Începând cu 15 mai, apeluri mai ieftine către alte țări din UE

Începând cu data de 15 mai, pentru toate apelurile și SMS-urile internaționale efectuate în interiorul UE se va aplica un nou tarif maxim. Astfel, consumatorii care vor e

România a depășit 5 milioane de linii fixe de internet, din care 2 milioane sunt fibră optică până în casă

“Cetățenii și mediul de afaceri din România au nevoie de internet tot mai mult și tot mai bun: am depășit 5 milioane de linii fixe de internet, din care 2 milioane sunt fibre optic

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a fost în direct la Romania TV

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, a fost în legătură directă prin telefon la postul de televiziune Romania TV

Păstrarea  inteligentă a alimentelor !

Păstrarea inteligentă a alimentelor !

După deschidere, depozitați alimentele în recipiente separate pentru a prelungi durata lor de depozitare (condițiile de depozitare pot diferi pentru fiecare produs). Atenție, produsele pot

InfoCons partener în cadrul Salonului de Gastronomie. "Sărbătoarea Gustului"

Salonul de Gastronomie debutează joi, 16 mai 2019, în cadrul World Trade Center, Sala Plaza. Şi în ediția din acest an o serie de Chefi renumiţi la nivel internaţional vor &ici

Peste 1,2 milioane de lei amenzi, în urma controalelor efectuate de ANPC privind respectarea prevederilor legale la comercializarea articolelor de încălţăminte

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat, în perioada 01.04-12.04.2019, o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale la comerc

Domeniul TIC este predominant de bărbați

În 2018, aproximativ 8,9 milioane de persoane au fost angajate în Uniunea Europeană ca specialiști în domeniul TIC.

Sistemul de alertă rapidă – raport săptămânal 06 - 10.05.2019

Prescripții medicale în farmacii din străinătate

Rețetele prescrise de medicii din țara dumneavoastră sunt valabile în toate țările UE. Totuși, este posibil ca un medicament prescris într-o țară să nu fie dispon

Escrocherii prin acţiuni de caritate

Escrocii care organizează înşelătorii prin acţiuni de caritate profită de generozitatea şi bunătatea oamenilor solicitându-le donaţii pentru o cauză falsă sau întruchip&a

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct la Antena Stars

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct, în cadrul emisiunii Star Matinal, la postul de televiziune Antena Stars, începând cu or

Știați că... produse cu risc de înghițire pentru copii

Știați că...  Cei mici sunt expuşi riscului de înghiţire a produselor dăunătoare folosite în jurul casei. Potrivit guvernului Marii Britanii, otrăvirea cu substanţe solid

Prețuri și plăți

Când cumpărați produse sau servicii în UE, trebuie să fiți informat în mod clar cu privire la prețul total. Acesta trebuie să includă toate taxele și comisioanel

Președintele InfoCons participă la Congresul Național al Federației Naționale OMENIA

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea participă la Congresul Național al Federației Naționale OMENIA a C.A.R.P.-urilor din România. Evenimentul se va desfășura la Colegiul Ec

Autovehiculele electrice: excedentul comercial al UE de 3 miliarde EUR

În 2018, Uniunea Europeană (UE) a exportat în valoare de 4,7 miliarde de euro mașini electrice și mașini electrice hibride care pot fi conduse în combinație cu un motor p

Reprezentanţi InfoCons au participat la un nou Training la locul de muncă

Astăzi, 9 Mai 2019, reprezentanții InfoCons au paticipat la un nou Training la locul de muncă din cadrul Proiectului European "Global learning approach on food waste in non-formal educa

Domnul Sorin Mierlea a acordat un interviu pentru Prima TV

Astăzi, 9 Mai 2019, domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat un interviu postului de televiziune Prima TV privind prețurile crescute la carburant și carne.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Realitatea TV

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat un interviu astăzi, 9 Mai 2019, pe tema Regulamentului Comisiei Europene pentru acizii trans.

Ziua Europei

Anual, la 9 Mai, este marcată Ziua Europei.

Rezultatele controalelor desfășurate în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale

Peste 8.383 de unități din sectorul alimentar (pieţe agro-alimentare, abatoare şi centre de sacrificare a mieilor cu activitate temporară, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozit

Deșeuri alimentare mai puține = distrugerea pădurilor mai redusă !

