Codul civil – Varietăți de vânzări cu reguli speciale

Varietatile de vanzari cu reguli speciale sunt: vânzarea bunurilor imobile (art. 1.741 – 1.745 Cod civil); vânzarea terenurilor forestiere

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare - InfoCons

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare este disponibilă GRATUIT pentru telefoanele cu Android cât și pentru cele cu iOS. Acum puteți

Știați că... Achizitia de produse alimentare congelate

Știați că..... trebuie să acordați atenție condițiilor de depozitare impuse de producător, atât în magazinul de comercializare, cât și la domiciu? p

Știați că... Achiziționarea de ouă

Știați că... în conformitate cu prevederile H.G. nr. 415/2004, cofragul în care sunt ambalate ouăle, trebuie să aibă înscrise informaţii referitoare la: Mărim

Şcolarizarea într-o altă ţară din UE

În calitate de cetăţeni ai UE, copiii dumneavoastră au dreptul de a fi şcolarizaţi în orice ţară din UE, în aceleaşi condiţii

Tu știai câte tone de roșii sunt risipite anual la nivel european?

Știai că aproximativ 377.000 de tone de roșii se risipesc anual? Această pierdere echivalează cu folosirea inutilă a 90 de kilometri pătrați de teren, a 57 de miliarde de litri de apă și a 7 milioane

Domnul Sorin Mierlea la Radio România Actualități

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, va avea o intervenție telefonică la postul de Radio România Actualități pe tema etichetării, informării și comerțului online, î

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, va fi în direct la postul de televiziune Antena 1

Președintele InfoCons, Domnul Sorin Mierlea, va fi în direct din piața Obor, începând cu ora 09:00, la postul de televiziune Antena 1, în cadrul emisiu

Ştiaţi că... Laptele şi produsele din lapte

Ştiaţi că...   Trebuie acordată o atenţie deosebită când cumpăraţi lapte şi produse din lapte asupra modului de prezentare a ambalajului; în cazul î

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru RFI

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru RFI pe tema vânzărilor online și a reducerilor de black friday. Interviul se poate citi

Practici tarifare neloiale

Peste tot în UE, vânzătorii trebuie să indice clar prețurile pentru a le permite consumatorilor să compare produsele similare și să aleagă în c

Ştiaţi că... Ciocolata şi produsele din cacao

Ştiaţi că... la cumpărarea ciocolatei şi a produselor din cacao trebuie acordată atenţie deosebită aspectului ambalajelor (să nu fie deteriorate); este recomandat sa refuzaţi să cumpăraţi ciocolat

Știați că..? Risipa alimentara!

În semn de protest împotriva risipei alimentare, tinerii australieni adună și consumă alimente din gunoiul aruncat de către supermarketuri. “Niciodată nu am simțit lipsa

Despre Gluten și celiachie

Ca multe dintre proteine (din ou, peşte, alune, fructe de mare etc.) care au o componentă alergică în compoziţie şi glutenul din făina de grâu are o componentă pentru care unii oam

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 02 Mai 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic ș

Stiti ce reprezinta „Emulsifiantii”?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori, indulcitori, coloranti,

Medicamente pe bază de rețetă în străinătate: costuri și rambursare

Când cumpărați în străinătate medicamente pentru care aveți rețetă de la medic, s-ar putea să trebuiască să plătiți pe loc suma integrală, chiar dacă în țara de

Știați că îndemnurile directe adresate copiilor reprezintă o practică comercială interzisă?

Includerea în reclamă a îndemnului direct adresat copiilor de a cumpăra produsele promovate sau de a convinge părinții sau alți adulți să le cumpere produsele promovate reprezintă

Ziua internaţională a muncii

Ziua internaţională a muncii se sărbătoreşte anual pe data de 1 Mai, în peste 80 de ţări. 1 mai a devenit Ziua Internaţională a Muncii ca urmare a demonstraţiilor din Chicago a 90 de mii de

Știați că… Folosirea termenului „bonus” poate fi o practică comercială interzisă?

