Şcolarizarea într-o altă ţară din UE

În calitate de cetăţeni ai UE, copiii dumneavoastră au dreptul de a fi şcolarizaţi în orice ţară din UE, în aceleaşi condiţii

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare - InfoCons

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare este disponibilă GRATUIT pentru telefoanele cu Android cât și pentru cele cu iOS. Acum puteți

Tu știai câte tone de roșii sunt risipite anual la nivel european?

Știai că aproximativ 377.000 de tone de roșii se risipesc anual? Această pierdere echivalează cu folosirea inutilă a 90 de kilometri pătrați de teren, a 57 de miliarde de litri de apă și a 7 milioane

Domnul Sorin Mierlea la Radio România Actualități

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, va avea o intervenție telefonică la postul de Radio România Actualități pe tema etichetării, informării și comerțului online, î

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, va fi în direct la postul de televiziune Antena 1

Președintele InfoCons, Domnul Sorin Mierlea, va fi în direct din piața Obor, începând cu ora 09:00, la postul de televiziune Antena 1, în cadrul emisiu

Ştiaţi că... Laptele şi produsele din lapte

Ştiaţi că...   Trebuie acordată o atenţie deosebită când cumpăraţi lapte şi produse din lapte asupra modului de prezentare a ambalajului; în cazul î

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru RFI

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru RFI pe tema vânzărilor online și a reducerilor de black friday. Interviul se poate citi

Practici tarifare neloiale

Peste tot în UE, vânzătorii trebuie să indice clar prețurile pentru a le permite consumatorilor să compare produsele similare și să aleagă în c

Ştiaţi că... Ciocolata şi produsele din cacao

Ştiaţi că... la cumpărarea ciocolatei şi a produselor din cacao trebuie acordată atenţie deosebită aspectului ambalajelor (să nu fie deteriorate); este recomandat sa refuzaţi să cumpăraţi ciocolat

Știați că..? Risipa alimentara!

În semn de protest împotriva risipei alimentare, tinerii australieni adună și consumă alimente din gunoiul aruncat de către supermarketuri. “Niciodată nu am simțit lipsa

Despre Gluten și celiachie

Ca multe dintre proteine (din ou, peşte, alune, fructe de mare etc.) care au o componentă alergică în compoziţie şi glutenul din făina de grâu are o componentă pentru care unii oam

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 02 Mai 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic ș

Stiti ce reprezinta „Emulsifiantii”?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori, indulcitori, coloranti,

Medicamente pe bază de rețetă în străinătate: costuri și rambursare

Când cumpărați în străinătate medicamente pentru care aveți rețetă de la medic, s-ar putea să trebuiască să plătiți pe loc suma integrală, chiar dacă în țara de

Știați că îndemnurile directe adresate copiilor reprezintă o practică comercială interzisă?

Includerea în reclamă a îndemnului direct adresat copiilor de a cumpăra produsele promovate sau de a convinge părinții sau alți adulți să le cumpere produsele promovate reprezintă

Ziua internaţională a muncii

Ziua internaţională a muncii se sărbătoreşte anual pe data de 1 Mai, în peste 80 de ţări. 1 mai a devenit Ziua Internaţională a Muncii ca urmare a demonstraţiilor din Chicago a 90 de mii de

Știați că… Folosirea termenului „bonus” poate fi o practică comercială interzisă?

Știați că a descrie un produs ca „gratuit”, „bonus”, „fără taxe” sau în termeni similari, în cazul în care con

Recomandări pentru grătare și iarbă verde

Recomandări grătare și iarbă verde: este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt. în zonele de agrement, focul se poa

Știţi ce sunt „Coloranţii” ?

Coloranţii se găsesc în multe produse alimentare, ca de exemplu, în dulciuri, dar ce sunt aceştia? Citește și: Stii ce bei? Afla ce contin sucurile!   „Color

Documente de călătorie pentru cetățenii UE

Dacă sunteți cetățean al UE, nu trebuie să prezentați cartea de identitate sau pașaportul când călătoriți dintr-un stat membru al spațiului Schengen în a

Sfaturi utile pentru această perioadă

Achiziționezi produse în această perioadă? Poți scana codul de bare al produsului și afli informații esențiale de pe eticheta acestora! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru&a

Știţi ce reprezintă „Agenţi gelatinizanţi”?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori,&n

Marca Increderii simbol al increderii consumatorului

Marca Increderii - simbol al increderii consumatorului – www.marca-increderii.ro noul site al Programului National desfasurat sub egida InfoCons de Certificare a produselor

Cum te informezi

Piața telecom este una dinamică, concurența făcând să apară mereu oferte noi, atractive pentru utilizatori. Totuși, acestea sunt foarte complexe, nu numai pentru că includ termeni tehnici, c

Știați că… Cu autoturismul la SERVICE

Știați că… 1. Inainte de a lasa intr-un SERVICE autoturismul, asigurati-va ca acesta functioneaza legal si este autorizat de RAR pentru aceasta activitate. 2. Preturile

Știți ce reprezintă „Agenții antiaglomeranți” ?

