Translate this page RO

Select language
InfoCons

Protecția datelor și a vieții private în mediul on-line

Ștergerea datelor cu caracter personal (dreptul de a fi uitat)

Dacă datele dumneavoastră nu mai sunt necesare sau dacă sunt folosite ilegal, puteți solicita ștergerea lor. Este vorba despre așa-numitul „drept de a fi uitat". 

Citește și:

Plicuri împotriva răcelii sau plicuri cu zahăr și E-uri ?

Aceste norme se aplică și în cazul motoarelor de căutare, cum ar fi Google, pentru că și acestea sunt considerate operatori de date. Puteți cere ca linkurile către paginile de internet care conțin numele dumneavoastră să fie eliminate din motoarele de căutare, dacă informațiile sunt incorecte, inadecvate, nerelevante sau excesive.

Dacă o companie a publicat on-line datele dumneavoastră cu caracter personal și ați solicitat ștergerea acestora, compania respectivă trebuie să informeze orice alte site-uri pe care s-au publicat datele dumneavoastră că ați cerut ștergerea lor și a linkurilor către ele.

Pentru a proteja alte drepturi, cum ar fi libertatea de exprimare, este posibil ca unele date să nu poată fi șterse automat. De exemplu, s-ar putea ca afirmațiile controversate făcute de persoane publice să nu poată fi șterse dacă este in interesul publicului ca ele să fie menținute on-line.

Sursa: Europa.eu

 

 

 

 

 

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

- Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

- Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel - 021.9615 sau *9615

Whats App - 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

 

 

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+