Translate this page RO

Select language
InfoCons

UE investește într-un sistem electric fiabil în Cehia

UE investește mai mult de 46 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională pentru modernizarea și extinderea stației de electricitate din Kočín, sudul Boemiei, unul dintre cele mai importante noduri din sistemul de transport din Cehia. După finalizarea lui în noiembrie 2023, proiectul va crește securitatea energetică a țării, asigurând operațiuni fiabile chiar și în condiții extreme. 

 

 

 

Citește și:

Drepturile pasagerilor din transportul feroviar

Pe lângă îmbunătățirea calității, fiabilității și sustenabilității consumatorilor de energie electrică pentru clienți, acest proiect va crește într-adevăr capacitatea țării de acces la energia regenerabilă din țările vecine. Extinderea stației de la Kočín va permite punerea în aplicare a altor două proiecte de interes comun : conectarea unui al doilea circuit pe linia electrică existentă Kočín-Preštice și noua linie aeriană lungă de 120 km Kočín-Mírovka. Aceste două proiecte vor consolida Coridorul prioritar pentru interconexiunile de electricitate nord-sud în Europa de Est și de Sud-Est, creșterea accesului Cehiei la energia regenerabilă - în principal energia eoliană din Germania și energia solară din Italia - și va ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în țară.

Sursa: Comisia Europeana

 

 

 

 

Citește și:

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+