Translate this page RO

Select language
InfoCons

Risipă de alimente = risipă de energie !!!

Cererea în continuă creștere pentru energie este de asemenea resimțită în agricultură și în procesarea alimentelor – de fapt, în mai toate etapele producerii și distribuirii mâncării. Consumăm de 70 de ori mai multă energie pentru producerea unui kilogram de vită decât pentru producerea aceleiași cantități de legume, cereale sau fructe .

Vă întrebați de ce? Majoritatea energiei este direcționată către mașini și transport în diferite faze: pentru recoltarea culturilor și transportarea lor la fermele de animale, pentru transportarea animalelor la abatoare, pentru congelarea cărnii și transportarea ei către supermarketuri, pentru aducerea ei în casele noastre de la magazin, pentru congelarea ei încă o dată și, în sfârșit, pentru gătirea ei.

Cea mai mare cantitate de energie este necesară pentru a produce un kilogram de carne de vită.

RESPECT, MÂNCĂRII!

 

 

 

 

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram