Sancțiuni prevazute de Legea nr.15/2016 antifumat

Sancțiuni  Un angajat poate fi sancționat pentru că fumează într-un spațiu închis de la locul de muncă de către: -  angajator, prin regulamentul intern

Cum poţi face o plângere eficientă

Pasul 1 Află care sunt drepturile tale în situația menționată. Dacă nu reușești să găsești informațiile care-ți sunt necesare, cere sprijinul unei asociații de consumatori. Dacă problema e

Stiati ca....produse din lapte

Stiati ca ....... • trebuie sa acordati o atentie deosebita cand cumparati lapte si produse din lapte asupra modului de prezentare a ambalajului; in cazul in care ambalaju

Etichetarea produselor promotionale

Orice produs, idiferent de modul prin care ajunge în posesia consumatorului, respectiv, ca urmare a unei decizii de achiziţionare sau primit cadou/mostră împreună cu un produs achi

Escrocherii referitoare la companii mici

Escrocheriile care ţintesc companiile mici pot fi de diferite feluri - de la facturi pentru reclame sau pentru înregistrări în cataloage ce nu au fost comandate niciodată la oferte

Căsătoria

Căsătoria civilă (legală, fără nicio legătură cu religia) este recunoscută în toate ţările UE. Pentru alte forme de parteneriat, cum ar fi parteneriatul înregist

Codul civil - Ce înseamnă liberalitatea reziduală?

Este acea dispoziție prin care dispunătorul stipulează ca, la decesul instituitorului, o a treia persoană, numită substituit, să fie gratificată cu ceea ce rămâne din bunurile pe care instit

Mos Craciun sau Sarbatoarea Craciunului | Autor: Sorin Mierlea

Mos Craciun sau Sarbatoarea Craciunului

Sarbatorile de iarna sunt ocazionate de nasterea Mantuitorului, Fiul Lui Dumnezeu, Iisus Hristos, o sarbatoare care celebreaza crestinismul principiile biblice ale crestinismului: sa fim mai buni, mai

Codul Civil - Capacitatea de folosinţă

Persoana fizică se bucură de capacitate de folosinţă şi de capacitatea de exerciţiu. 1. Ce  înseamnă  capacitatea  de  folosință? Capacitatea de folosin

Codul Civil - Cine poate fi numit tutore?

Orice persoană fizică sau soţul şi soţia, împreună, dacă nu se află în vreunul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute de Codul Civil.

Ce este de făcut în cazul în care aţi fost înşelat!

REDUCEREA DAUNELOR  Deşi, banii pe care i-aţi pierdut din cauza unei escrocherii sunt greu de recuperat, există anumiţi paşi pe care îi puteţi efectua pentru a reduce daunele şi a

Obligații ale administratorilor de spații publice închise și locuri de muncă

Obligații ale administratorilor de spații publice închise și locuri de muncă Administratorii au obligația de a elabora și de a pune în aplicare regulamente interne prin care se in

La ce folosesc aditivii?

Aditivii pot fi utilizaţi în diverse scopuri. Legislaţia UE defineşte 26 de „scopuri tehnologice”. Aditivii sunt utilizaţi, printre altele, drept: Coloranţi &

Euro, transferul de numerar şi plata cu cardul

Euro Puteți utiliza moneda euro în 19 țări din UE: Austria, Belgia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Portugalia, Slo

Codul Civil - Autoritatea parintească

Prin autoritatea parintească se înteleg toate drepturile şi obligaţiile pe care părinţii, în mod egal, le au faţă de copil, atât în ceea ce priveşte persoana co

Distracție sau dezastru? | Autor: Sorin Mierlea

Distracție sau dezastru?

Atunci când avem mai multe zile libere, mini vacanțe, concedii și timp la dispoziție, încercăm să ne diversificăm activitațile frecventând diferite spații amenajate pentr

Sărbători Fericite!

Echipa InfoCons vă urează Sărbători Fericite împreună cu cei dragi și îți este alături oriunde ai fi, fie că mergi la cumpărături, fie că stai acasă sau că pleci în excur

Ce sunt aditivii alimentari?

Aditivii sunt substanţe utilizate pentru diferite motive – precum conservarea, colorarea, îndulcirea etc. – în prepararea produselor alimentare. Legislaţia Uniu

Ajutorul de deces

Sistemul de plata al ajutorului de deces difera de la stat la stat, de regula acesta fiind acordat celei mai apropiate rude a persoanei decedate (vaduva, vaduv, fiu, fiica, partener civil s.a.).

