranţii” ?

Coloranţii se găsesc în multe produse alimentare, ca de exemplu, în dulciuri, dar ce sunt aceştia? Citește și: Stii ce bei? Afla ce contin sucurile!   „Color

Documente de călătorie pentru cetățenii UE

Dacă sunteți cetățean al UE, nu trebuie să prezentați cartea de identitate sau pașaportul când călătoriți dintr-un stat membru al spațiului Schengen în a

Sfaturi utile pentru această perioadă

Achiziționezi produse în această perioadă? Poți scana codul de bare al produsului și afli informații esențiale de pe eticheta acestora! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru&a

Știţi ce reprezintă „Agenţi gelatinizanţi”?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori,&n

Marca Increderii simbol al increderii consumatorului

Marca Increderii - simbol al increderii consumatorului – www.marca-increderii.ro noul site al Programului National desfasurat sub egida InfoCons de Certificare a produselor

Cum te informezi

Piața telecom este una dinamică, concurența făcând să apară mereu oferte noi, atractive pentru utilizatori. Totuși, acestea sunt foarte complexe, nu numai pentru că includ termeni tehnici, c

Știați că… Cu autoturismul la SERVICE

Știați că… 1. Inainte de a lasa intr-un SERVICE autoturismul, asigurati-va ca acesta functioneaza legal si este autorizat de RAR pentru aceasta activitate. 2. Preturile

Știți ce reprezintă „Agenții antiaglomeranți” ?

Medicamente pe bază de rețetă în străinătate: costuri și rambursare

Sfaturi pentru a evita cumpărarea produselor contrafăcute pe internet

De câte ori navigăm pe internet apar reclame peste reclame cu oferte foarte atractive, dar unele sunt prea bune pentru a fi adevărate. Aceste produse sunt, mai mult ca sigur, imitații ale pr

Știți ce sunt „Substanțele suport”?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianți, stabilizatori, îndulcitori, coloranți

Produse de investiții

Produsele și fondurile de investiții și polițele de asigurare legate de investiții, cunoscute și sub denumirea de „produse de investiții individuale structurate și bazate pe asigură

Cat cheltuie consumatorii români lunar pentru asigurarea hranei?

REDU RISIPA ALIMENTARACat cheltuie consumatorii români lunar pentru asigurarea hranei? Aprox. 60 % dintre consumatorii cheltuie cca. 30% din venitul lunar pentru asigurarea hranei. Dacă pri

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea participă în calitate de speaker la Conferința industria cărnii la raft - Brașov - InfoCons

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, participă astăzi, 26 Aprilie 2018, în calitate de speaker la cea mai importantă întâlnire a specialiștilor din indus

Reprezentantul InfoCons participă la premierea preșcolarilor din Sectorul 1 participanți în cadrul proiectului "Să-ți vorbesc despre mine!"

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, începând cu ora 09:00, la premierea preșcolarilor din Sectorul 1 participanți în cadrul proiectului "Să-ți vorbesc

Înmatricularea autovehiculelor și plata taxelor aferente

Ședere temporară Dacă vă mențineți domiciliul permanent în țara de origine, iar durata șederii în altă țară din UE nu depășește 6 luni, nu sunteți obligat să vă &icir

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, participă în calitate de speaker la Belgian Week - InfoCons

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, participă astăzi, 25 Aprilie 2018, în calitate de speaker la workshop-ul "Community Involvement in Real Estate" - Belgian Week

Știți ce reprezintă „conservanții”?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori, indul

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 24 Aprilie 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Econom