Translate this page RO

Select language
InfoCons

Stiati ca...electrocasnice care poarta o eticheta importanta

Știați că multe dintre electrocasnice poartă o etichetă care vă ajută să alegeți un model de produs care consumă mai puțină energie? 

 

În UE, multe produse de uz cotidian precum frigiderele, mașinile de spălat și cuptoarele poartă eticheta energetică a UE, care vă ajută să alegeți un model care consumă mai puțin. Eficiența energetică este evaluată pe clase, de la A+++ (cea mai eficientă) până la G (cea mai puțin eficientă). De exemplu, o mașină de spălat vase cu clasa A+++ poate consuma doar jumătate din energia pe care o consumă o mașină cu clasa D.

 

 

 

 

sursa: europa.eu

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram