Translate this page RO

Select language
InfoCons

Tu îți protejezi datele personale de pe telefonul smartphone?

În 2018, 75% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 de ani din Uniunea Europeană (UE) au folosit un smartphone în scopuri private. Cu toate acestea, 28% au răspuns că, atunci când utilizează sau instalează o aplicație pe telefonul smartphone, nu și-au limitat sau au refuzat accesul la datele personale. 7% dintre utilizatorii de smartphone-uri din UE nu știau că este posibil să restricționăm sau să refuzăm accesul la datele lor personale când folosim sau instalăm o aplicație pe telefonul smartphone.

Mai puțin de jumătate (43%) dintre utilizatorii de smartphone-uri au raportat că au un sistem de securitate care a fost instalat sau furnizat automat cu sistemul de operare al smartphone-urilor lor. Alte 15% au subscris la un sistem de securitate sau au folosit unul instalat de altcineva.

Cea mai mare protecție a datelor autoadezvoltate în Franța, cea mai scăzută în Cehia

Două treimi din utilizatorii de smartphone-uri din Cehia (67%) nu au restricționat sau nu au refuzat niciodată accesul la aplicațiile lor cu caracter personal. Acestea au fost urmate de Bulgaria (49%), Cipru și Regatul Unit (ambele 43%).

În schimb, numai 10% dintre utilizatorii de smartphone-uri din Franța nu au restricționat sau au refuzat accesul la aplicații, urmate de Germania (16%), Țările de Jos și Luxemburg (ambele 17%).

Sursa: ec.europa.eu

 

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

Știați că?.... Economisire energie prin aparatele din dormitor

- Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

- Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel - 021.9615 sau *9615

Whats App - 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro
InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+