Translate this page RO

Select language
InfoCons

Știați că... produse cu risc de înghițire pentru copii

Știați că... 

Cei mici sunt expuşi riscului de înghiţire a produselor dăunătoare folosite în jurul casei. Potrivit guvernului Marii Britanii, otrăvirea cu substanţe solide și lichide a reprezentat 1 din 25 accidente la copiii sub vârsta de patru ani și a însumat aproape 28.788 otrăviri la nivel național numai în 1999.

În această situaţie, ISO a publicat un standard care permite producătorilor să realizeze ambalaje rezistente la acţiunea copiilor, care oferă o barieră fizică adecvată între un copil sub vârsta de cinci ani și o gamă largă de produse periculoase.

Citește și:

Prețuri și plăți

Standardul a fost adoptat ca standard român SR EN ISO 8317:2016, Ambalaje rezistente la manipularea lor de către copii. Condiţii și metode de încercare pentru ambalajele care se pot reînchide.

Sfatul nostru

Citiți întodeauna eticheta produselor pe care le achiziționați. Acordați o atenție deosebită precauțiunilor și recomandărilor în caz de înghițire, contact cu pielea sau cu ochii. Păstrați eticheta la îndemână în cazul în care este necesară intervenția cadrelor medicale.

Citește și:

Deșeuri alimentare mai puține = distrugerea pădurilor mai redusă !

Nu lăsați produsele dăunătoare la îndemâna copiilor. Păstrați-le în afara zonei de acces a acestora, de preferat într-un spațiu de depozitare ce poate fi încuiat.

Sursa: ASRO

 

 

 

Citește și:

- Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

- Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel - 021.9615 sau *9615

Whats App - 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

 

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram