Translate this page RO

Select language
InfoCons

Principalul rol al reasigurătorului

Principalul rol al reasigurătorului este acela de a oferi protecţie asigurătorului direct împotriva uneia sau mai multor daune sau întâmplări rezultate din acelaşi eveniment, care, dacă ar trebui suportate integral de către asigurător, l-ar putea destabiliza financiar sau chiar l-ar putea aduce în stare de insolvență, ceea ce ar însemna practic imposibilitatea de plată a despăgubirilor datorate. Se poate afirma, astfel, că reasigurarea este tototdată și o formă de protecție indirectă pentru contractanții asigurătorului direct.

 

Citește și:

Știți ce reprezintă aditivul E150 - Caramelul?

La rândul său, reasigurătorul îşi poate proteja portofoliul prin încheierea unor contracte de cedare a unei părţi din reasigurările acceptate de el, către un alt reasigurător, operaţiunea purtând denumirea de retrocedare sau retrocesiune, iar reasigurătorul cedent fiind retrocedent şi reasiguratorul care acceptă preluarea riscurilor fiind retrocesionar.

 

 

Citește și:

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram