Pensiile de stat în străinătate

Pensii pentru limită de vârstă Cererea de pensionare Dacă ați lucrat în mai multe țări din UE, este posibil să fi dobândit drepturi de pensie &ici

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare - InfoCons

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare este disponibilă GRATUIT pentru telefoanele cu Android cât și pentru cele cu iOS. Acum puteți

Domnul Sorin Mierlea participă la ședința COCON

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, participă în acest moment, la ședința COCON ce are loc la sediul ASRO. Agenda întâlnirii cuprinde: Deschiderea șed

Nu uita! Oricine poate înregistra un site cu un domeniu local (.ro) pentru a te păcăli!

Poliția din Scoția a lansat o nouă campanie, în parteneriat cu Oficiul Proprietății Intelectuale din Marea Britanie, având ca scop conștientizarea consumatorilor cu privire la achi

Reprezentantul InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la CNCRN „Dr. Nicolae Robanescu”

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 25 Mai 2018, începând cu ora 13:30 la sedința Consiliului de Etică de la Centrul National Clinic de Recuperare Neuropsih

Președintele InfoCons participă la ședința de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, participă în acest moment la întâlnirea organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pri

InfoCons – partener în cadrul proiectului "Să-ți vorbesc despre mine"

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă în calitate de speaker la Conferința municipală: Să vorbim despre copilărie, din cadrul proiectului "Să-ți vorbesc despre

Ce știu consumatorii despre dezvoltarea durabilă?

Începând cu anul 2012 Parlamentul European a notificat Statele Membre să dezvolte și să întărească la nivel național educația, conștientizarea și implicarea la nivel glob

Preşedintele Infocons participă la cocktail-ul "Viva!Party"

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons participă în acest moment la evenimentul "Viva!Party". Evenimentul se desfăşoară la Flavours in the Garden.   &

Știți ce reprezintă „Agenții de glazurare”?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianți, stabilizatori,&n

Odată cu noile norme, UE va deveni lider mondial în gestionarea și reciclarea deșeurilor

În data de 22 mai 2018, statele membre ale UE au aprobat un set de măsuri ambițioase pentru ca legislația UE în materie de deșeuri să fie adecvată pentru viitor, ca parte a politic

Accesibilizare ? !

Infocons a realizat un studiu comparativ, pe baza studiilor din 2015 și 2018, cu privire la accesibilizarea spațiilor instituțiilor publice din România (Primarii reședință de Județ și Consil

Taxele auto în altă țară din UE

De îndată ce începeți să conduceți mașina pe drumurile naționale, trebuie să plătiți taxele auto relevante: fie doar taxele de drum, fie atât taxele de drum, c&a

Știţi ce reprezintă „Potențiatorii de contrast” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianţi, stabilizatori, îndulcitori,

Comisia solicită României să își alinieze taxele de înmatriculare a vehiculelor la legislația UE

Comisia Europeană a decis în data de 17 mai 2018  să trimită României o scrisoare de punere în întârziere pentru că nu asig

Despre Aspartam - E951

Aspartamul face parte din categoria îndulcitorilor artificiali folosiți în loc de zahăr pentru îndulcirea produselor alimentare. El are o putere de &

Evaluarea progreselor înregistrate de statele membre în direcția adoptării monedei euro

Ce este raportul de convergență? Raportul de convergență stă la baza deciziei Consiliului UE referitoare la îndeplinirea de către un stat membru a condițiilor necesare pentru a

Nu te lăsa păcălit! Verifică recenziile site-urilor de unde vrei să cumperi

Poliția din Scoția a lansat o nouă campanie, în parteneriat cu Oficiul Proprietății Intelectuale din Marea Britanie, având ca scop conștientizarea consumatorilor cu privire la..

