Translate this page RO

Select language
InfoCons

Rezultatele controalelor desfășurate în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale

Peste 8.383 de unități din sectorul alimentar (pieţe agro-alimentare, abatoare şi centre de sacrificare a mieilor cu activitate temporară, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, unităţi de vânzare cu amănuntul), au fost verificate de către inspectorii ANSVSA pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare.

Citește și:

Drepturile cumpărătorilor

 

Astfel, în perioada 01.04.2019 – 02.05.2019, ANSVSA a demarat o serie amplă de controale oficiale la nivel național având drept scop verificarea condiţiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel şi ouăle destinate consumului uman, precum şi alte alimente de origine animală și non-animală.

În urma controalelor efectuate, deficienţele constatate de inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au fost sancționate prin aplicarea a 503 sancţiuni contravenţionale, care au însumat 1.819.360 de lei.

Totodată au fost emise 116 ordonanțe privind suspendarea activității și 175 de ordonanțe privind interzicerea desfășurării activității unor unități.

De asemenea, reprezentanții ANSVSA au aplicat măsuri de reținere oficială/sechestru și au dirijat către unități de neutralizare peste 8.177,24 kg de produse alimentare, precum și 72.280 de ouă, care nu erau marcate în conformitate cu cerințele legale.

Citește și:

Restricții referitoare la bagaje

Dintre neconformităţile constatate și sancţionate pot fi menţionate următoarele:
-comercializarea mieilor fără documente de proveniență și transportul acestora cu mijloace de transport neautorizate;
-nerespectarea normelor sanitare veterinare privind condiţiile de igienă şi de temperatură pe durata transportului produselor alimentare;
-deficiențe privind marcarea și etichetarea ouălor;
-deficiențe privind asigurarea trasabilității produselor alimentare;
-depozitarea și comercializarea către consumatorul final a produselor alimentare în spații care nu au fost înregistrate/autorizate sanitar veterinar, fără respectarea condițiilor de temperatură și igienă.

Sursa: ANSVSA

 

 

Citește și:

Consumați fructe și legume zilnic?

- Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

- Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel - 021.9615 sau *9615

Whats App - 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

 

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+