Translate this page RO

Select language
InfoCons

Spam pe mobil

Noțiunea de „spam” desemnează un fenomen ce constă în transmiterea masivă și uneori repetată a mesajelor electronice nesolicitate, mesaje având de cele mai multe ori caracter comercial, de publicitate pentru produse și servicii. Termenul de ”spam” nu se reduce numai la comunicările comerciale nesolicitate (spam comercial), ci se aplică și altor comunicări electronice, unele fiind chiar tentative de fraudă electronică cu implicații grave (precum divulgarea unor date personale, numere de conturi bancare, coduri de identificare etc.)
 
În general, expeditorul unor astfel de mesaje nesolicitate își deghizează ori își ascunde identitatea. Deși, spam-ul este asociat, de regulă, cu transmiterea de mesaje prin intermediul poștei electronice, acest fenomen poate fi atribuit și forumurilor de discuție sau mesajelor instantanee.
 
Conform legislației în vigoare, transmiterea de mesaje comerciale prin intermediul poștei electronice trebuie realizată numai cu acceptul destinatarului acestora. De asemenea, dacă ți-ai dat acceptul să primești periodic astfel de mesaje, trebuie să ți se ofere posibilitatea de a te dezabona.
Sursa: A.N.C.O.M
 
 
 
 
 
 
 
 

Citește și:

Site de educare si informare pe tema testarii comparative – www.teste-comparative.ro

- Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

- Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel - 021.9615 sau *9615

Whats App - 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

 

 

 

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+