Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons a oferit câștigătorilor probei individuale al Concursului Național ''Alege! Este dreptul tău!'' premiile

Concursul ''Alege! Este dreptul tău!'', cu o tradiție de 16 ani, este organizat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor împreună cu&

Prescripții medicale în farmacii din străinătate

Rețetele prescrise de medicii din țara dumneavoastră sunt valabile în toate țările UE. Totuși, este posibil ca un medicament prescris într-o țară să nu fie dispon

Știați că... produse alimentare sub formă congelată

Știați că... trebuie să acordați atenție condițiilor de depozitare impuse de producător, atât în magazinul de comercializare, cât și la domiciu? pro

Escrocherii prin întâlniri amoroase

Cu toate că există o mulţime de website-uri legitime, există la fel de multe escrocherii care implică întâlnirile amoroase. Escrocheriile prin întâlniri amoroas

Comisia salută adoptarea unor noi instrumente de combatere a fraudei în UE

Comisia a salutat acordul politic la care au ajuns astăzi statele membre ale UE cu privire la noi instrumente destinate remedierii deficiențelor existente la nivelul UE în privința taxei pe

Știați că fără albine, nu putem mânca afine?

Pesticidele utilizate în producția de alimente provoacă pierderea biodiversității, inclusiv dispariția mamiferelor, a păsărilor și a insectelor, inclusiv a albinelor. Cu  c&acir

Festivitatea de premiere a Concursului „Alege! Este Dreptul tau!”, ediția XVI - 2018

Astazi,  21 iunie 2018 a avut loc Festivitatea de Premiere a câștigătorilor Concursului Național școlar pe teme de protecția consumatorului “Alege! Este Dreptul tău!"

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, participă la premierea profesorilor

În cadrul premierii Concursului Național Alege! Este dreptul tău! s-au acordat diplome profesoriilor coordonatori.

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare - InfoCons

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare este disponibilă GRATUIT pentru telefoanele cu Android cât și pentru cele cu iOS. Acum puteți

Este sucul de fructe mai sănătos decât băutura carbogazoasă?

Poate că v-ați gândit să renunțați la sucurile acidulate și la alte băuturi carbogazoase în favoarea unor alternative pe care le considerați mai sănătoase, precum sucul natural de fructe.

Alege! Este dreptul tău! - Ziua a III-a, Faza Națională

Pe toată durata zilei de astăzi, 20 Iunie 2018, participanții la Faza Națională a Concursului „Alege! Este dreptul tău!” susțin concursul pe echipe. În cadrul acestuia el

Președintele InfoCons participă la ceremonia organizată de Ambasada Mexicului

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons participă la ceremonia de celebrare a copiilor români, participanți la programul cultural prilejuit de Jocurile Olimpice din Mex

Știați că....produse din lapte

Știați că... trebuie să acordați o atenție deosebită când cumpărați lapte și produse din lapte asupra modului de prezentare a ambalajului; în cazul în care ambalajul e

Escrocherii referitoare la companii mici

Escrocheriile care ţintesc companiile mici pot fi de diferite feluri - de la facturi pentru reclame sau pentru înregistrări în cataloage ce nu au fost comandate niciodată la oferte

Domnul Sorin Mierlea, va acorda un interviu în cadrul știrilor Observator de la Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, va acorda astăzi, 19 Aprilie 2018, în cadrul știrilor Observator de la Antena 1, un interviu pe tema drepturile şi obligaţiile pasageril

Alege! Este dreptul tău! - Ziua a II-a, Faza Națională

În perioada 18-22.06.2018 se desfășoară în Tabăra de la Năvodari faza națională a Concursului „Alege! Este dreptul tău!”, organizat de Autoritatea Nați

Sesiune deschisă pentru concurenţii ”Alege! Este dreptul tău!”

În cadrul parteneriatului intre Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi InfoCons, un reprezentant STS a ţinut o sesiune deschisă pentru participanţii concursului "Alege! Este dreptul t

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 19 Iunie 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic

Acordă atenție congelatorului!