InfoCons, în calitate de partener în cadrul Proiectului ”Respect mâncării ! – Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-f

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, în direct la România TV

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, este în acest moment în legătură directă prin telefon la postul de televiziune România TV

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru Știrile Kanal D

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Știrile Kanal D, de la ora 19:00, cu privire la siguranța scuterelor electrice "Hoverboard-uri".

Domnul Sorin Mierlea a acordat un interviu pentru Ziarul Libertatea

Astăzi, 7 Mai 2019, domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat un interviu telefonic pentru Ziarul Libertatea privind tema produselor agroalimentare.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la cea de-a cincea reuniune anuală a South Eastern European Dialogue on Internet Governance

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la cea de-a cincea reuniune anuală a South Eastern European Dialogue on Internet Governance. Reuniunea reprezintă o inițiativă dedicată facili

Reprezentantul InfoCons participă la Consiliul Etic al Spitalului Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia" din București

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 7 Mai 2019, începând cu ora 10:15 la ședința Consiliului Etic al Spitalului Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obr

Cât de mult cheltuiesc guvernele pentru protecția împotriva incendiilor în UE?

În 2017, 28 de state membre ale UE au cheltuit 31,2 miliarde de euro pentru "servicii de protecție împotriva incendiilor", în timp ce în anul 2017 și

Printr-un simplu test interactiv poți reduce risipa alimentară!

Printr-un simplu click AICI, poti afla informați utile

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, în direct la Romania TV

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, este în acest moment în legătură directă prin telefon la postul de televiziune Romania TV , vorbind pe diferite teme

Restricții referitoare la bagaje

Bagajul de mână și bagajul de cală Atunci când călătoriți cu avionul, având ca punct de îmbarcare un aeroport din UE, trebuie să aveți în ve

Safety Gate: Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase

Sistemul de alertă rapidă – raport săptămânal 29.04 - 03.05.2019 InfoCons te informează cu privire la Raportul Sistemului de alertă rapidă pentru produs

Transportul plantelor și al animalelor

Animale de companie (câini, pisici şi dihori domestici) Ca cetăţean al UE, puteţi călători cu pisica, dihorul domestic sau câinele, atât timp cât aces

Drepturile cumpărătorilor

Normele europene privind protecția consumatorilor vă garantează că atunci când achiziționați produse și servicii în UE dispuneți de informații clare&

Domnul Sorin Mierlea în direct la postul de televiziune Antena 1

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, este în direct, în acest moment la postul de televiziune Antena 1, unde dezbate diferite teme ale protecției consumatorilor.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Digi24

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat astăzi un interviu postului de televiziune Digi24 pe etichetării produselor alimentare. Interviul se poate urmării &a

ANCOM: Legea infrastructurii trebuie aplicata coerent!

Aplicarea Legii infrastructurii   În conformitate cu cadrul european de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice, furnizarea de rețele de comunicații electron

Cum puteți folosi ouăle rămase de Sărbătorile Pascale!

În cazul în care cumpărați mai multe ouă pentru masa de Paște, nu uitați să le folosiți mai întâi pe cele vechi. Ouăle rămase pot fi ingrediente pentru o omletă

20 000 de permise de călătorie suplimentare sunt puse la dispoziția tinerilor în vârstă de 18 ani pentru a explora Europa

Astăzi, Comisia Europeană lansează o nouă cerere de candidaturi pentru permisele de călătorie DiscoverEU. Toate persoanele cu vârsta de 18 ani din UE își pot depune candidatura p&a

Principiile de bază ale protecției datelor

#SafeHarbourProject

Raport de activitate - Aprilie 2019

Descară plăcuțele cu numere utile, obligatoriu de afișat de către Agenții Economici!

Recomandări pentru grătare și iarbă verde

Recomandări grătare și iarbă verde: este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt. în zonele de agrement, focul se poa

Ziua internaţională a muncii

Ziua internaţională a muncii se sărbătoreşte anual pe data de 1 Mai, în peste 80 de ţări. Citește și: Cadouri dulci de ciocolată 1 mai a devenit Ziua Internaţională a Muncii ca urmare a d

Săptămâna europeană a tineretului 2019: „Eu și democrația”

Săptămâna europeană a tineretului are loc o dată la doi ani, sărbătorind și promovând activități destinate tinerilor prin intermediul unor evenimente organizate în toate

Accesul la internet

Conectarea la internet Oriunde v-ați afla în UE trebuie să puteți beneficia, la un preț decent, de servicii de comunicații electronice de bună calitate, inclusiv de acces de bază la interne

