Translate this page RO

Select language
InfoCons

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Astăzi, 3 Decembrie, este marcată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. În 1992, Organizația Națiunilor Unite a stabilit ca anual, la data de 3 Decembrie, să fie sărbătorită Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități pentru a motiva populația să înțeleagă efectele dizabilităților și pentru a combate discriminarea.

Noi am făcut un prim pas pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilități prin intermediul Campaniei Naționale „Și eu sunt cetațean european și am drepturi” (cu scopul accesibilizării spațiilor publice, un drept fundamental, și promovarii drepturilor consumatorilor vulnerabili, Proiectului „Să evoluăm sustenabil!” (cu scopul dezvoltarii mecanimselor de accesiblizare), precum și prin susținerea structurii de economie socială S.C. O 9 ATITUDINE S.R.L, cu sediul în Cristian, județul Brașov, care, prin activitatea pe care desfășurată, implementează la nivel național primul „Program de sprijinire a persoanelor cu deficiențe de vedere” pentru ca aceștia să poată fi integrați la nivel de comunitate.

Membrii echipei O9Atitudine! s-au format în ultimele șase luni și au deja o experiență practică în urma căreia am reușit să fie prezenți, prin accesibilizarea cu semnalistică Braille, în peste 400 de locații din țară, atât instituții de stat, cât și private. Lansarea site-ul oficial de semnalistică Braille, www.accesliber.ro, pune la dispozitia fiecărei persoane sau instituție informații despre posibilitatea de a accesibiliza propriile spații sau detalii despre colegii noștri cu dizabilități cărora viața le-a dat o șansă de a-și dovedi abilitățile în muncă și de a-și vedea propriul vis devenit realitate.

Proiectul "S.E.S. - Să Evoluăm Sustenabil" este desfășurat în parteneriat cu Asociația C4C - Communication for Community, Confederația Națională a Persoanelor cu Dizabilități din Grecia, InfoCons - Organizație Națională pentru Protecția Consumatorilor, Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Institutul Român pentru Dezvoltare Sustenabilă și Asociația 4CAREER.

 

InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram