Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va participa la ședința COCON

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, va participa începând cu ora 13:00, la ședința COCON ce are loc la sediul ASRO.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va participa la dezbaterea publică organizată de ANPC

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, va participa începând cu ora 12:00, la Dezbaterea publică ce are loc în incinta Aulei Magna din ca

Plicuri împotriva răcelii sau plicuri cu zahăr și E-uri ?

Infocons a realizat un studiu asupra medicamentelor/suplimentelor alimentare tip pulbere pentru soluție orală și a suplimentelor alimentare împotriva răcelii și gripei, comparând rezultate

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru PRO TV

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru Pro TV pe tema produselor pentru copii.

ANCOM a efectuat aproximativ 4.000 de controale pe piața serviciilor de comunicații electronice și de servicii poștale în anul 2018

Pe piata de comunicatii electronice, in anul 2018 ANCOM a efectuat 2.728 de actiuni de control, contravenientii primind 203 notificari, 391 de avertismente si 89 de amenzi contraventionale, in cuantum

Ia atitudine! - Direcţionează 2%!

Acum ai posibilitatea să te implici într-un proiect social și sa iei atitudine, direcționând 2% din impozitul pe venit. Completează Formularul 230 și depune-l la

Raport de activitate - Ianuarie 2019

Descară plăcuțele cu numere utile, obligatoriu de afișat de către Agenții Economici!

Sfaturi pentru a scădea consumul de energie din baia dumneavoastră - InfoCons

Lăsați ventilatorul să funcționeze maximum 20 de minute după ce faceți duș. Citește și Sfaturi de păstrare a alimentelor în congelator Înlocuind baia de dimineață cu un duș, veț

Cum să evitați contaminarea fructelor de mare și a peștelui

Asigurați-vă că folosiți un alt tocător pentru prepararea fructelor de mare și a peștelui, și spălați-l apoi cu apă caldă și cu săpun.

Safety Gate: Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase

Sistemul de alertă rapidă – raport săptămânal 28.01 - 01.02.2019

Știi cât de "iute" poți conduce pe autostrăzile din UE?

Regulamentul intern al Parlamentului: eurodeputații vor declara toate reuniunile cu grupurile de interese

Pe 31 ianuarie, deputații europeni au votat în favoarea modificării regulamentului de procedură al Parlamentului European.

Atenție, părinți!

Copiii care iau masa în fața ecranelor (televizor, tabletă, telefon) au un risc crescut de dezvoltare a autismului virtual.

Reprezentantul InfoCons participă la sesiunea de instruire cu tema Politici publice pentru dezvoltare durabilă.

Știaţi că... Achiziţia produselor cosmetice

Știaţi că... achiziţia cosmeticelor trebuie efectuată numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţa fiscală), de care vor

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la RTV

El va vorbi pe teme generale de protecție a consumatorului.

Domeniul .eu, mai aproape de cetățeni

Pentru companii, domeniul .eu îmbunătățește vizibilitatea pe internet atât pe piața unică a UE, cât și la nivel global.

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru Radio România Actualități

El a vorbit despre standardul de viață și protecția consumatorilor în România.

Precizări ANSVSA privind retragerea produselor firmei ELKOPOL

În data de 30.01.2019, ANSVSA a fost notificată oficial, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje (SRAAF), despre prezența României pe lista de distribuție a compani

Reprezentanții InfoCons vor paticipa la un nou Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-formal education"

Astăzi, 1 Februarie 2019, reprezentanții InfoCons vor paticipa la un nou Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-formal education

Punctul de vedere al mișcării de protecție a consumatorului cu privire la completarea articolului 30 din OG. nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor

Asociaţia Pro Consumatori, Asociatia InfoCons si Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) îşi exprimă protestul faţă de intenţia autorităților de a completa articolul

Pentru ce folosiți internetul?

În anul 2018, 85% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani din Uniunea Europeană (UE) au raportat că au folosit internetul în ultimele trei lu

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Telejurnal

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR 1 de la ora 20:00 și TVR 2 de la ora 19:00.

Fără tehnologie la masă!

Conform Academiei Americane de Pediatrie, copiii mai mici de un an și jumătate nu trebuie expuși mediilor virtuale.

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, în direct la B1TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a fost în legătură directă prin telefon la postul de televiziune B1TV, vorbind pe tema amendării a 3 hypermarket-uri de pe piața din Romania

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, în direct la Romania TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, este în acest moment în legătură directă prin telefon la postul de televiziune Romania TV

Carrefour, Auchan și Cora, amendate de Consiliul Concurenței cu peste 15 milioane de euro

Carrefour România SA a recunoscut fapta, beneficiind astfel de o reducere a amenzii.

