Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la postul de televiziune online Canal 33

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, participă începând cu orele 21:00 la postul de televiziune online Canal 33 abordând tema activitatea InfoCons și profilul preșe

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare - InfoCons

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare este disponibilă GRATUIT pentru telefoanele cu Android cât și pentru cele cu iOS.

Știi cât zahăr se află în înghețata pe care o mânănci?

În cadrul studiului au fost analizate 39 de produse.

Legea privind diminuarea risipei alimentare, intra în vigoare începând cu data de 1 Februarie 2019

În şedinţa din data de 27 Iunie 2018 a Camerei Deputaţilor a fost adoptat, cu 203 voturi “pentru”, proiectul de act normativ care suspendă aplicarea&

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, susține un discurs la Școala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu

Domnul Sorin Mierlea, președinte InfoCons, susține astăzi, începând cu ora 12:00 un discurs în fața elevilor de clasa a 9-a din cadrul Școlii Superioare Comercia

Domnul Sorin Mierlea - în direct la emisiunea "Neatza cu Răzvan și Dani"

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, va fi în direct, începând cu ora 09:00, la postul de televiziune Antena 1, în cadrul emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani&

Câte E-uri se află în brânza topită?

Brânză topită? Ce ar trebui să conțină - brânză, doar lapte? Câte E-uri se pot regăsi într-un astfel de produs?

Noile norme adoptate de UE asigură o mai bună protecție a celor 120 de milioane de turiști din vara aceasta

Începând de duminică, 1 iulie, călătorii care rezervă pachete de vacanță vor avea drepturi mai puternice în calitate de consumatori. Normele nu vor reglementa numai

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 03 Iulie 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic

Congelarea alimentelor ! Respect, mâncării !

Înghețarea prelungește durata de valabilitate a multor mâncăruri preferate.- Produsele proaspete trebuie înghețate imediat după recoltare. - Mâncarea g

Preşedintele InfoCons, Sorin Mierlea a acordat un interviu telefonic la Radio România

Astăzi, 03 Iulie 2018, președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu telefonic la Radio România abordând tema schimbării furnizorului de energie, drepturile

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare este disponibilă GRATUIT pentru telefoanele cu Android cât și pentru cele cu iOS. Acum puteți

Câtă sare se află în parizerul de porc?

(Informații bazate pe studiul realizat de InfoCons pe 12 produse, ce au următorii producători sau distribuitori: Carrefour Romania S.A., Cristim 2 Prodcom SRL, Kaufland Romania S.C.S

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la postul de televiziune Antena Stars

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct, în cadrul emisiunii Star Matinal, la postul de televiziune Antena Stars unde va discuta pe tema pachetelor turistice

InfoCons – partener în cadrul Concursului ''Alege! Este dreptul tău!'' - Sceneta Regiunii Sud Est

Concursul ''Alege! Este dreptul tău!'', cu o tradiție de 16 ani, este organizat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor împreună cu&

UE: Noi reguli privind materialele si obiectele din plastic destinate sa vina in contact cu produsele alimentare

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara a adoptat avize privind reevaluarea contaminarii cu perclorati in produsele alimentare si a expunerii oamenilor prin alimentatie la perclorati.

Domnul Sorin Mierlea, presedinte InfoCons la Realitatea TV

Astăzi, 1 iulie 2018, președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a fost în direct prin telefon la Realitatea TV abordând tema citricelor si a continutului cojilor acestor produ

InfoCons – partener în cadrul Concursului ''Alege! Este dreptul tău!'' - Sceneta Regiunii Nord Est

1 din 3 ferme din Uniunea Europeană se aflau în România în 2016

Peste 171 de milioane de hectare de pământ de pe suprafața Uniunii Europene au fost folosite pentru producția agricolă în 2016, echivalentul a aproape 40% din totalul suprafețelor de păm&a

Domnul președinte Sorin Mierlea, la B1 TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi in direct incepand cu ora 11:00 la postul de televiziune B1 TV discutand pe teme generale de protecție a consumatorilor.

InfoCons – partener în cadrul Concursului ''Alege! Este dreptul tău!'' - Sceneta Regiunii Nord Vest

ICCJ: Procesul-verbal de contravenție în care fapta nu e suficient descrisă e anulabil. RIL-ul a fost publicat azi

Insuficienta descriere a faptei de către cel care redactează procesul-verbal de contravenție face ca documentul prin care se aplică sancțiunea să nu fie valabil, a stabilit Înalta Curte de Casaț

Știi ce mănânci? Citește eticheta!

De ce este important să citești eticheta?  Pentru a avea posibilitatea să alegi produsul potrivit pentru tine;  Pentru a te informa, în cazul în care suferi d

Cum depozitați corect roșiile ?!! Sfaturi utile pentru reducerea risipei alimentare!

Cumpărarea Roșiile  cele mai bune sunt cele produse în timpul sezonului din  luna mai până în luna septembrie. Căutați roșii care au culori vii, cu pie

Un nou ambasador InfoCons

Avem plăcerea de a anunța faptul că artistul Codrin Mircea se alătură listei de ambasadori InfoCons, susținând cauza noastră!

InfoCons – partener în cadrul Concursului ''Alege! Este dreptul tău!'' - Sceneta regiunii Vest

Comisia Europeană și patru piețe on-line semnează un acord privind siguranța produselor, care prevede retragerea produselor periculoase

În data de 25 iunie 2018, patru mari piețe on-line (Alibaba - pentru AliExpress, Amazon, eBay și Rakuten - Franța) au semnat un acord prin care se prevede retragerea mai rapidă a produselor

Codul Civil - Capacitatea de exerciţiu

Persoana fizică se bucură de capacitate de folosinţă şi de capacitatea de exerciţiu. 1. Ce înseamnă capacitatea de exercițiu? Capacitatea de exerciţiu este aptitudinea

InfoCons – partener în cadrul Concursului ''Alege! Este dreptul tău!'' - Sceneta Regiunii București

Dublul standard: metodologie comună de testare a calității produselor alimentare

O metodologie comună, dezvoltată de Centrul Comun de Cercetare (JRC), le va permite autorităților naționale pentru protecția consumatorilor să efectueze teste cu scopul de a compara compoziția și cara

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea participă la Conferința Publică din cadrul Institutului Francofon de Reglementare Financiară

Domnul Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă la  Conferința Publică din cadrul Institutului Francofon de Reglementare Financiară. Evenimentul va avea loc în Sala

InfoCons – partener în cadrul Concursului ''Alege! Este dreptul tău!'' - Sceneta Regiunii Sud Muntenia

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat un interviu la Observator

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Observatorul de astăzi, de la ora 19:00

Europa trebuie să-și dezvolte latura inovatoare

Tabloul de bord european privind inovarea 2018, realizat de Comisie și publicat astăzi, arată că performanța UE în materie de inovare continuă să se îmbunătățească, dar că sunt nec

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 26 Iunie 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic

44 de ani de la scanarea primului cod de bare!

Astăzi, 26 iunie, celebrăm 44 de ani de la scanarea primului cod de bare, într-un supermarket american.

Știați câtă apă este utilizată pentru producerea alimentelor?

Apa este principala constrângere pentru securitatea alimentară, deoarece deșeurile alimentare înseamnă și risipirea apei. În plus, se estimează că 1,4 miliarde de persoan

Președintele InfoCons  participă la Evenimentul România Durabilă

Președintele InfoCons participă la Evenimentul România Durabilă

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea participă la evenimentul ce își propune să ofere soluții de finanțare și soluții inteligente de business pentru comunitatea de a