Pentru reducerea risipei alimentare, gasiti mai jos cateva sfaturi utile : -  Încercați să mentineti congelatorul organizat – necesită ceva timp, insă merita. Nu uitați s

Preşedintele InfoCons, Sorin Mierlea a acordat ieri,  un interviu telefonic pentru Radio România

Preşedintele InfoCons, Sorin Mierlea a acordat ieri, un interviu telefonic pentru Radio România

In cursul zilei de ieri, 18 Iunie 2018, începând cu orele 20:45, președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu prin telefon la Radio România abord&

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la postul de televiziune Antena Stars

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a fost, ieri 18.06.2018 începând cu ora 15:20 în direct, la postul de televiziune Antena Stars unde a dezbătut tema ofertel

Produse de asigurări

Puteţi compara preţurile de pe piaţa europeană pentru a alege produsele de asigurări convenabile (asigurare de viaţă, asigurarea locuinţei, asigurare auto etc). Ac

A început Faza Națională a concursului „Alege! Este dreptul tău!”, ediția a XVI-a

Știați că...despre suplimentele alimentare

Știați că... Trebuie să acordați o atenție deosebită la cumpărarea suplimentelor alimentare. Informați-vă, înainte de achiziționarea lor, despre efecte

Munca pe durata studiilor

Dacă intenţionaţi să studiaţi în altă ţară din UE, trebuie să dispuneţi de venituri suficiente, indiferent de sursă (familie sau activitate profesională). Citește și: Valabilitatea asigură

Ce trebuie să știți dacă utilizați o cremă de protecție solară veche

Crema de protecție solară este unul din cele mai căutate și utilizate produse pe timpul verii. În încercarea de a mai salva o sumă de bani, mulți consumatori preferă să utilizeze c

Eticheta ecologică europeană

Etichetarea ecologica este o schema facultativa, conceputa sa incurajeze operatorii economici sa comercializeze bunuri/servicii cu un impact redus asupra mediului si consumatorii europeni – incl

Știți ce reprezintă „Agenții de umezire” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianți,&am

Știați că... vânzarea cu amănuntul în vrac a produselor alimentare

Știați că... La locul de comercializare a produselor tip pâine, produse de panificaţie șiproduse de patiserie, pe etichetă, alături de informaţiile privind denu

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, la Asta-i România

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, va acorda un interviu pentru emisiunea Asta-i România, de la postul de televiziune Kanal D pe tema băuturilor calde de tip ceai. Citeșt

Mașina de serviciu

Mașinile de serviciu trebuie să fie înmatriculate în țara în care se află sediul întreprinderii. Acest lucru este valabil indiferent dacă dețineți în

Codul civil - Ce înseamnă liberalitatea reziduală?

Este acea dispoziție prin care dispunătorul stipulează ca, la decesul instituitorului, o a treia persoană, numită substituit, să fie gratificată cu ceea ce rămâne din bunurile pe care instit

Cum să faceți un binge-watch sănătos

O sesiune de binge-watching se îmbină perfect cu mâncatul, mai ales atunci când ți-ai promis că vezi ”doar un episod” din serialul preferat și ajungi

Ce este de făcut în cazul în care aţi fost înşelat!

REDUCEREA DAUNELOR  Deşi, banii pe care i-aţi pierdut din cauza unei escrocherii sunt greu de recuperat, există anumiţi paşi pe care îi puteţi efectua pentru a reduce daunele şi a

Știați că….. bananele! Puteți reduce risipa alimentară!

Știați că….. bananele! Puteți reduce risipa alimentară!   Cumpărarea  : Verificați daca au  pete maronii sau semne de deteriorare a cojii. Încercați

Software utilizat pentru pariuri şi predicţie

Cui nu-i place să parieze? Însă, nu fiţi tentaţi de a cumpăra pachete software ce pretind că pot prezice rezultate cu un grad ridicat de acurateţe. Pariatul este riscant şi nu există nicio g

Reguli generale în magazin - Recomandări

Alegeţi alimentele cu atenţie (aspect, miros, termen de valabilitate) Luând în considerare temperatura la care trebuie păstrate se lasă la final alimentele ce ne

Divorț și separare legală

Motivele pentru care puteți introduce cererea de divorț sau de separare legală și procedurile aferente sunt stabilite în legislațiile naționale ale țărilor din UE. Normele sunt foarte diferi

Câștigă unul dintre cele 15 000 de permise de călătorie pentru a explora UE în această vară!

Candidații trebuie să aibă vârsta de 18 ani la 1 iulie 2018, să fie cetățeni ai UE și să fie pregătiți să călătorească în această vară. Începând cu data de

RENAR - 20 de ani de existență

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons a participat ieri la conferința națională cu tema “Acreditarea: Oferă o lume mai sigură” organizată la Palatul Parlame

Asigurarea de sănătate pe durata şederilor temporare