Translate this page RO

Select language
InfoCons

InfoCons susține STS - Descarcă gratuit aplicația Apel 112!

Siguranța noastră și a celor dragi, sau a celor din jur este foarte importantă. Cu toții ne dorim să trăim într-un loc cât mai sigur, civilizat, cu oameni ok și decenți.

Dar ce se întâmplă când nu avem certitudinea că cel de lângă noi este o persoană ok? Cu atâtea cazuri de dispariții, răpiri, furturi, incendii, parcă tindem să fim și mai temători și mai precauți. Nu este un lucru rău să fim precauți, dar nici să trăim într-o permanentă panică nu este ok.

 

STS (Serviciul de Telecomunicațîi Speciale) vine în ajutorul oamenilor cu o nouă aplicație dezvoltată chiar de ei, și care poate localiza cu precizie de doar 10 metri telefonul unei persoane care apelează numărul unic de urgență 112. STS a lansat, în data 15 februarie 2019, aplicaţia de urgenţă Apel 112 pentru telefoane mobile, care permite transmiterea coordonatelor GPS la momentul iniţierii apelului către Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Peste 287.000 de persoane au instalat gratuit aplicația care le poate salva viața într-o situație critică.

Până în prezent, de la lansarea aplicației, 3.172 de persoane au fost localizate doar printr-o simplă atingere pe ecranul telefonului mobil.

Timpul de răspuns al agențiilor de intervenție și salvare este redus considerabil prin transmiterea coordonatelor telefonului de pe care se face apelul la numărul 112.

În ultima perioadă, aplicația APEL 112 a dobândit notorietate, fiind efectuate tot mai multe apeluri prin intermediul acestui soft. Cetățenii sună la 112 prin aplicația mobilă pentru a solicita sprijin în cazul unor accidente rutiere, pentru a semnala prezența unor focare de incendii la fonduri forestiere sau pentru a cere ajutor pentru persoane găsite inconștiente pe stradă.

Aplicația APEL 112 trebuie să existe permanent în telefoanele noastre și să o folosim doar în cazuri de urgență, fiind asociată foarte simplu cu trusa de urgență din autovehicule. În campania noastră beneficiem atât de sprijinul autorităților statului, cât și al partenerilor din societatea civilă. Această aplicație și-a dovedit deja utilitatea, iar faptul că, într-un timp atât de scurt, un număr atât de mare de români au descărcat-o ne determină să continuăm eforturile de promovare și de încurajare a populației să o folosească”, a declarat prim-adjunctul directorului STS, general-maior Ionel-Sorin Bălan.

 

Utilizarea acesteia presupune activarea şi existenţa serviciilor de date (acces Internet) şi a serviciului de localizare (GPS) ale telefonului mobil.

Chiar şi în lipsa serviciului de date, apelantul va putea să îi comunice operatorului 112 în timpul conversaţiei telefonice poziția în care se află pentru că aplicaţia APEL 112 permite afişarea coordonatelor GPS.
Aplicația APEL 112 se poate descărca gratuit din Magazin Google Play şi Apple Store.

Oriunde te afli în țară, alege să fii în siguranță!

Iar pentru a fi la curent cu tot ce ține de protecția consumatorilor și pentru a fi un adevărat consumator european, descarcă gratuit aplicația InfoCons din Google Play și Apple Store.

 “2019- 2020... Astăzi aplicația ține loc de ce era pe vremuri, comunicarea prin radio sau telefon. Descărcați aplicația gratuită 112 și astfel, puteți să vă salvați viața voastră, a copiilor voștri, a prietenilor voștri. Și nu uitați, cea mai bună reclamă este trimițând mai departe această informație. Descărcând aplicația 112 preveniți sau aveți un partener în caz de un necaz. Dar nu uitați și de aplicația gratuită InfoCons care vă scapă, sau va previne înainte de a cumpăra sau după ce ați cumpărat, ca nu cumva Doamne ferește să aveți nevoie de aplicația 112.” – Sorin Mierlea, Președinte InfoCons

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+