Reprezentantul InfoCons participă la Consiliul de Etică al Spitalului de Penumoftiziologie „Sfântul Ștefan”

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 23 Mai 2018, începând cu ora 12:00 la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf. Ștefan” di

Știaţi că... Achiziţia produselor cosmetice

Știați că... achiziția cosmeticelor trebuie efectuată numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţa fiscală), de care vor

Drepturile pasagerilor care călătoresc cu autobuzul şi autocarul

Drepturile pasagerilor care călătoresc cu autobuzul sau autocarul se aplică în special în cazul deplasărilor pe distanţe lungi (peste 250 de km) care au ca punct de plecare sau ca

Livrarea transfrontalieră de colete, încurajată de Comisia Europeană

Parlamentul și Consiliul European au adoptat un Regulament privind serviciile de livrare transfrontalieră de colete, care are în vedere încurajarea concurenței prin crește

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 15 Mai 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic ș

Știați care sunt top 6 cele mai risipite alimente!

Conform unui studiu realizat la nivelul a 12 țări membre EU și China cele mai risipite alimente sunt: produsele de panificație (17 %), fructele proaspete (15%), legumele proaspete (11 %), băuturile no

Cumpărarea de servicii de telecomunicații online: Comisia și autoritățile de protecție a consumatorilor dezvăluie practici înșelătoare ale comercianților din acest sector

Astăzi, Comisia Europeană și autoritățile naționale de protecție a consumatorilor au publicat rezultatele unei inspecții, derulate la nivelul întregii Uniuni, care a vizat 207 site-uri inter

Pensia de întreţinere (a membrilor de familie)

Normele privind plata pensiei de întreţinere şi cuantumul acesteia variază de la o ţară la alta. Dacă trebuie să primiţi pensie de întreţinere din partea unei persoane aflate &

Codul Civil - Capacitatea de folosinţă

Persoana fizică se bucură de capacitate de folosinţă şi de capacitatea de exerciţiu. 1. Ce  înseamnă  capacitatea  de  folosință? Capacitatea d

Ia atitudine! Devino membru simpatizant al InfoCons!

Deoarece informarea și educarea consumatorilor din România este o prioritate pentru noi, încă din primăvară ne-am gândit să simplificăm accesul tău la materialele noastre

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va acorda un interviu în cadrul știrilor Observator de la Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, va acorda astăzi, 20 Mai 2018, în cadrul știrilor Observator de la Antena 1, un interviu pe tema achiziționării produselor alimenatre de

Cuplurile necăsătorite

Partenerii care locuiesc împreună în mod stabil și continuu au anumite drepturi valabile în toată Europa, chiar dacă parteneriatul nu le-a fost înregistrat &

Codul civil – Ce înseamna raportul donațiilor?

Este obligația pe care o au între ei soțul supraviețuitor și descendenții defunctului care vin efectiv și împreună cu dreptul de înmor

Marca Increderii simbol al increderii consumatorului

Marca Increderii - simbol al increderii consumatorului – www.marca-increderii.ro noul site al Programului National desfasurat sub egida InfoCons de Certificare a produselor

Ce faci în caz de urgenţă?

112: numărul unic de urgenţă 112 este numărul european de urgenţă, valabil pe tot teritoriul UE, pe care îl puteţi apela gratuit de pe telefonul fix şi mobil. Veţi intra astfel în

Despre Glutamatul de sodiu - E621

Glutamatul de sodiu este un potențiator de gust adăugat de obicei în mâncarea chinezească, în conservele de legume, supe instant și carne procesată. El poate fi

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru RTV

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat un interviu telefonic pentru RTV pe tema securității alimentare.     Citește și: - Înscrierea ș

Știați că... sortimente de orez

Stiați că... Acordați o atenție deosebită la cumpărarea diferitelor sortimente de orez și, dacă este posibil, apreciați calitatea produsului prin intermediul spațiilor transparente ale ambalajului;

Nu ți-ai oferi datele personale unei persoane pe stradă, așa că de ce să o faci pe internet?

