Translate this page RO

Select language
InfoCons

Prelucrarea datelor personale

Registre ale abonatilor
 
La încheierea contractului ai posibilitatea sa alegi daca datele tale cu caracter personal vor fi sau sau nu incluse în registre ale abonatilor (carte cu numere de telefon, aplicatii online etc.). Contractul va contine datele tale de identificare care se vor regasi în registre ale abonatilor, în cazul în care ai optat pentru acest lucru.
 
 
 
Verifica ce contine contractul tau! Daca ai încheiat un contract si nu ai o clauza referitoare la dreptul tau de a opta pentru includerea/neincluderea datelor tale în registre ale abonatilor, ANCOM poate lua masuri. Vezi cum ne poti transmite o sesizare. 
 
Baze de date ale datornicilor
 
De regula, prin contractele pe care le încheie cu abonatii sai furnizorii de telefonie îsi rezerva dreptul de a transmite datele abonatilor unor firme de recuperare a debitelor sau de a le introduce într-o baza de date, în cazul în care abonatii înregisteaza datorii (de exemplu, Preventel). Astfel de situatii vizeaza modul în care furnizorii prelucreaza datele cu caracter personal ale abonatilor lor.
Sursa: A.N.C.O.M.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+