Medicamente pe bază de rețetă în străinătate: costuri și rambursare

Sfaturi pentru a evita cumpărarea produselor contrafăcute pe internet

De câte ori navigăm pe internet apar reclame peste reclame cu oferte foarte atractive, dar unele sunt prea bune pentru a fi adevărate. Aceste produse sunt, mai mult ca sigur, imitații ale pr

Știți ce sunt „Substanțele suport”?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianți, stabilizatori, îndulcitori, coloranți

Produse de investiții

Produsele și fondurile de investiții și polițele de asigurare legate de investiții, cunoscute și sub denumirea de „produse de investiții individuale structurate și bazate pe asigură

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea participă în calitate de speaker la Conferința industria cărnii la raft - Brașov - InfoCons

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, participă astăzi, 26 Aprilie 2018, în calitate de speaker la cea mai importantă întâlnire a specialiștilor din indus

Cat cheltuie consumatorii români lunar pentru asigurarea hranei?

REDU RISIPA ALIMENTARACat cheltuie consumatorii români lunar pentru asigurarea hranei? Aprox. 60 % dintre consumatorii cheltuie cca. 30% din venitul lunar pentru asigurarea hranei. Dacă pri

Reprezentantul InfoCons participă la premierea preșcolarilor din Sectorul 1 participanți în cadrul proiectului "Să-ți vorbesc despre mine!"

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, începând cu ora 09:00, la premierea preșcolarilor din Sectorul 1 participanți în cadrul proiectului "Să-ți vorbesc

Înmatricularea autovehiculelor și plata taxelor aferente

Ședere temporară Dacă vă mențineți domiciliul permanent în țara de origine, iar durata șederii în altă țară din UE nu depășește 6 luni, nu sunteți obligat să vă &icir

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, participă în calitate de speaker la Belgian Week - InfoCons

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, participă astăzi, 25 Aprilie 2018, în calitate de speaker la workshop-ul "Community Involvement in Real Estate" - Belgian Week

Știți ce reprezintă „conservanții”?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori, indul

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 24 Aprilie 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Econom

Reprezentanții InfoCons participă la întâlnirea de lucru a Comisiei pentru acordarea etichetei UE ecologice

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 24 Aprilie 2018, începând cu ora 11:00, la întâlnirea de lucru a Comisiei pentru a

Păstrați mâncarea proaspătă

REDU RISIPA ALIMENTARAPăstrați mâncarea proaspătă Asigurați-vă că ajungeți acasă repede după cumpărarea produselor alimentare. Păstrați mâncarea în pungile speciale de r

Transportul plantelor și al animalelor

Animale de companie (câini, pisici şi dihori domestici) Ca cetăţean al UE, puteţi călători cu pisica, dihorul domestic sau câinele, atât timp cât aces

Tarife, informaţii generale

Factura pentru serviciul de telefonie este mai mare decât de obicei sau mai mare decât te-ai fi aşteptat? Poţi evita o astfel de situaţie dacă te informezi cu privire la tarifele f

Știți ce reprezintă „Sărurile de topire”?

Mașina de serviciu

Mașinile de serviciu trebuie să fie înmatriculate în țara în care se află sediul întreprinderii. Acest lucru este valabil indiferent dacă dețineți în

Știați că...despre suplimentele alimentare

Știați că... Trebuie să acordați o atenție deosebită la cumpărarea suplimentelor alimentare. Informați-vă, înainte de achiziționarea lor, despre efecte

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Asigurarea în caz de accident în altă țară

Dacă aveți un accident pe durata șederii în străinătate, se aplică legea țării în care s-a petrecut accidentul. Aceasta înseamnă că procedura de acordare a despăgubirilor

Știți ce reprezintă „antioxidanții” ?

Înregistrarea membrilor de familie provenind din afara UE, în altă țară din UE

În primele 3 luni de ședere în țara dumneavoastră gazdă, membrii de familie care nu sunt cetățeni UE nu au obligația de a solicita un permis de ședere&am

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, a acordat un interviu astăzi pentru Ziarul Financiar

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, a acordat un interviu astăzi pentru Ziarul Financiar cu privire la taxarea suplimentară a produselor care conțin zahăr.     C

Studiu comparativ asupra produselor de tip cabanos – Diferențe foarte mari privind cantitatea de nitriți

InfoCons a realizat analize în cadrul unui laborator acreditat pentru determinarea cantităților de nitrit din produsele de tip cabanos. Produsele au fost analizate pentru a deter

Știţi ce reprezintă „Agenți de afânare” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianţi, stabilizatori, îndulcitori,

Asistență medicală neplanificată: plăți și rambursări

Aveți dreptul de a locui în țara din UE în care studiați, pe întreaga durată a studiilor, dacă: sunteți înscris &icir

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr Ioan Cantacuzino

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 18 Aprilie 2018, începând cu ora 12:00 la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.   Citește și:

Deșeurile alimentare contribuie la schimbările climatice!