Știați că a descrie un produs ca „gratuit”, „bonus”, „fără taxe” sau în termeni similari, în cazul în care con

Recomandări pentru grătare și iarbă verde

Recomandări grătare și iarbă verde: este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt. în zonele de agrement, focul se poa

Știţi ce sunt „Coloranţii” ?

Coloranţii se găsesc în multe produse alimentare, ca de exemplu, în dulciuri, dar ce sunt aceştia? Citește și: Stii ce bei? Afla ce contin sucurile!   „Color

Documente de călătorie pentru cetățenii UE

Dacă sunteți cetățean al UE, nu trebuie să prezentați cartea de identitate sau pașaportul când călătoriți dintr-un stat membru al spațiului Schengen în a

Sfaturi utile pentru această perioadă

Achiziționezi produse în această perioadă? Poți scana codul de bare al produsului și afli informații esențiale de pe eticheta acestora! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru&a

Știţi ce reprezintă „Agenţi gelatinizanţi”?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori,&n

Marca Increderii simbol al increderii consumatorului

Marca Increderii - simbol al increderii consumatorului – www.marca-increderii.ro noul site al Programului National desfasurat sub egida InfoCons de Certificare a produselor

Cum te informezi

Piața telecom este una dinamică, concurența făcând să apară mereu oferte noi, atractive pentru utilizatori. Totuși, acestea sunt foarte complexe, nu numai pentru că includ termeni tehnici, c

Știați că… Cu autoturismul la SERVICE

Știați că… 1. Inainte de a lasa intr-un SERVICE autoturismul, asigurati-va ca acesta functioneaza legal si este autorizat de RAR pentru aceasta activitate. 2. Preturile

Știți ce reprezintă „Agenții antiaglomeranți” ?

Medicamente pe bază de rețetă în străinătate: costuri și rambursare

Sfaturi pentru a evita cumpărarea produselor contrafăcute pe internet

De câte ori navigăm pe internet apar reclame peste reclame cu oferte foarte atractive, dar unele sunt prea bune pentru a fi adevărate. Aceste produse sunt, mai mult ca sigur, imitații ale pr

Știți ce sunt „Substanțele suport”?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianți, stabilizatori, îndulcitori, coloranți

Produse de investiții

Produsele și fondurile de investiții și polițele de asigurare legate de investiții, cunoscute și sub denumirea de „produse de investiții individuale structurate și bazate pe asigură

Cat cheltuie consumatorii români lunar pentru asigurarea hranei?

REDU RISIPA ALIMENTARACat cheltuie consumatorii români lunar pentru asigurarea hranei? Aprox. 60 % dintre consumatorii cheltuie cca. 30% din venitul lunar pentru asigurarea hranei. Dacă pri

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea participă în calitate de speaker la Conferința industria cărnii la raft - Brașov - InfoCons

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, participă astăzi, 26 Aprilie 2018, în calitate de speaker la cea mai importantă întâlnire a specialiștilor din indus

Reprezentantul InfoCons participă la premierea preșcolarilor din Sectorul 1 participanți în cadrul proiectului "Să-ți vorbesc despre mine!"

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, începând cu ora 09:00, la premierea preșcolarilor din Sectorul 1 participanți în cadrul proiectului "Să-ți vorbesc

Înmatricularea autovehiculelor și plata taxelor aferente

Ședere temporară Dacă vă mențineți domiciliul permanent în țara de origine, iar durata șederii în altă țară din UE nu depășește 6 luni, nu sunteți obligat să vă &icir

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, participă în calitate de speaker la Belgian Week - InfoCons

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, participă astăzi, 25 Aprilie 2018, în calitate de speaker la workshop-ul "Community Involvement in Real Estate" - Belgian Week

Știți ce reprezintă „conservanții”?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori, indul

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 24 Aprilie 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Econom