Translate this page RO

Select language
InfoCons

Luxemburg - cele mai multe mașini pe cap de locuitor din UE

Printre statele membre ale UE cu cele mai mari rate de motorizare, adică autoturisme la 1000 de locuitori, există mai multe țări mai mici. În 2017, Luxemburg (670 de autoturisme la 1000 de locuitori) a condus lista (cu toate acestea, această cifră poate fi influențată de lucrătorii transfrontalieri care utilizează mașini de serviciu înmatriculate în țară). După aceasta, au urmat Italia cu 625 de mașini pe 1000 de locuitori, Finlanda (617 de mașini), Malta (613 de mașini) și Cipru (609 de mașini).

În 2017, cel mai mare număr de autoturisme înregistrate a fost observat în Germania cu 46 de milioane de autoturisme. Ulterior au urmat Italia (37 milioane de automobile: 2016 date) și Franța (32 milioane de autoturisme). În perioada de cinci ani din 2013 până în 2017, a existat o creștere puternică a numărului de autoturisme înmatriculate în mai multe state membre.

Cea mai mare creștere înregistrată în această perioadă a fost înregistrată în Slovacia (18%), urmată de Cehia și Portugalia (ambele 17%), Estonia (15%), Malta și Ungaria (ambele 14%).

Sursa: ec.europa.eu

 

 

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

- Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

- Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel - 021.9615 sau *9615

Whats App - 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

 

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+