Lista de cumpărături = diminuarea risipei alimentare

Un pas simplu: Efectuarea unei liste de cumpărături (și respectarea acesteia) ajută la reducerea deșeurilor alimentare, reprezentând o reducere a deșeurilor de 4 kg pe persoană pe an. &

Știți ce reprezintă „Sărurile de topire”?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianţi, stabilizatori,&n

Spitalul Brâncovenesc, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Povestea Spitalului Brâncovenesc este una dintre cele mai triste din istoria Bucureștilor.

Piața unică: cel mai bun atu al Europei într-o lume în schimbare

Astăzi, Comisia Europeană prezintă o nouă evaluare a situației de pe piața unică și solicită statelor membre să își reînnoiască angajamentul privind instituirea acesteia.

Reprezentantul InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la CNCRN „Dr. Nicolae Robanescu”

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 5 Septembrie 2018, începând cu ora 13:00 la sedința Consiliului Etic de la Centrul Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii

Știți ce reprezintă prima de asigurare?

Prima de asigurare este suma de bani datorată asigurătorului de către asigurat/ contractant în schimbul preluării de către acesta a riscurilor evidențiate în contract.

Palatul Ministerului Lucrărilor Publice (Primăria București), ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Clădit în capitală, între 1906 și 1910, conform planurilor lui Petre Antonescu, Palatul Ministerului Lucrărilor Publice a fost realizat conform stilului tradițional, neoromânesc.

Safety Gate: Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase

Numărul alertei: A12/1640/18 Categorie:  Bijuterii Produs:  Cercei Marcă: Lolilota Denumire: Necunoscut Tipul/numărul modelului:&

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Consiliului Etic de la Spitalul Clinic Dr Ioan Cantacuzino

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 21 Noiembrie 2018, începând cu ora 11:00 la ședința Consiliului Etic de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.     &a

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă la conferința internațională organizată de ANCOM

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă la conferința internațională “5G – motorul celei de-a patra revoluţii industriale”.

Știţi ce reprezintă „Potențiatorii de contrast” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianţi, stabilizatori, îndulcitori,

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct, în cadrul emisiunii București Aproape de Tine

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct începând cu ora 18:30, în cadrul emisiunii București Aproape de Tine, la postul de telev

Parcul Custozza din Cetatea Alba Carolina, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Parcul Custozza a fost un parc cu o vechime de peste 130 de ani.

Daca ești mai atent, poți reduce risipa alimentară!

Un studiu danez arată că, dacă mărimea farfuriei este redusă cu doar 9%, deșeurile alimentare pot fi reduse cu peste 25%.     Respect mâncării!   Citește și:

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă la Dialogul Național al Consumatorilor

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă la Dialogul Consumatorilor din România organizat cu ocazia vizitei doamnei Comisar european Věra JOUROVÁ

Palatul Telefoanelor, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Palatul Telefoanelor a fost construit între 1929 și 1933, după arhitectura specifică turnurilor zgârie-nori din Statele Unite

Comisarul european Věra Jourová vizitează România

Comisarul european Věra JOUROVÁ​, responsabil pentru justiție, consumatori și egalitatea de gen, se va afla într-o vizită oficială la București

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct la Antena Stars

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct, în cadrul emisiunii Star Matinal, la postul de televiziune Antena Stars

Ştiți ce reprezintă îndulcitorii?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele?

Calea Victoriei, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Calea Victoriei este una dintre cele mai vechi artere ale Capitalei, iar istoria Bucureștilor este strâns legată de această stradă ce se întinde pe o lungime de 2,7 km.

Ce reprezintă glutamatul monosodic?

Aditiv alimentar cu funcţie de potenţiator de aromă. Este sarea de sodiu a acidului glutamic. Pentru uz industrial, se obţine prin fermentaţie bacteriană din melasă.

Cofetăria Vlădescu, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Actuala Casă de Cultură a Studenților, găzduită de generoasa intersecție din Fundație, acest nod al celor mai circulate străzi ale Iașului..

Ziua europeană a sensibilizării cu privire la utilizarea antibioticelor 2018: trebuie să ne unim forțele pentru a opri utilizarea inutilă a antibioticelor

Înainte de cea de a 11-a ediție a Zilei europene a sensibilizării cu privire la utilizarea antibioticelor, Comisia a publicat rezultatele unui nou studiu Eurobarometru privind cunoștințele p

Știți ce reprezintă „Agenții de umezire” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianți,&am

Domnul Sorin Mierlea participă la evenimetul aniversar „Junior Achievement de 25 de ani în România”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi la evenimentul aniversar „Junior Achievement de 25 de ani în România”. Evenim

Poarta întâi a Cetății Alba Iulia, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Poarta I, un frumos arc de triumf cu trei goluri, permite atât accesul pietonal cât și cel carosabil.