REDU RISIPA ALIMENTARADeșeurile alimentare contribuie la schimbările climatice! Gazele cu efect de seră precum metanul și dioxidul de carbon contribuie la schimbările climatice, iar metanul este de a

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Grupului Consultativ de Dialog Permanent

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 18 Aprilie 2018, începând cu ora 15:00 la ședința Grupului Consultativ de dialog Permanent în domeniul Protecț

Țigaretele electronice, un pericol pentru adolescenți

Țigaretele electronice sunt promovate ca fiind o soluție alternativă pentru persoanele care vor să renunțe la fumat. Aceste mesaje au condus însă la o creștere de popularitate a acestor prod

Cât au costat luminile de sărbători

Infocons a realizat un studiu comparativ cu privire la cheltuielile Primăriilor din cadrul reședințelor de județ din România pentru iluminatul festiv în per

Știți ce reprezintă „Potențiatorii de aromă” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianți,&am

Reguli de prevenire a incendiilor - Mijloacele de încălzire

Se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea li

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Cum să-ți protejezi animalul de căpușe

Vara se apropie, iar căpușele vor fi în curând principalul motiv de îngrijorare al plimbărilor prin parcuri sau prin pădurile de la marginea orașului. Animalele dumneavoa

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 17 Aprilie 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Econom

Știați că... Articole de îmbrăcăminte și articole textile purtate sau uzate

Știați că ... consumatorii trebuie să achiziționeze doar din magazine și / sau raioane specializate în acest sens (în niciun caz de la tarabe sau de pe străzi)

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Află care au fost costurile evenimentelor din perioada sărbătorilor de iarnă 2017-2018

Infocons a realizat un studiu comparativ cu privire la cheltuielile Primăriilor din cadrul reședințelor de județ din România pentru evenimentele organizate î

Ce puteți face cu mâncarea rămasă de la restaurant?

Cereți un recipient pentru depozitarea mâncării rămase pe care nu ați mai putut să o mâncați

Parteneri civili și înregistrați

Dacă sunteți cetățean european și nu ați locuit niciodată în altă țară din UE se vor aplica doar reglementările naționale. Partenerul dumneavoastră este cetățean al UE are drept de ședere &

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Pierderea, furtul, înlocuirea permisului de conducere

Permis pierdut sau furat Dacă permisul de conducere este pierdut, furat, deteriorat sau distrus, trebuie să solicitați unul nou în țara

Știați că... vânzarea cu amănuntul în vrac a produselor alimentare

Știați că... La locul de comercializare a produselor tip pâine, produse de panificaţie șiproduse de patiserie, pe etichetă, alături de informaţiile privind denu

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va acorda un interviu pentru PRO TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va acorda un interviu astăzi, 13 Aprilie 2018, pentru PRO TV pe tema dublu standard. Interviul va fi difuzat la Știrile PRO TV de la ora 19:00. &nb

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Înscrierea și admiterea la universitate

În calitate de cetăţean al Uniunii Europene, aveţi dreptul de a studia la orice universitate din UE, în aceleaşi condiţii ca cetăţenii ţării în care se află universitatea

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la  B1 TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la B1 TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct prin transmisie telefonica la postul de televiziune B1 TV abordând teme generale din domeniul Protecției Consumatorilor. &

Cât utilizează lunar consumatorii români din totalul produselor alimentare achiziționate?

50 % dintre consumatorii români utilizează efectiv în gospodărie (pentru gătit/ consumat ca atare) lunar undeva între 76-100 % din totalul produselor alimentare (de origi

Date statistice: cat consuma lunar romani din cantitate de alimente achizitionata

50% dintre consumatorii români utilizează efectiv în gospodărie (pentru gătit

Înregistrarea membrilor de familie provenind din afara UE, în altă țară din UE

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu pentru ziarul Adevărul

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu pentru ziarul Adevărul cu privire la dubla calitate a mărfurilor în UE și al noului regulament al

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la ședința COCON

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, participă în acest moment, la ședința COCON ce are loc la sediul ASRO. Agenda întâlnirii cuprinde: Alegerea Vicepr

Noi avantaje pentru consumatori în UE

Pachetul de propuneri „Noi avantaje pentru consumatori”, prezentat de Comisia Europeană miercuri, 11 aprilie, este menit să garanteze faptul că toți consumatorii europeni beneficia

O serie de monumente iluminate cu ocazia Centenarului

Cu ocazia Centenarului o serie de monumente arhitecturale din România vor fi iluminate, proiectându-se pe suprafața lor diferite momente din anul 1918 și a tricolorului. Totodată

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Romania TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu telefonic astăzi, 12 Aprilie 2018, pe tema pesticidelor din produse alimentare pentru România TV.

Știaţi că... Achiziţia produselor cosmetice

Știați că... achiziția cosmeticelor trebuie efectuată numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţa fiscală), de care vor

Asigurarea în caz de accident în altă ţară

În cazul în care aveți un accident în străinătate, se aplică legea țării în care s-a petrecut accidentul. De aceea, procedura de acordare a despăgubirilor ar p