Translate this page RO

Select language
InfoCons

Ziua internațională a aviației civile

Astăzi, 7 Decembrie, este marcată Ziua internațională a aviației civile. În anul 1994, Organizația Internațională a Aviației Civile (ICAO) stabilea prin rezoluția A29-1, care a sărbătorit atunci cincizeci de ani de la înființare, ca anual la data de 7 Decembrie să fie sărbătorită Ziua internațională a aviației civile. În 1996, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a recunoscut oficial această zi și a inclus-o în lista zilelor marcate de ONU prin Rezoluția 33/51.

Scopul Zilei internaționale a aviației civile este de a demonstra și evidenția importanța aviației civile în angrenajul social și economic al statelor lumii, precum și eficientizarea transportului internațional aerian și îmbunătățirea sistemelor de siguranță ale avioanelor civile.

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram