Translate this page RO

Select language
InfoCons

Vreți o gustare sănătoasă? Iată câteva variante!

Poate că nu vă gândiți neapărat la ceva pozitiv atunci când auziți cuvântul ”gustare”. Gustarea este asociată deseori cu prăjituri sau alte produse alimentare dulci, bogate în calorii, însă ea poate fi o sursă extraordinară de proteine, mai ales dacă faceți alegeri sănătoase și în cunoștință de cauză. Iată câteva idei pentru gustări sănătoase, ușor de preparat:

Banană și unt de arahide - este combinația ideală de proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase plus potasiu.

Iaurt simplu, cereale integrale și fructe de pădure - această combinație gustoasă vă oferă fibre, proteine, calciu și potasiu.

Ovăz, semințe de chia și felii de măr - amestecați semințele bogate în proteine și nutrienți în cereale de ovăz calde pentru o gustare plină de fibre. Mărul adaugă o doză de potasiu și puțină dulceață naturală.

Curcan și avocado pe o felie de pâine integrală - sandvișurile sunt în general o alegere bună pentru o gustare. Mare atenție însă la ingredientele pe care le utilizați, deoarece acestea pot fi pline de E-uri!

Supă de linte - supele pot fi mereu o alegere inspirată pentru o gustare, dar este important să alegeți legume cu un conținut redus de sodiu (în special dacă le luați din conserve).

Cartof dulce copt cu ulei de măsline și scorțișoară - păstrați în frigider câțiva cartofi copți gata preparați, pe care să îi puteți încălzi și mânca oricând.

Biscuiți din cereale integrale cu humus - Humusul are proteine și grăsimi sănătoase, iar biscuiții oferă o cantitate importantă de fibre.

Sursa: consumerreports.org.

Citește și:

- Rezultatele controalelor ANSVSA dinainte de Crăciun

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

- Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

- Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel - 021.9615 sau *9615

Whats App - 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

 

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+