Mașini cumpărate sau luate în leasing

Ca cetățean european, puteți cumpăra sau vinde o mașină oriunde în UE. Citește și: Drepturile cumpărătorilor la achiziționarea produselor online Dreptul la protecție juridică Dr

Știați că... Achiziționarea apelor minerale naturale și apelor de izvor

Știați că…  Este recomandat să acordaţi o atenţie deosebită când cumpăraţi ape minerale naturale şi ape de izvor asupra modului de prezentare a ambalajului, asupra eta

Sistemul de alertă rapidă – raport săptămânal 22 - 26.04.2019

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu telefonic pentru RTV

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat ieri, 27 Aprilie 2019, un interviu telefonic postului de televiziune RTV

Hristos a Înviat!

Primele rezultate ale controalelor desfășurate în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale

În perioada 01.04.2019 – 23.04.2019, echipe de inspectori ANSVSA au efectuat, la nivel national, controale oficiale la 4.990 de obiective din sectorul alimentar, autorizate sau &am

Atenție la masa de Paște! Ce trebuie să știi despre toxiinfecții

Ce se întâmplă cu organismul? Atunci când consumaţi alimente care conţin anumite tipuri de bacterii sau toxine ale acestora, puteţi face toxiinfecţie.După o anumita pe

Mai puțină mâncare risipită  – mai multe albine fericite și oameni fericiți!

Mai puțină mâncare risipită – mai multe albine fericite și oameni fericiți!

Cadouri dulci de ciocolată

Ouă de ciocolată, iepurași de ciocolată, bomboane de ciocolată, batoane de ciocolată... Am putea spune că Sărbătorile Pascale reprezintă un motiv sa oferim ciocolată, în special celor mici.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea acordă un interviu telefonic pentru Radio România Tîrgu Mureș

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, acordă în acest moment un interviu telefonic pentru postul Radio România Târgu Mureș, pe tema studiului realizat d

Domnul Sorin Mierlea este în direct la Radio București FM

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, este prezent la Radio București FM, în cadrul emisiunii "În comunitate".

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, acordă un interviu telefonic pentru RTV

Domnul Sorin Mierlea a acordat un interviu pentru postul de televiziune Național TV

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru postul de televiziune Național TV, abordând tema studiului realizat de InfoCons cu privire la vopseaua de ouă

Știați că... Achiziționarea jucăriilor

Știați că...  consumatorul trebuie să achiziționeze jucării numai din magazine și/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumparare (factură, bon fiscal, chitanță fiscală

Reprezentantul InfoCons participă la Consiliul Etic al Spitalului de Penumoftiziologie „Sf. Ștefan”

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 24 Aprilie 2019, începând cu ora 12:00 la ședința Consiliului Etic al Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf. Ștefa

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 24 Aprilie 2019, începând cu ora 11:00 la ședința Consiliului Etic al Spitalului Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al

Domnul Sorin Mierlea, a acordat un interviu în cadrul știrilor Observator de la Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru știrile Observator de la Antena 1 pe tema produselor comercializate în locuri

Cumpărături cu prilejul Sărbătorilor de Paşte? Ce trebuie să știi?

Cu prilejul Sărbătorilor de Paşte, InfoCons vă transmite o serie de sfaturi utile în momentul achiziţionării produselor specifice, valabile indiferent de locul din care sunt achiziționate( h

Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane

Numărul focarelor stinse îl depășește pe cel al focarelor active La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 128 de localități din 16 de județe, cu un număr de 530

Reprezentantul InfoCons participă la ședinţa Comisiei pentru acordarea etichetei UE ecologice

Reprezentantul InfoCons paticipă astăzi, 23 Aprilie 2019, la ședinţa Comisiei pentru acordarea etichetei UE ecologice pentru produsele operatorului RAINBOW COMPANY PRODUCTION SRL.

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat un interviu telefonic postului de televiziune RTV, vorbind pe tema produselor alimentare injectate. &nbs

435 de operatori economici care comercializează pește și produse din pește, controlați de ANPC

În perioada 08-19.04.2019, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat, la nivel național, o primă serie de acţiuni de control privind modul de respect

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat un interviu astăzi, 22 Aprilie 2019, pe tema vopselei pentru ouă.

Cumperi ouă pentru masa de Paşte? Ia aminte la sfaturile adresate de InfoCons consumatorilor!

