Translate this page RO

Select language
InfoCons

O economie în serviciul cetățenilor

Să promovăm echitatea și prosperitatea sociala

Cetățenii și întreprinderile din UE nu pot prospera decât dacă economia îi susține.

Economia socială de piață a UE este unică. Ea le permite economiilor să se dezvolte și să reducă sărăcia și inegalitatea. Când Europa este stabilă, economia poate răspunde pe deplin nevoilor cetățenilor UE.

În acest sens, este esențial ca întreprinderile mici și mijlocii, care formează coloana vertebrală a economiei UE, să se dezvolte și mai mult, cu ajutorul nostru. De asemenea, este esențial să se finalizeze uniunea piețelor de capital și să se aprofundeze uniunea economică și monetară.

O uniune economică și monetară mai profundă și mai echitabilă

Să combinăm stabilitatea cu echitatea și cu responsabilitatea democratică

În uniunea economică și monetară (UEM), politicile economice ale statelor membre sunt coordonate astfel încât:

  • să permită țărilor din UE să facă față unor eventuale noi crize, prin reforme economice și sociale și politici fiscal-bugetare responsabile
  • să se încurajeze investițiile și competitivitatea
  • să se creeze/ocupe mai multe locuri de muncă și să se determine creșterea nivelului de trai

Încercăm să consolidăm arhitectura UEM, astfel încât să putem răspunde mai rapid și mai decisiv la provocările viitoare.

Piața unică

Piața unică este una dintre cele mai importante realizări ale Europei și cel mai bun atu al acesteia în contextul globalizării crescânde. Ea constituie un factor motor pentru construirea unei economii mai puternice și mai echitabile a UE. Datorită faptului că permite persoanelor, bunurilor, serviciilor și capitalului să circule mai liber, piața unică deschide noi oportunități pentru cetățeni, lucrători, întreprinderi și consumatori - creând locurile de muncă și creșterea de care Europa are mare nevoie. Piețele de capital mai integrate și mai profunde vor canaliza mai multe fonduri către companii, în special către IMM-uri, și către proiecte de infrastructură. O mai bună mobilitate a lucrătorilor va permite o echilibrare a cererii și ofertei pe piața muncii. Iar combaterea evaziunii fiscale și a fraudei fiscale va asigura faptul că toată lumea contribuie în mod echitabil.

Locuri de muncă, creștere economică și investiții

Planul de investiții pentru Europa, denumit și „Planul Juncker”, caută să mobilizeze investiții pentru a genera creștere economică și locuri de muncă în întreaga Uniune.

Cum? Înlătură barierele în calea investițiilor, oferă consiliere pentru proiectele potențiale și acordă finanțare. Folosește garanții de la bugetul UE (fonduri publice) pentru a mobiliza investițiile private.

Ajută întreprinderile și consumatorii europeni să facă tranziția către o utilizare mai durabilă a resurselor.

 

Sursa: Comisa Europeană

 

Citește și:

- Achiziții transfrontaliere în UE fără probleme.

- Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

- Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel - 021.9615 sau *9615

Whats App - 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

 

 

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+