Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, la Asta-i România

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, va acorda un interviu pentru emisiunea Asta-i România, de la postul de televiziune Kanal D pe tema băuturilor calde de tip ceai. Citeșt

Mașina de serviciu

Mașinile de serviciu trebuie să fie înmatriculate în țara în care se află sediul întreprinderii. Acest lucru este valabil indiferent dacă dețineți în

Codul civil - Ce înseamnă liberalitatea reziduală?

Este acea dispoziție prin care dispunătorul stipulează ca, la decesul instituitorului, o a treia persoană, numită substituit, să fie gratificată cu ceea ce rămâne din bunurile pe care instit

Cum să faceți un binge-watch sănătos

O sesiune de binge-watching se îmbină perfect cu mâncatul, mai ales atunci când ți-ai promis că vezi ”doar un episod” din serialul preferat și ajungi

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare - InfoCons

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare este disponibilă GRATUIT pentru telefoanele cu Android cât și pentru cele cu iOS. Acum puteți

Ce este de făcut în cazul în care aţi fost înşelat!

REDUCEREA DAUNELOR  Deşi, banii pe care i-aţi pierdut din cauza unei escrocherii sunt greu de recuperat, există anumiţi paşi pe care îi puteţi efectua pentru a reduce daunele şi a

Știați că….. bananele! Puteți reduce risipa alimentară!

Știați că….. bananele! Puteți reduce risipa alimentară!   Cumpărarea  : Verificați daca au  pete maronii sau semne de deteriorare a cojii. Încercați

Software utilizat pentru pariuri şi predicţie

Cui nu-i place să parieze? Însă, nu fiţi tentaţi de a cumpăra pachete software ce pretind că pot prezice rezultate cu un grad ridicat de acurateţe. Pariatul este riscant şi nu există nicio g

Reguli generale în magazin - Recomandări

Alegeţi alimentele cu atenţie (aspect, miros, termen de valabilitate) Luând în considerare temperatura la care trebuie păstrate se lasă la final alimentele ce ne

Divorț și separare legală

Motivele pentru care puteți introduce cererea de divorț sau de separare legală și procedurile aferente sunt stabilite în legislațiile naționale ale țărilor din UE. Normele sunt foarte diferi

Câștigă unul dintre cele 15 000 de permise de călătorie pentru a explora UE în această vară!

Candidații trebuie să aibă vârsta de 18 ani la 1 iulie 2018, să fie cetățeni ai UE și să fie pregătiți să călătorească în această vară. Începând cu data de

RENAR - 20 de ani de existență

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons a participat ieri la conferința națională cu tema “Acreditarea: Oferă o lume mai sigură” organizată la Palatul Parlame

Asigurarea de sănătate pe durata şederilor temporare

Ca cetăţean european, dacă vă îmbolnăviţi pe durata unei şederi temporare în altă ţară (indiferent că vă aflaţi acolo în vacanţă, într-o călătorie de afaceri sa

Codul civil – Ce este mandatul?

Mandatul este contractul prin care o parte, numită mandatar, se obligă să încheie unul sau mai multe acte juridice pe seama celeilalte părți, numită mandant. Care  este  p

Pierderea, furtul, înlocuirea permisului de conducere

Permis pierdut sau furat Dacă permisul de conducere este pierdut, furat, deteriorat sau distrus, trebuie să solicitați unul nou în țara

Siguranța rutieră

Normele privind siguranța rutieră și regulile de circulație pot fi diferite de la o țară la alta. Aflați care sunt regulile specifice fiecărei țări. Iată câteva exemple: Utilizar

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 12 Iunie 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic

Președintele InfoCons participă la manifestarea prilejuită de RENAR

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons participă la manifestarea prilejuită de RENAR cu ocazia aniversării a 20 de ani de activitate. Citește și: Plăți, transferuri și cecuri Cu aceas

Sfaturi utile când mergeți la cumpărături, pentru reducerea risipei alimentare!

Înainte de a merge la cumpărături, puteți să: -  Verificați ce produse aveti deja în frigider, congelator și locurile de depozitare pentru mâncare; -

Acțiune de control ale ANPC la SC Ocean Fish SRL.

