Domnul Sorin Mierlea participă la deschiderea oficială a evenimentului organizat cu ocazia Zilelor Muzeului Satului

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă astăzi începând cu ora 13:00, la deschiderea oficială a evenimentului organizat cu ocazia Zilelor Muzeului Satului.

Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale

Anual, la 17 Mai, este aniversată Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale. Tema Zilei mondiale a telecomunicaţiilor şi a societăţii informaţionale din anul

Cum este influențat comportamentul asupra risipei alimentare în funcție de: vârstă, sex și structura familiei ?

Persoanele in varsta risipesc o cantitate mai scazuta de alimente datorita : structurii sociale, constientizarii valorii din punct de vedere financiar a alimentelor , experientelor avute in perioada d

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Consiliului Etic de la Spitalul Spitalului Clinic de Obstetrica Ginecologie Prof. Dr. Panait Sirbu

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 17 Mai 2018, începând cu ora 09:00 la ședința Consiliului Etic din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrica Ginecologie Prof. Dr. P

Toaletele publice, un lux pentru anumite sectoare din Capitală

InfoCons a realizat un studiu comparativ privind situația toaletelor publice, a cișmelelor publice și a fântânilor artizanale din București, în toate cele 6 s

Domnul Sorin Mierlea participă în această seară la Cocktail-ul organizat de Asociația Română pentru Iluminat

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, participă în această seară la Cocktail-ul organizat de Asociația Română pentru Iluminat cu ocazia Zilei internaționale a Lumin

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare - InfoCons

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare este disponibilă GRATUIT pentru telefoanele cu Android cât și pentru cele cu iOS. Acum puteți

Domnul Sorin Mierlea, participă astăzi la deschiderea oficială a evenimentului Black Sea Defense & Aerospace 2018

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă astăzi la deschiderea oficială a evenimentului Black Sea Defense & Aerospace 2018. Citește și: Transportul plantelor

Aditivi alimentari - Sunt aditivii alimentari siguri?

Sunt aditivii alimentari siguri? Siguranţa tuturor aditivilor alimentari autorizaţi în prezent a fost evaluată de Comitetul ştiinţific pentru alimentaţie (SCF) şi/sau Autoritatea Europeană

Știați că… - butelii pentru gaz petrolier lichefiat (GPL) - tip aragaz

Știați că…   Buteliile umplute nu trebuie sa prezinte defecte de natura fizica (deformari permanente; crestaturi sau rizuri, fisuri si defecte produse prin coroziune(ci

Președintele InfoCons, participă la cea de-a XIV-a ediție a Grupul de Lucru - Management performant de Mediu

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă astăzi, 15 Mai 2018, la cea de-a XIV-a ediție a Grupul de Lucru - Management performant de Mediu. Citește și: Deșeurile alime

Prescripții medicale în farmacii din străinătate

Rețetele prescrise de medicii din țara dumneavoastră sunt valabile în toate țările UE. Totuși, este posibil ca un medicament prescris într-o țară să nu fie dispon

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 07 Mai 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic ș

Preşedintele InfoCons, Sorin Mierlea a acordat un interviu telefonic pentru Europa FM

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, a avut o intervenție telefonică la postul de radio Europa FM pe tema cuburilor de gheață și a apei pentru formarea cuburilor de gheață. Citește ș

Codul civil – Ce este servitutea?

Servitutea este sarcina care grevează un imobil, pentru uzul sau utilitatea imobilului unul alt proprietar.  Cum seconstituie? Servitutea se poate constitui în temeiul unui&nb

Spam pe mobil

Nu mai vrei sa primesti mesaje publicitare pe telefonul tau mobil desi initial ai fost de acord cu acest lucru? Primesti mesaje publicitare pe telefonul tau mobil desi nu ai solicitat acest lucru sau

Închirierea unei mașini

Nu există norme europene specifice privind închirierea de mașini. Cu toate acestea, în calitate de consumator, aveți anumite drepturi de bază atunci cân

Transportul alcoolului, tutunului, banilor lichizi și accizelor

Limite pentru alcool și tutun în UE Dacă sunteți simplu cetățean, cantitatea de mărfuri pe care o puteți cumpăra și lua cu dumneavoastră când călătoriți dintr-o

Cât costă de fapt risipa alimentară?

Conform studiilor realizate în Belgia sunt risipite anual 3.6 milioane tone de alimente, ceea ce înseamnă o cantitate de 18.5 kg per cap de locuitor, în Germania se risip

Domnul Sorin Mierlea în direct la Radio România Actualități

Astăzi, 14 Mai 2018 , președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a fost în direct prin intervenție telefonica la Radio România Actualități, pe tema protecției datelor cu caract

Frauda si securitatea datelor

În prezent, dezvoltarea tehnologica ne permite sa utilizam echipamente din ce în ce mai sofisticate, care îndeplinesc mai multe funcții. Le folosim pentru a suna și a fi

Securitatea aeroporturilor și a companiilor aeriene

Utilizarea scanerelor corporale în aeroporturile din UE În orice aeroport din UE, pasagerii pot fi supuși controlului de securitate efectuat cu ajutorul scanerelor corporale, fie

Ziua Tatălui

Astăzi, 13 Mai 2018, în România se sărbătoreşte Ziua Tatălui. Anual această aniversare se sărbătorește în cea de-a doua duminică a lunii mai. Citește și: Pensi

Cum să-ți protejezi animalul de căpușe

Vara se apropie, iar căpușele vor fi în curând principalul motiv de îngrijorare al plimbărilor prin parcuri sau prin pădurile de la marginea orașului. Animalele dumneavoa

Recunoaşterea diplomelor

Nu se aplică recunoaşterea automată Nu există un sistem european de recunoaştere automată a diplomelor universitare. De aceea, dacă doriţi să urmaţi cursuri postuniversitare într

Știați că... produse cu risc de înghițire pentru copii

Știați că...  Cei mici sunt expuşi riscului de înghiţire a produselor dăunătoare folosite în jurul casei. Potrivit guvernului Marii Britanii, otrăvirea cu substanţe solid

Soluționarea alternativă a litigiilor în materie de consum

Contactați comerciantul Ca prim pas, contactați serviciul pentru clienți al comerciantului - datele de contact sunt în mod normal pe site-ul acestuia. Transmiteți-i că nu s-a conformat legi

Escrocherii din uşă în uşă

Vânzările din uşă în uşă pot promova servicii de întreţinere precum: dezinsecţie, reparaţii în casă, grădinărit şi chiar servicii referitoare la utilităţi, de e

Ce poți face pentru a combate risipa alimentară?

Înainte de a pleca de acasă faceți-vă o listă de cumpărături. Verificați în frigider și în dulapuri care sunt produsele pe care le aveți deja, apoi completați lista cu pr

Credite ipotecare

Creditul ipotecar vă permite să vă cumpărați o locuință. Ipotecile sunt oferite de bănci, societățile de construcții și alte tipuri de creditori și sunt deseori garantate cu propriet

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Consiliului Etic de la Spitalul Clinic Dr Ioan Cantacuzino