Reprezentantul InfoCons participă la Consilul Etic al Spitalului de Penumoftiziologie „Sf. Ștefan”

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 31 Ianuarie 2019, începând cu ora 12:00 la ședința Consiliului Etic de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf. Ș

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, în direct la Digi24

El a vorbit pe tema amenzii primite de 3 hypermarket-uri din România, din partea Consiliului Concurenței.

Strategii inteligente pentru a te hrăni mai bine și a păstra mai mulți bani în portofel!

Analizând Legea Risipei Alimentare nr. 217/2016 s-a constatat necesitatea elaborării Normelor Metodologice de aplicare ale acesteia, pentru a transpune în practică prevederile propuse.

Reprezentantul InfoCons va participa la workshop-ul  „EDU Digital – Propunere alternativă de politică publică pentru simplificarea cadrului legislativ în educație”

Reprezentantul InfoCons va participa la workshop-ul „EDU Digital – Propunere alternativă de politică publică pentru simplificarea cadrului legislativ în educație”

Reprezentantul InfoCons va participa astăzi, 31.01.2019, la workshop-ul „EDU Digital – Propunere alternativă de politică publică pentru simplificarea cadrului leg

Comisarii ANPC au aplicat amenzi în valoare de peste 2.000.000 lei pentru abateri constatate în perioada sărbătorilor de iarnă

Au fost controlati 1.381 operatori economici, constatandu-se abateri la 872 (~ 63,1%) dintre acestia.

Protecția lucrătorilor împotriva agenților chimici cancerigeni

Parlamentul European, Consiliul și Comisia au ajuns la un acord provizoriu cu privire la cea de-a treia propunere a Comisiei de extindere a listei agenților chimici cancerigeni recunoscuți la loc

Reprezentantul InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la CNCRN „Dr. Nicolae Robanescu”

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 30 Ianuarie 2019, începând cu ora 13:00 la sedința Consiliului Etic de la Centrul Național Clinic de Recuperare Neuropsi

Risipa alimentară și schimbările climatice!

Poate că vă întrebați cum se poate ca mâncarea risipită să afecteze schimbările climatice.

Avantaje noi pentru consumatori

„Noile avantaje pentru consumatori” reprezintă un pas important ca cetățenii să beneficieze de aceleași drepturi în toate statele membre.

Confirmare pestă porcină africană în județele Timiș și Arad

În data de 28.01.2018 a fost confirmată prezența virusul pestei porcine africane la porcii din gospodării din județele Timiș și Arad. În cazul județului Timiș prezența viruslui PP

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la Consiliul Consultativ al ANCOM

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă începând cu ora 14:00, la Consiliul Consultativ ce va avea loc la sediul ANCOM. Agenda î

Ia atitudine! - Direcţionează 2%!

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor – 0800.826.787 – Telefonul Consumatorilor

Serviciul TelVerde al Autoritatii Nationale Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor poate fi apelat gratuit.

Peste 200.000 de euro recuperați, în 2018, de ANPC, prin ECC Romania, pentru consumatorii români și străini

În anul 2018, sesizările îndreptate împotriva operatorilor de transport aerian (1.027 solicitări) și cele vizând comerțul online (987 solicitări) au fost în top.

Domnul Sorin Mierlea, participă în calitate de speaker la conferința organizată de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă astăzi, 28 Ianuarie 2019, în calitate de speaker la conferința intitulată "Asigurarea respectării Regulamentului

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea  intervenție telefonică la Radio România Cultural

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea intervenție telefonică la Radio România Cultural

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a avut o intervenție telefonică în cursul zilei de astăzi în cadrul postului de radio Radio Rom&aci

28 Ianuarie - Ziua Europeană a Protecției Datelor

Ziua europeană a protecţiei datelor este marcată anual la 28 ianuarie, data semnificând aniversarea zilei în care a fost deschisă pentru semnare Convenţia 108 a Consiliului Europei

Norme noi în sprijinul lucrătorilor disponibilizați

Sunt prevăzute norme specifice care stabilesc de când și pentru cât timp un grup de lucrători poate beneficia de fond.

Safety Gate: Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase

Sistemul de alertă rapidă – raport săptămânal 21 - 25.01.2019

Sfaturi de păstrare a alimentelor în congelator

Produsele alimentare ar trebui să fie acoperite și închise cu atenție în materiale sau caserole rezistente împotriva umezelii sau a vaporilor