Anunț de retragere de pe piață a produsului “Reblochon de Savoie au lait cru 450g”

Astăzi, Punctul Naţional de Contact RASFF România a fost notificat de către Punctul European de Contact RASFF asupra unei retrageri iniţiată de compania Mega Image pentru sortimentul de br&a

Ziua internațională a muzeelor

Anual, în jurul zilei de 18 Mai, este marcată Ziua internațională a muzeelor, acțiunile desfășurându-se pe parcursul unei zile, al unui weekend sau al unei săptămânii. La

Codul civil - Ce este superficia?

Codul civil – Ce este superficia? Superficia este dreptul de a avea sau de a edifica o construcție pe terenul altuia,deasupra ori în subsolul acelui teren, asupra căruia

Marcajul CE

Multe produse necesită marcajul CE ca să poată fi vândute în SEE (UE + Islanda, Liechtenstein și Norvegia). Acesta dovedește că produsele au fost evaluate și resp

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct prin transmisie telefonică la Radio România Actualități

Astăzi, 17 Mai 2018, președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct prin transmisie telefonică, începând cu ora 13:20, în cadul emisiunii "

Domnul Sorin Mierlea participă la deschiderea oficială a evenimentului organizat cu ocazia Zilelor Muzeului Satului

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă astăzi începând cu ora 13:00, la deschiderea oficială a evenimentului organizat cu ocazia Zilelor Muzeului Satului.

Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale

Anual, la 17 Mai, este aniversată Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale. Tema Zilei mondiale a telecomunicaţiilor şi a societăţii informaţionale din anul

Cum este influențat comportamentul asupra risipei alimentare în funcție de: vârstă, sex și structura familiei ?

Persoanele in varsta risipesc o cantitate mai scazuta de alimente datorita : structurii sociale, constientizarii valorii din punct de vedere financiar a alimentelor , experientelor avute in perioada d

Toaletele publice, un lux pentru anumite sectoare din Capitală

InfoCons a realizat un studiu comparativ privind situația toaletelor publice, a cișmelelor publice și a fântânilor artizanale din București, în toate cele 6 s

Domnul Sorin Mierlea participă în această seară la Cocktail-ul organizat de Asociația Română pentru Iluminat

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, participă în această seară la Cocktail-ul organizat de Asociația Română pentru Iluminat cu ocazia Zilei internaționale a Lumin

Domnul Sorin Mierlea, participă astăzi la deschiderea oficială a evenimentului Black Sea Defense & Aerospace 2018

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă astăzi la deschiderea oficială a evenimentului Black Sea Defense & Aerospace 2018. Citește și: Transportul plantelor

Aditivi alimentari - Sunt aditivii alimentari siguri?

Sunt aditivii alimentari siguri? Siguranţa tuturor aditivilor alimentari autorizaţi în prezent a fost evaluată de Comitetul ştiinţific pentru alimentaţie (SCF) şi/sau Autoritatea Europeană

Știați că… - butelii pentru gaz petrolier lichefiat (GPL) - tip aragaz

Știați că…   Buteliile umplute nu trebuie sa prezinte defecte de natura fizica (deformari permanente; crestaturi sau rizuri, fisuri si defecte produse prin coroziune(ci

Președintele InfoCons, participă la cea de-a XIV-a ediție a Grupul de Lucru - Management performant de Mediu

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă astăzi, 15 Mai 2018, la cea de-a XIV-a ediție a Grupul de Lucru - Management performant de Mediu. Citește și: Deșeurile alime

Prescripții medicale în farmacii din străinătate

Rețetele prescrise de medicii din țara dumneavoastră sunt valabile în toate țările UE. Totuși, este posibil ca un medicament prescris într-o țară să nu fie dispon

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 07 Mai 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic ș

Preşedintele InfoCons, Sorin Mierlea a acordat un interviu telefonic pentru Europa FM

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, a avut o intervenție telefonică la postul de radio Europa FM pe tema cuburilor de gheață și a apei pentru formarea cuburilor de gheață. Citește ș

Codul civil – Ce este servitutea?

