Știați că.. alimentele risipite pot hrăni milioane de oameni?

Știați că.. alimentele risipite pot hrăni milioane de oameni? Alimentele risipite sau pierdute în America Latina 300 milioane de oameni; Alimentele risipite la nivelul Europei pot hrăni

Parcările din București, sunt multe sau puține? Pentru persoanele cu dizabilități aproape nu există!

InfoCons a realizat un studiu cu privire la locurile de parcare de resedinta aflate in administrarea Primariilor de sector  si a locurilor de parcare publice de utilitate generala, cu plata,

Ştiaţi că... Laptele şi produsele din lapte

Ştiaţi că...   Trebuie acordată o atenţie deosebită când cumpăraţi lapte şi produse din lapte asupra modului de prezentare a ambalajului; în cazul î

Reprezentanții InfoCons participă la Consiliul de Etică al Spitalului de Penumoftiziologie „Sfantul Stefan”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 12 Martie 2018,  la Consiliul de Etică al Spitalului de Penumoftiziologie „Sfantul Stefan”, încep&

Pateul de post, ”bogat” în E-uri -39.13 % dintre produse au minim 10 E-uri!

Pateul de post, ”bogat” în E-uri - 39.13 % dintre produse au minim 10 E-uri ! Infocons a realizat un studiu pe etichetele produselor tip pate vegetal ce se reg

Transportul produselor alcoolice, al tutunului și al banilor

Alcool şi tutun Când călătoriţi dintr-o ţară a UE în alta, puteţi transporta produse din tutun sau alcool pentru uz personal, dar nu le puteţi comercial

Asigurarea de sănătate pe durata şederilor temporare

Ca cetăţean european, dacă vă îmbolnăviţi pe durata unei şederi temporare în altă ţară (indiferent că vă aflaţi acolo în vacanţă, într-o călătorie de afaceri sa

Scrisorile în lanţ şi escrocheriile de tip piramidal

Scrisorile în lanţ şi escrocheriile de tip piramidal promit un câştig financiar considerabil în schimbul unui cost relativ mic. Schemele piramidale sunt ilegale şi foarte

Reprezentatii InfoCons la Targurile de la Romexpo

Asociația InfoCons - Organizație pentru Protecția Consumatorilor participă în perioada 08 - 11 martie 2018, la Târgurile ce se desfășoară la ROMEXPO.     &

Cum să găsiți un proiect de voluntariat

Pentru a pleca în străinătate prin intermediul Serviciului european de voluntariat (SEV), începeți prin a căuta proiecte care solicită voluntari, consult&acir

Codul civil – Ce este substitutia fideicomisara?

Codul civil – Ce este substitutia fideicomisara? Substituția fideicomisară este o instituție nouă introdusă și reglementată de Codul  civil, venită ca răspuns la o necesit

Știați că... Achiziții cu preț redus

Știați că... verificarea dacă oferta mai este valabilă în momentul respectiv vă poate scăpa de costuri suplimentare; este indicată verificarea dacă reducerea de prețuri anunțată este ide

Reduceti risipa alimentara! Cum puteti prelungi “durata de viata” a alimentelor !

Atentie unde puneti produsele in frigider ! -          Cea mai rece parte a frigiderului este partea de jos &ndash

Aditivi alimentari - Sunt aditivii alimentari siguri?

Sunt aditivii alimentari siguri? Siguranţa tuturor aditivilor alimentari autorizaţi în prezent a fost evaluată de Comitetul ştiinţific pentru alimentaţie (SCF) şi/sau Autoritatea Europeană

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru PRO TV

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru PROTV abordând tema achizitiilor on line si site-urile sigure.

Documente de călătorie pentru cetățenii UE

Dacă sunteți cetățean al UE , nu trebuie să prezentați cartea de identitate sau pașaportul când călătoriți dintr-un stat membru al spațiului Schengen &

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la postul Star Matinal

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în transmisiune directă, în cadruul emisiunii Star Matinal, la postul de televiziune Antena Stars unde vor fi abordate teme

La mulți ani tuturor femeilor cu o9atitudine!

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii - 8 Martie le urez tuturor doamnelor și domnișoarelor un sincer „La mulți ani!” și o primăvară cu o9atitundine! Sorin Mierlea, Președinte I

Acțiune de informare și educare - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Dumitru Moțoc

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, a participat astăzi, 7 Martie 2018, la acțiunea dedicată informării și educării elevilor și cadrelor didactice din cadrul Colegiului Tehnic de Ind

Zece ani de la Regulamentul REACH: îmbunătățirea siguranței substanțelor chimice pentru consumatori, lucrători și mediu

În ultimii 10 ani, principalul text legislativ al UE privind substanțele chimice („REACH”) a îmbunătățit în mod semnificativ protecția sănătății umane

Soluționarea alternativă a litigiilor în materie de consum

Contactați comerciantul Ca prim pas, contactați serviciul pentru clienți al comerciantului - datele de contact sunt în mod normal pe site-ul acestuia. Transmiteți-i că nu s-a conformat legi

Cafeaua te ajută să slăbești - fals

Cafeaua este cea mai populară băutură a dimineților pentru majoritatea consumatorilor. De-a lungul timpului însă, s-au format numeroase mituri și preconcepții despre beneficiile sau pericole

Care au fost costurile pentru deszăpeziri alocate de primării în perioada 2015-2017?

