Translate this page RO

Select language
InfoCons

ZIUA ÎN CARE NU CUMPĂRĂM NIMIC - Buy Nothing Day

Această zi este răspândită în peste 60 de țări din întreaga lume și este un protest împotriva societății care consumă excesiv.

Ideea organizării unei astfel de acțiuni, vine din partea lui Ted Dave care a zis “enough is enough!” (ce-i prea mult e prea mult!) și are ca scop protestul împotriva isteriei consumerismului.

Unii consideră această zi ca o replică la ziua Vinerea Neagră / Black Friday și a nebuniei creeată de acest eveniment. Unele magazine au prelungit perioada, numind-o Săptămâna Neagră sau alții au început cu mult înainte de data stabilită ca fiind Black Friday.

Ziua anti-cumpărături a început în Canada în urmă cu 25 de ani pentru a protesta consumerismului în masă și s-a răspândit rapid în întreaga lume.

Nicio cheltuială necesară

„Ziua în care nu cumpărăm nimic”este o zi în care oamenii sunt provocați să se abțină de la cumpărături și să se focuseze pe alte lucruri.

Regulamentul este simplu, având doar o regulă: aceea de a face o detoxifiere de cumpărături timp de 24 de ore. Detoxifiere accesibilă tuturor atâta timp cât nu sunt bani cheltuiți!

Puteți rezista nevoii de a cheltui/risipi banii pe lucruri care poate nici nu vă sunt necesare dar par tentante datorită ofertelor de Black Friday?

Alăturați-vă acestei rețele globale celebrând Ziua în care nu cumpărăm nimic  (Buy Nothing Day)  iar dacă Black Friday vă tentează să mergeți la cumpărături, aduceți-vă aminte de ziua de mâine.

Isteria care este creeată de Black Friday a ajuns deja un fenomen absurd și bine cunoscut. Black Friday creează un brand de cumpărători care mai, mai că se vor „bate”  și se vor împinge unii pe alții pentru a pune mâna pe obiectele cu oferta cea mai „bună”.

Participați prin neparticipare

A lua parte la această zi în care nu cumpărăm nimic poate fi foarte simplu: de la a sta acasă, cuibărit într-o pătură cu o carte bună în mâna și un ceai, având în vedere vremea de afară, vizionarea unui film sau petrecerea timpului cu familia ori prietenii. Orice, atâta timp cât nu sunt bani cheltuiți.

Cumpărați mai puțin și trăiți mai mult!

Pentru a citi și despre Black Friday, dați click pe urmatorul link InfoCons

https://www.infocons.ro/ro/i-black-friday-avantaj-sau-pacaleala-pentru-consumator-MTQxOTAtMQ.html

 

 

 

 

 

 

 

Citește și:

Nu te lasa furat!

- Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

- Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel - 021.9615 sau *9615

Whats App - 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

 

 

 

 

 

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+