Locuri unde se mai poate fuma privind legea antifumat nr.15/2016

Locuri unde se mai poate fuma privind legea antifumat nr.15/2016 - Spațiile publice în aer liber sau spațiile de la locul de muncă: - fără acoperiș sau cu acoperiș și cu mai puțin de doi p

Doar 15% din produsele vândute în retail sunt de proveniență locală

În prezent, piața românească de retail este estimată la 40 miliarde euro, cu 4 mari jucători, deținând o cotă de 60%: Kaufland, Carrefour, Metro Cash&Carry și Auc

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la lucrările Consiliului de Export

Astăzi, 21 Decembrie 2017, președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la lucrările Consiliului de Export ce va avea loc începând cu ora 12:00 în Au

Stiati ca... Produsele alimentare ecologice

Stiati ca...  La cumpararea produselor alimentare ecologice acordati atentie deosebita la aspectul produsului; Urmariti modul de etichetare al produselor alimentare ecologice, care trebui

Escrocherii din uşă în uşă

Vânzările din uşă în uşă pot promova servicii de întreţinere precum: dezinsecţie, reparaţii în casă, grădinărit şi chiar servicii referitoare la utilităţi

Dacia Duster NU oferă siguranță! Mașina s-a făcut PRAF la TESTELE EuroNCAP

Noul model Dacia Duster, rezultate sub aşteptări in teste. Cea mai nou maşină din seria Dacia Duster, a fost supusă testelor de siguranta EuroNCAP. Maşina

Comportament în caz de incendiu

Acasă părăsiți imediat clădirea în care a izbucnit incendiul dacă aveți posibilitatea și siguranța, întrerupeți alimentarea cu gaze și energie electrică; închideți &

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la întâlnirea de lucru a Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 20 Decembrie 2017, la întâlnirea de lucru a Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social în v

Stiati ca....produse din cacao

Stati ca....  cumpararea ciocolatei si a produselor din cacao acordati atente deosebita aspectului ambalajelor (sa nu fie deteriorate); aveti dreptul sa refuzati sa cumparati ciocolata si

Reprezentanții InfoCons participă la Adunarea Generală a ASRO

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 20 Decembrie, la ședința Consiliului Director ASRO, începând cu ora 09:00 În cadrul întrunirii vor fi prezen

Asistență medicală planificată - Tratamente planificate în străinătate

Conform legislației europene, puteți solicita servicii medicale în alte țări din UE în anumite condiții. Vă recomandăm ca mai întâi să vă info

Informare privind legea antifumat (15/2016)

1. Scop Scopul principal al interzicerii fumatului în spațiile închise de la locul de muncă și în spațiile publice închise este protejarea sănătății angajațilo

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la postul de televiziune Antena Stars

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, este în direct la postul de televiziune Antena Stars unde dezbate tema achizițiilor cadourilor de sărbători în cadrul emisiunii Star

Câţi producători de aditivi alimentari există în Europa?

66% din consumatorii europeni sunt ingrijorati de prezenta aditivilor in alimente. Au dreptate?!

Asociația InfoCons și Teatrul Metropolis anunță lansarea celei de-a treia etape a Campaniei „o9atitudine pentru cultură!”.

Prin campania „o9atitudine pentru cultură!” se dorește redobândirea valorii culturale și readucerea în spațiul public a tot ce constituie identitatea R

Mituri false - fereste-te de excrocherii!

Dovedirea falsităţii acestor mituri comune va reduce şansele dvs. de a fi escrocat. Toate companiile, afacerile şi organizaţiile sunt legitime deoarece sunt aprobate şi monitorizate de către guvern.&

Pensia anticipată

Un lucru important este faptul ca se interzice cumularea pensiei anticipate cu altă reducere reglementată de legea în vigoare, precum veniturile obținute în calitatea de asigurat al sistem

Adopția în UE

Dacă doriţi să adoptaţi un copil dintr-o altă ţară a UE, este bine să ştiţi că normele aplicabile nu sunt aceleaşi (fiecare ţară aplică propriile reguli). De aceea, vă recomandăm să consulta

Conexiunea la internet

Oriunde v-ați afla în UE trebuie să puteți beneficia, la un preț accesibil, de servicii de comunicații electronice de bună calitate, inclusiv de acces de bază la internet. Trebuie să existe

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la Consiliul Consultativ al ANCOM

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 18 Decembrie 2017 la Consiliul Consultativ al ANCOM, începând cu ora 12:00.

Stiţi ce reprezintă „Potențiatorii de contrast” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianţi, stabilizatori, îndulcitori,

Stiati ca... Achizitionarea jucariilor

Stiati ca...  consumatorul trebuie sa achizitioneze jucarii numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fiscala

Cum ne protejăm în timpul unei furtuni?

Schimbările dese și bruște de temperatură creează condiții ideale pentru apariția furtunilor. Cum poți să te protejezi?!

Cutia de fericire - Bomboane de Ciocolată

Chiar dacă evenimentele organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor - 15 Martie, ne-au captat puțin atenția, nu am uitat că luna aceasta sărbătorim femeia. Astăzi o îndu

Ce stii despre hartia de impachetat alimentara? | Autor: Sorin Mierlea

Ce stii despre hartia de impachetat alimentara?

Când cumpărăm produse alimentare feliate sau de la vitrine asistate, hârtia de împachetat trebuie să fie hârtie specială cerată, pentru ambalarea produselor ali

Automobilul in haine de iarna | Autor: Sorin Mierlea

Automobilul in haine de iarna

A venit anotimpul rece, pe hornuri ies vălătuci de fum, cerul este gri și încep să danseze fulgii de nea, apar săniuțele si bulgarii de zapadă...un fragment dintr-o compunere la școală sau o