Translate this page RO

Select language
InfoCons

Sunt turist român și călătoresc din România… in Turcia

Verific ultimele informații puse la dispoziție de Ministerul Afacerilor Externe al României, la rubrica „Sfaturi de călătorie” și la secțiunea „Atenționări de călătorie COVID-19”.

La intrarea în Turcia vor fi efectuate controale de sănătate tuturor cetățenilor turci și străini. În cazul descoperirii simptomelor specifice COVID-19, vor fi efectuate gratuit teste PCR, iar Ministerul Sănătății va dispune măsurile necesare, în funcție de fiecare caz în parte.

Ministerul Sănătății din Turcia pune la dispoziție un website în limba engleză unde pot fi consultate informații utile despre ghidurile de sănătate COVID-19 și alte broșuri informative: https://hsgm.saglik.gov.tr/en/

În funcție de evoluția pandemiei de COVID-19, condițiile de intrare pe teritoriul Turciei se pot modifica pe parcurs, fără o avertizare prealabilă din partea autorităților turce. MAE depune toate eforturile pentru a obține informații corecte, direct de la autoritățile turce, în timp util.

 

Mă asigur că am încheiat o asigurare medicală de călătorie.

Deși acest document nu are caracter obligatoriu, el poate fi de ajutor în condițiile actuale, în cazul în care se constată necesitatea asistenței medicale.

De asemenea, conform informărilor primite de la autoritățile turce, la intrarea în Turcia, persoanele care sosesc atât pe cale aeriană, cât și rutieră sau maritimă pot fi supuse unor teste aleatorii de diagnosticare COVID-19. Refuzul efectuării testării atrage după sine refuzul permiterii intrării în Turcia.

 

Informatii valabile la data de 12 August 2020

 

Sursa :MAE 

 

 

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram