Vopsea de ouă – Studiu comparativ 2015-2018 : Aproape 50% din vopsele au cel puțin 5 aditivi

InfoCons a realizat un studiu comparativ aferent perioadei 2015 -2018 pe 53 de produse tip vopsea de ou, ținând cont de rezultatele studiilor din 2015, 2016 și 2018. Produsele analizate fac

Codul Civil - Care sunt obligaţiile şi responsabilităţile în sarcina tutorelui?

Tutela este o sarcină personală – tutorele trebuie să exercite personal această sarcină, nu poate delega sarcina către un terţ – nu poate da “procură&am

Prețuri și plăți

Când cumpărați produse sau servicii în UE, trebuie să fiți informat în mod clar cu privire la prețul total. Acesta trebuie să includă toate taxele și co

Fumatul pasiv

Ştiaţi că fumatul pasiv creşte riscul de deces prin boli cardiace cu 30%? Află informații despre legea antifumat Ştiaţi că fumatul pasiv creşte riscul de cancer pulmonar şi provoacă circa 40.000 de

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare este disponibilă GRATUIT pentru telefoanele cu Android cât și pentru cele cu iOS. Acum puteți

Frauda și securitatea datelor

În prezent, dezvoltarea tehnologica ne permite sa utilizam echipamente din ce în ce mai sofisticate, care îndeplinesc mai multe funcții. Le folosim pentru a suna și a fi

Restricții referitoare la bagaje

Bagajul de mână și bagajul de cală Atunci când călătoriți cu avionul, având ca punct de îmbarcare un aeroport din UE, trebuie să aveți în ve

Ştiți ce reprezintă îndulcitorii?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianți, stabilizatori, îndulcitori, coloranți

Munca în străinătate - Egalitatea de tratament

Ca cetățean european care lucrează în altă țară, atât dumneavoastră, cât și membrii de familie, aveți dreptul să fiți tratați ca și cetățenii țării respective.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a intrat, în direct prin telefon la postul de televiziune România TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a intrat în legătură directă prin telefon la postul de televiziune România TV discutând despre tema contoarelor inteligente

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la postul de televiziune Dacia TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în transmisiune directă la postul de televiziune Dacia TV unde vor fi abordate teme generale din domeniul Protecției Consumatorilor.

12% dintre consumatorii români nu înțeleg termenul de valabilitate de pe ambalajul produselor!

Conform unui studiu european cu privire la înțelegerea expresiei “a se consuma de preferință înainte de..” de pe etichetele produselor alimentare, situația la n

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 29 Martie 2018, începând cu ora 09:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economi

Un espresso are mai multă cafeină decât o cafea normală - adevărat

Cafeaua este cea mai populară băutură a dimineților pentru majoritatea consumatorilor. De-a lungul timpului însă, s-au format numeroase mituri și preconcepții despre beneficiile sau pericole

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Şcolarizarea într-o altă țară din UE

În calitate de cetăţeni ai UE, copiii dumneavoastră au dreptul de a fi şcolarizaţi în orice ţară din UE, în aceleaşi condiţii

Drepturile pasagerilor din transportul feroviar

Când cumpăraţi un bilet de tren, nu trebuie să vi se ceară să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită naţionalitate sau pentru că achiziţionaţi biletul dintr-un anumit loc. Drept

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons participă la seminarul

Astăzi, 28 Marite 2018, începând cu ora 13:00, domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons participă la seminarul "Contorizarea Inteligentă: Costuri și Beneficii&quo

Știați că... Achiziții online

Știați că...  Înainte de încheierea contractului este important să verificați dacă pe site comerciantul informează corect și complet&a

Produse de asigurări

Prin urmare, puteţi compara preţurile de pe piaţa europeană pentru a alege produsele de asigurări convenabile (asigurare de viaţă, asigurarea locuinţei, asigurare auto&n

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, va acorda un interviu pe tema produselor alimentare gata preparate pentru masa de Paști la Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, va acorda astăzi, 27 Martie 2018, în cadrul știrilor Observator de la Antena 1, un interviu pe tema produselor alimentare gata preparate

Pachete turistice

Pachetul turistic este o combinație de servicii pentru o vacanță sau o călătorie care durează mai mult de 24 de ore sau include o noapte de cazare. În cazul &ici

Pregatiți pachetul pentru școală sau serviciu!

Obiceiul de a lua masa la școală sau la locul de muncă vă ajută să profitați la maxim de resturile (surplusul) alimentare. Puteți chiar să vă planificați mesele, astfel încât..