In luna Martie sarbatorim Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor (15 martie), cu aceasta ocazia InfoCons va transmite o serie de rezultate a testelor si studiilor realizate pe diferite

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, participă la cea de-a XIII-a ediție a Grupul de Lucru - Management performant de Mediu

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, participă astăzi, 6 Martie 2018, la cea de-a XIII-a ediție a Grupul de Lucru - Management performant de Mediu. Tema acestei ediții este

În cazul producerii inundației

Dacă sunteți surprins de inundaţie: Părăsiți imediat locuinţa (sau mergeți spre etajele superioare,  eventual pe acoperiș), deplasați-vă spre zone înalte. Respectaţi recom

Tichetul european de parcare pentru persoanele cu handicap

Dacă aveți mobilitate redusă din cauza unui handicap, ați putea solicita, în țara dumneavoastră de reședință, un tichet de parcare pentru persoanele cu handicap, care ar trebui să fie recuno

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 6 Martie 2018, începând cu ora 14:00, la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni&rdqu

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 6 Martie 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic

Acțiuni împotriva produselor alimentare neautorizate dn mediul online

În 2017, Comisia Europeană a lansat primul program coordonat de Uniunea Europeană pentru produsele alimentare vândute în mediul online. Obiectivul a fost încura

Știați că… Folosirea termenului „bonus” poate fi o practică comercială interzisă?

Știați că a descrie un produs ca „gratuit”, „bonus”, „fără taxe” sau în termeni similari, în cazul în care con

Mișcarea de Protecția Consumatorilor a semnat un Protocol de Colaborare cu Ministerul Culturii și Identității Naționale

InfoCons - Asociație Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea   Programelor și Strategiilor din România, reprezentată de domnul Președinte Sorin Mierlea,&

Consumatorii europeni si cei din America de Nord risipesc anual intre 95-115 kg alimente !

Risipa alimentara per cap de locuitor este de 95-115 kg pe an la nivelul Europei ai al Amercii de Nord, in timp ce consumatorii din Asia de Sud si Sud-Est cat si cei din Africa Subsaharian

Bisfenol A : măsuri mai stricte pentru materialele care intră în contact cu alimentele

Comisia Europeană a publicat miercuri, 28 februarie 2018, o nouă reglementare care întărește restricțiile folosirii Bisfenolului A (BPA) în materialele care intră în cont

Stiati ca... Achizitionarea jucariilor

Stiati ca...  consumatorul trebuie sa achizitioneze jucarii numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fiscala

Ești răcit și ai gripă? Mergi la farmacie pentru E-uri, sare, zahăr sau medicamente ?

Infocons a realizat un studiu asupra medicamentelor/suplimentelor alimentare tip pulbere pentru soluție orală  și a suplimentelor alimentare împotriva răcelii și gripei. Au fost ana

Produse de asigurări

Societăţile de asigurări îşi pot vinde produsele peste tot în UE - fie deschizându-şi sedii în alte ţări, fie furnizându-şi servicii

Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra

Când cumpărați produse sau servicii în UE, comerciantul trebuie să vă ofere anumite informații clare, corecte și ușor de înțeles despre produsele sau se

Munca pe durata studiilor

Dacă intenţionaţi să studiaţi în altă ţară din UE, trebuie să dispuneţi de venituri suficiente, indiferent de sursă (familie sau activitate profesională). În calitate de cetăţean

Stiaţi că... Peştele şi produsele din peste proaspete/refrigerate/congelate

Ştiaţi că... La cumpărarea peştelui şi produselor din peşte proaspete / refrigerate / congelate, prima apreciere asupra gradului de prospeţime a produsului o puteţi forma acordân

Epidemiile și epizootiile

Cum să vă feriți de boli: Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun înainte de masă; în lipsa apei și a săpunului, ștergeți-vă mâinile cu spirt. Nu veniți &icir

Practici tarifare neloiale

Peste tot în UE, vânzătorii trebuie să indice clar prețurile pentru a le permite consumatorilor să compare produsele similare și să aleagă în c

Codul civil – Ce înseamnă dreptul de opțiune succesorală?

Cel chemat la moștenire, fie în temeiul legii (în calitate de moștenitor legal) sau al voinței defunctului (în calitate de moștenitor testamentar) poate accepta

Călători cu mobilitate redusă

Miercuri, 01 Februarie 2017 1 fotografie Transport aerian Chiar dacă aveţi probleme de mobilitate puteţi călători cu avionul, ca şi ceilalţi pasageri. Aveţi dreptul la asistenţă&a

Escrocherii prin loterii, pronosport şi concursuri

Multe persoane sunt ispitite de emoţia unui câştig surpriză şi se trezesc trimiţând sume mari de bani pentru a revendica premii false. La ce trebuie să fim atenţi! Nu puteţi c&am

Știați că… „practică comercială” înseamnă?

„Practici ale întreprinderilor fața de consumatori” înseamna orice acțiune, omisiune, comportament, demers sau comunicare comercială, inclusiv publicitatea și c

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare este disponibilă GRATUIT pentru telefoanele cu Android cât și pentru cele cu iOS. Acum puteți

Asistenţă medicală în transportul aerian