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, în legătură directă telefonică la Antena Stars

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, este în direct acum la postul de televiziune Antena Stars, în cadrul emisiunii Star Magazin, acordând un interviu pe tema reducerilo

Comisia Europeană publică raportul privind progresele înregistrate de România în cadrul mecanismului de cooperare și de verificare Comisia Europeană a adoptat, &

Preşedintele InfoCons, Sorin Mierlea a acordat un interviu telefonic cu privire la Black Friday

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, a avut o intervenție telefonică la cel mai mare post de radio din România, Radio România Actualități, pe tema reducer

Black Friday! Atenție, InfoCons este alături de tine! Te ajută ca drepturile să îți fie respectate!

Cu ocazia reducerilor de Black Friday (Vinerea Neagra), InfoCons este alături de consumatori. Ai intampinat o problema? Depune o SESIZARE! Completeaza Formularul de sesizare&nb

Hotel Capitol, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Hotelul Capitol este unul dintre cele mai vechi din capitală, istoria sa începând încă din anul 1600.

Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane

La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 283 de localități din 18 județe, cu un număr de 1084 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 146 de cazur

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Consiliului Etic de la Institutului de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională ORL Profesor Doctor Dorin Hociotă

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 15 Noiembrie 2018, începând cu ora 13:30 la ședința Consiliului Etic din cadrul Institutului de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională OR

Fumatul pasiv

Ştiaţi că fumatul pasiv creşte riscul de deces prin boli cardiace cu 30%?

Liceul Lazăr, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

La începutul anului 1860, domnitorul Alexandru Ioan Cuza înființează cel de-al doilea gimnaziu în limba română din București, numindu-l după fondatorul învățământul

Atenție la datele de expirare! Puteți reduce risipa alimentară!

Alimentele care trebuie consumate “înainte de data de expirare": -   Carne proaspătă; -   Peşte proaspat; -   Lapte;

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la conferința ”It's smart, but is it safe?”, despre siguranța produselor

În cadrul conferinței, vor avea loc 4 prezentări, pe diferite teme.

Știați că...despre suplimentele alimentare

Știați că... Trebuie să acordați o atenție deosebită la cumpărarea suplimentelor alimentare.

Teatrul Național din Iași, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Atât de mult și-au dorit ieșenii să aibă un teatru după ce fostul Teatru Național din Copou a ars în 1888 încât primăria și-a demolat propriul său sediu...

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă la conferința despre supravegherea piețelor, din cadrul International Product Safety Week 2018

Conferința ”Market Surveillance: T for tools, R for recalls” prezintă soluții eficiente pentru o supraveghere mai bună a piețelor.

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru ziarul Adevărul

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, a acordat astăzi un interviu pentru ziarul Adevărul cu privire la antibiotice și consumul de antibiotice din România.

Săptămâna europeană a competențelor profesionale 2018 ajută milioane de oameni să descopere beneficiile educației și formării profesionale

Astăzi se încheie ediția din 2018 a Săptămânii europene a competențelor profesionale, organizată de Comisia Europeană în cooperare cu președinția austriacă.

Preşedintele InfoCons, Sorin Mierlea a acordat un interviu telefonic pentru Radio România Actualități

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, a avut o intervenție telefonică la postul de radio România Actualități pe tema "Safety Gate: Sistemul de alertă rapidă pentru produ

InfoCons și Federația Asociațiilor de Consumatori susțin candidatura dl.Alin Iacob pentru poziția de membru ne-executiv al ASF

Asociatia InfoCons si Federatia Asociatiilor de Consumatori își anunță susținerea publică a candidaturii domnului Alin Iacob, președintele Asociației Utilizatorilor Români de Servicii Fin

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participant în cea de-a doua zi la simpozionul ICPHSO

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, este reprezentantul României astăzi, pe 13 noiembrie, la Simpozionul Internațional ICPHSO

Cazarma Pionierilor Franz Josef (Alba Iulia), ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Cazarma Pionierilor a fost construită între anii 1897-1898 pe locul unei foste mănăstiri.

Safety Gate: Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase disponibil si in limba romana