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 20 Martie 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economi

Domnul Sorin Mierlea a fost în direct la postul de televiziune Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a fost în direct la postul de televiziune Antena 1, în cadrul emisiunii Neața cu Răzvan și Dani, unde a discutat despre

Știți ce reprezintă „Agenții de umezire” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori, indulcitori, coloranti,

Regimul de timeshare și alte contracte de vacanță pe termen lung în UE

Achiziționarea unei proprietăți în regimul tradițional de timeshare – dreptul de a utiliza proprietatea respectivă de mai multe ori în decursul unei perioade de peste un

Garanții și returnări

În baza legislației UE, dacă produsele pe care le-ați cumpărat se dovedesc a fi defectuoase sau nu arată conform descrierii, comerciantul trebuie să le repare, să le înlocuiască, s

Pateuri de post cu până la 15 aditivi – Studiu comparativ 2011-2018

Infocons a realizat un studiu comparativ cu privire la evoluția produselor tip pate vegetal/pastă vegetală, pe baza studiilor din 2011, 2015, 2016 și 2018. Din punct de vedere al aditivilor alimentar

Codul civil – Ce este ipoteca

Ce este ipoteca? Ipoteca este un drept real asupra bunurilor mobile sau imobile afectate executării unei obligaţii. Nu pot fi ipotecate bunurile inalienabile sau insesizabile. Ipotecile pot

Software utilizat pentru pariuri şi predicţie

Cui nu-i place să parieze? Însă, nu fiţi tentaţi de a cumpăra pachete software ce pretind că pot prezice rezultate cu un grad ridicat de acurateţe. Pariatul este riscant şi nu există nicio g

Drepturile consumatorilor atunci când apelează la serviciile de taxi

Atunci cand alegeti sa apelati la serviciile de taxi, trebuie sa stiti ca legislatia in vigoare va protejeaza drepturile si ii obliga pe soferii de taxi sa se supuna unor norme de conduita. In caz con

Știați că... sortimente de orez

Stiați că... Acordați o atenție deosebită la cumpărarea diferitelor sortimente de orez și, dacă este posibil, apreciați calitatea produsului prin intermediul spațiilor transparente ale ambalajului;

Înmatricularea autovehiculelor şi plata taxelor aferente

Dacă vă mențineți domiciliul permanent în țara de origine, iar durata șederii în altă țară din UE nu depășește 6 luni, nu sunteți obligat să vă înmatriculați mașina sau să plătiți vr

Evacuarea în caz de urgență

În cazul în care primiți mesaje să evacuați zona în care vă găsiți, toate informațiile necesare pentru evacuare se transmit prin stațiile de radio și TV sau se anunță pri

Aplicația InfoCons - Scanează Codul de Bare

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare pentru telefoanele cu Android, cât și pentru cele cu iOS. Poți cumpăra produsele dorite din magazinele

Despre Aspartam - E951

Aspartamul face parte din categoria îndulcitorilor artificiali folosiți în loc de zahăr pentru îndulcirea produselor alimentare. El are o putere de &

Intalniri la Bruxelles pe teme de protectia consumatorilor

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea a participat in aceasta saptamana la o serie de intalniri ce au avut loc la Bruxelles, unde a dezbatut teme de Protectia consumatorilor.

Asistență medicală neplanificată - Asigurarea de sănătate pe durata șederilor temporare

Ca cetățean european, dacă vă îmbolnăviți pe durata unei șederi temporare în altă țară (indiferent că vă aflați acolo în vacanță, într-o călătorie de afaceri sa

InfoCons trage un semnal de alarmă și propune interzicerea cât mai urgență a consumului oricărui tip de tutun în locațiile proprii!

Rugăm toate instituțiile publice, autoritățile la nivel national și local, ministere, magazine comerciale, mall-uri, cinematografe, teatre, etc. ca prin decizii proprii, să interzică consumul oricărui

Pe timpul sezonului rece

Ascultaţi la radio, televiziune, buletinele meteorologice şi informaţiile autorităţilor locale responsabile cu gestionarea situaţiilor de urgenţă. Mâncaţi regulat şi beţi lichide, dar evita

TVA – Taxa pe valoarea adăugată

Plătiți TVA-ul în țara în care cumpărați Dacă faceți cumpărături în UE ca persoană fizică, trebuie să plătiți TVA-ul o singură dată, și anume &icir

Timpul de lucru

Dacă aveți angajați, trebuie să cunoașteți normele de bază privind timpul de lucru și să garantați standardele minime prevăzute de directivele UE. Trebuie să respec

Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor - Carmen Pavel

Mici sau mari, cu toții trebuie să ne satisfacem nevoile prin consumul de bunuri materiale și servicii, de aceea e foarte important să ne cunoaștem drepturile de consumatori încă din școala

Cafeaua decofeinizată are efecte negative asupra consumatorului - fals

Medicamente pe bază de rețetă în străinătate: costuri și rambursare

Când cumpărați în străinătate medicamente pentru care aveți rețetă de la medic, s-ar putea să trebuiască să plătiți pe loc suma integrală, chiar dacă în țara de

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Grupului Consultativ de dialog Permanent în domeniul Protecției Consumatorilor de servicii financiare nebancare.

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 21 Martie 2018, începând cu ora 15:00 la ședința Grupului Consultativ de dialog Permanent în domeniul Protecției Consum

64% dintre consumatorii români verifică termenul de valabilitate al produselor atunci când merg la cumpărături!

Conform unui studiu european cu privire la verificarea expresiilor “expiră la…” sau “a se consuma de preferință înainte de…”&