Cu prilejul Sărbătorilor de Paşte, Asociaţia Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România – InfoCons vă aduce le cunoştinţă aspec

Sistemul de alertă rapidă – raport săptămânal 15 - 19.04.2019

Prin congelarea alimentelor poți reduce risipa de alimente!

Urmărește acest videoclip cu rol educativ și informativ, aflând astfel informații utile vis a vis de congelarea alimentelor pentru prelungirea vieții acestora, printre care : Puteți conge

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct la Antena Stars

Intrarea Domnului în Ierusalim

Cu ocazia sărbătorii ortodoxe Intrarea Domnului în Ierusalima sau Duminica Floriilor, InfoCons transmite tuturor celor care poartă nume de flori sau derivate ale acestora cele mai s

Produse de asigurare

Firmele de asigurări își pot vinde produsele peste tot în UE – fie stabilindu-se în alte țări, fie furnizând în mod direct

Rezultatele controalelor ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar

În perioada 25.03.2019 – 12.04.2019, inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului

Domnul Sorin Mierlea în direct la postul de televiziune Antena 3

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, este în direct în acest moment la postul de televiziune Antena 3, în cadrul emisiunii Income Magazine. În

Drepturile cumpărătorilor la achiziționarea produselor online

Normele europene privind protecția consumatorilor vă garantează că atunci când achiziționați produse și servicii în UEdispuneți de informații clare despr

Preşedintele InfoCons, Sorin Mierlea a acordat un interviu telefonic pentru Europa FM

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, a avut o intervenție telefonică la postul de radio Europa FM pe tema studiului comparativ realizat de InfoCons privind

78 % dintre marii operatori economici care comercializeaza legume si fructe proaspete, in Romania, sanctionati de ANPC

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a verificat, la nivelul întregii țări, modul în care sunt respectate prevederile legale privind protecţia consumatorilor î

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu telefonic pentru Digi24

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat astăzi un interviu telefonic postului de televiziune Digi24 pe tema studiului comparativ realizat de InfoCons

Președintele  InfoCons participă la Adunarea Generală a ASRO

Președintele InfoCons participă la Adunarea Generală a ASRO

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, participă astăzi, 19 Aprilie 2019, la Adunarea Generală a Asociației de Standardizare din România (ASRO).

Vopseaua de ouă ! Numărul maxim de aditivi regăsit într-un produs a crescut cu 58% în studiul din 2019 față de studiul din 2015 !

InfoCons a realizat un studiu comparativ aferent perioadei 2015 - 2019 pe 59 de produse tip vopsea de ouă, ținând cont de rezultatele studiilor din 2015, 2016, 2018 și 2019.

Facebook se conformează solicitărilor Comisiei Europene și ale autorităților de protecție a consumatorilor

Aproape 1000 de operatori economici controlați de ANPC, în toată țara, privind modul de comercializare, marcare și etichetare a produselor textile

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, în perioada 20.03-30.03.2019, o acţiune de verificare a modului de comercializare, denum

Principalii producători de ciocolată în UE

În 2017, Uniunea Europeană (UE) a produs aproximativ 4,0 milioane de tone de ciocolată, în valoare de 18,3 miliarde de euro.

Poți schimba obiceiurile alimentare din bucătăria ta!

Dacă vrei să schimbi ceva în obiceiurile tale alimentare și astfel să reduci risipa alimentară și să faci economii, te invităm să accesezi testul interactiv realizat de InfoCons în

Servicii de călătorie asociate

Serviciile de călătorie asociate sunt două sau mai multe servicii de călătorie pe care le achiziționați de la furnizori diferiți

AURSF & BETTER FINANCE – CONFERINTA INTERNATIONALA – 3.04.2019

Pe 3 aprilie, AURSF si BETTER FINANCE au organizat, in parteneriat cu Academia de Studii Economice, in Aula ASE, o conferinta internationala, care i-a avut ca si keynote speakeri pe presed

Pachetele de servicii de călătorie – mai multe tipuri de pachete, aceleași drepturi

Când cumpărați un pachet de servicii turistice, cumpărați o combinație de două sau mai multe tipuri de servicii de călătorie pentru aceeași deplasare sau vacanță.

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, în direct la Romania TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, este în acest moment în legătură directă prin telefon la postul de televiziune Romania TV , vorbind pe tema dublului standar

Cea de-a doua întâlnire de lucru în cadrul Proiectului COL SUMERS

Astăzi, 16 aprilie 2019 are loc cea de-a doua întâlnire de lucru în cadrul Proiectului  "Developing of a training programe enhancing sustainable