Servitutea este sarcina care grevează un imobil, pentru uzul sau utilitatea imobilului unul alt proprietar.  Cum seconstituie? Servitutea se poate constitui în temeiul unui&nb

Spam pe mobil

Nu mai vrei sa primesti mesaje publicitare pe telefonul tau mobil desi initial ai fost de acord cu acest lucru? Primesti mesaje publicitare pe telefonul tau mobil desi nu ai solicitat acest lucru sau

Închirierea unei mașini

Nu există norme europene specifice privind închirierea de mașini. Cu toate acestea, în calitate de consumator, aveți anumite drepturi de bază atunci cân

Transportul alcoolului, tutunului, banilor lichizi și accizelor

Limite pentru alcool și tutun în UE Dacă sunteți simplu cetățean, cantitatea de mărfuri pe care o puteți cumpăra și lua cu dumneavoastră când călătoriți dintr-o

Cât costă de fapt risipa alimentară?

Conform studiilor realizate în Belgia sunt risipite anual 3.6 milioane tone de alimente, ceea ce înseamnă o cantitate de 18.5 kg per cap de locuitor, în Germania se risip

Domnul Sorin Mierlea în direct la Radio România Actualități

Astăzi, 14 Mai 2018 , președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a fost în direct prin intervenție telefonica la Radio România Actualități, pe tema protecției datelor cu caract

Frauda si securitatea datelor

În prezent, dezvoltarea tehnologica ne permite sa utilizam echipamente din ce în ce mai sofisticate, care îndeplinesc mai multe funcții. Le folosim pentru a suna și a fi

Securitatea aeroporturilor și a companiilor aeriene

Utilizarea scanerelor corporale în aeroporturile din UE În orice aeroport din UE, pasagerii pot fi supuși controlului de securitate efectuat cu ajutorul scanerelor corporale, fie

Ziua Tatălui

Astăzi, 13 Mai 2018, în România se sărbătoreşte Ziua Tatălui. Anual această aniversare se sărbătorește în cea de-a doua duminică a lunii mai. Citește și: Pensi

Cum să-ți protejezi animalul de căpușe

Vara se apropie, iar căpușele vor fi în curând principalul motiv de îngrijorare al plimbărilor prin parcuri sau prin pădurile de la marginea orașului. Animalele dumneavoa

Recunoaşterea diplomelor

Nu se aplică recunoaşterea automată Nu există un sistem european de recunoaştere automată a diplomelor universitare. De aceea, dacă doriţi să urmaţi cursuri postuniversitare într

Știați că... produse cu risc de înghițire pentru copii

Știați că...  Cei mici sunt expuşi riscului de înghiţire a produselor dăunătoare folosite în jurul casei. Potrivit guvernului Marii Britanii, otrăvirea cu substanţe solid

Soluționarea alternativă a litigiilor în materie de consum

Contactați comerciantul Ca prim pas, contactați serviciul pentru clienți al comerciantului - datele de contact sunt în mod normal pe site-ul acestuia. Transmiteți-i că nu s-a conformat legi

Escrocherii din uşă în uşă

Vânzările din uşă în uşă pot promova servicii de întreţinere precum: dezinsecţie, reparaţii în casă, grădinărit şi chiar servicii referitoare la utilităţi, de e

Ce poți face pentru a combate risipa alimentară?

Înainte de a pleca de acasă faceți-vă o listă de cumpărături. Verificați în frigider și în dulapuri care sunt produsele pe care le aveți deja, apoi completați lista cu pr

Credite ipotecare

Creditul ipotecar vă permite să vă cumpărați o locuință. Ipotecile sunt oferite de bănci, societățile de construcții și alte tipuri de creditori și sunt deseori garantate cu propriet

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Consiliului Etic de la Spitalul Clinic Dr Ioan Cantacuzino