în urma unei sesizări, înregistrate la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București, în care se reclama faptul că “Produsul care este

Domnul Președinte, Sorin Mierlea invitat la “Femei de 10, bărbați de 10”, la TVR 2

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons va fi prezent începând cu ora 16:40 la postul de televiziune TVR2, în cadrul emisiunii "Femei de 10, bărbați de 10"

Evacuarea în caz de urgență

În cazul în care primiți mesaje să evacuați zona în care vă găsiți, toate informațiile necesare pentru evacuare se transmit prin stațiile de radio și TV sau se anunță pri

Succes la examenul de Evaluare Națională!

Cu ocazia începerii examenelor pentru Evaluarea Națională 2018, transmitem tuturor candidaților înscriși, din partea Asociației InfoCons, mult succes și reușite la toate p

Stiati ca... Achizitionarea jucariilor

Stiati ca...  consumatorul trebuie sa achizitioneze jucarii numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fiscala

Siguranța și securitatea aeriană

Bagajul de mână și bagajul de cală Atunci când călătoriți cu avionul, având ca punct de îmbarcare un aeroport din UE, trebuie să aveți în ve

Valabilitatea asigurării obligatorii și facultative

Când înmatriculați o mașină în altă țară din UE, aveți nevoie de o asigurare auto de răspundere civilă. Această asigurare obligatorie

Codul Civil - Care sunt obligaţiile şi responsabilităţile în sarcina tutorelui?

Tutela este o sarcină personală – tutorele trebuie să exercite personal această sarcină, nu poate delega sarcina către un terţ – nu poate da “procură&am

InfoCons o felicită pe Simona Halep pentru victorie

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a câştigat, la 9 iunie 2018, primul său titlu de Mare Şlem, după ce a învins-o pe americanca Sloane Stephens

Știați că… Cu autoturismul la SERVICE

Știați că… 1. Inainte de a lasa intr-un SERVICE autoturismul, asigurati-va ca acesta functioneaza legal si este autorizat de RAR pentru aceasta activitate. 2. Preturile

Verifică link-ul site-ului de pe care vrei să cumperi! Află de ce trebuie să conțină HTTPS

Poliția din Scoția a lansat o nouă campanie, în parteneriat cu Oficiul Proprietății Intelectuale din Marea Britanie, având ca scop conștientizarea consumatorilor cu privire la achi

Drepturile pasagerilor transportului naval

Ştiaţi că beneficiaţi de anumite drepturi când călătoriţi cu vaporul în UE? În primul rând, nu trebuie să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită na

Președintele InfoCons participă la dezbaterea "Pacientul - Nucleul Sistemului de Sănătate"

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, participă la dezbaterea "Pacientul - Nucleul Sistemului de Sănătate".  Citește și: Închirierea unei mașini &Ic

Domnul Sorin Mierlea participă la sedința Consiliului Director - ASRO

Ședința se desfățoară la sediul ASRO.     Citește și: - Drepturile pasagerilor din transportul feroviar - Toaletele publice, un lux pentru anumite sectoare din

Economisește, reducând risipa alimentară!

Prin creearea deșeurilor alimentare, pe care le putem evita, pierdem și bani. Reducerea deșeurilor alimentare înseamnă costuri reduse pentru gospodării. Deșeurile alimentare au un impact dir

Închirieri de autovehicule în străinătate

Rezervare Dacă vreţi să închiriaţi o maşină şi faceţi o rezervare on-line sau prin telefon la o agenţie cu sediul în UE, nu aveţi în mod automat&nb

Prețuri și plăți

Când cumpărați produse sau servicii în UE, trebuie să fiți informat în mod clar cu privire la prețul total. Acesta trebuie să includă toate taxele și co

Respect, mâncării! Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală

În Europa, risipa alimentară este o problemă majoră: se estimează că în UE sunt irosite anual aproximativ 88 de milioane de tone de alimente (în jur de 20&nb

În cazul producerii inundației

Dacă sunteți surprins de inundaţie: Părăsiți imediat locuinţa (sau mergeți spre etajele superioare,  eventual pe acoperiș), deplasați-vă spre zone înalte. Respectaţi recom

Folosiți parole unice și complicate pentru conturile dumneavoastră!

Principalul punct de atracție al campaniei îl reprezintă un ”game show” animat, creat de Poliția din Scoția pentru a evidenția pericolele achizițiilor online fără a te as

Participare la cea de-a XXIX-a Adunare Generala ANEC, Bruselles, ziua a doua

Astăzi, 06 Iunie 2018, este cea de-a doua zi în care domnul Sorin Mierlea - Președinte InfoCons, participă la cea de-a 29-a reuniune a Adunării Generale ANEC &

Drepturile pasagerilor din transportul feroviar