Translate this page RO

Select language
InfoCons

InfoCons partener în cadrul Salonului de Gastronomie. "Sărbătoarea Gustului"

Salonul de Gastronomie debutează joi, 16 mai 2019, în cadrul World Trade Center, Sala Plaza. Şi în ediția din acest an o serie de Chefi renumiţi la nivel internaţional vor împărtăşi din experienţa lor în cadrul demonstraţiilor culinare care vor fi organizate în cadrul evenimentului.

Sărbătoarea Gustului aduce în cadrul Salonului de Gastronomie alături de furnizori de produse alimentare şi servicii conexe industriei HoReCa şi de alimentaţie, pe:

 

 

  • Alain Alexanian, Chef cu 1 stea Michelin și Executiv Chef Bocuse d`Or din Village VIP, acesta pune accentul pe savoarea preparatelor şi pe utilizarea ingredientelor naturale, bio pe care le denumeşte „secretul longevităţii”;
  • Christophe Geoffroy, Chef și Copreședinte al Les Chefs Cuisiniers du Monde;
  • Colin Westal, Chef la cea mai prestigioasă Academia culinara din lume „Le Cordon Bleu”.

În perioada 16 – 17 Mai, pasionații de artă culinară se pot bucura de o serie de acțiuni la Salonul de Gastronomie, din cadrul World Trade Center, Sala Plaza, după cum urmează:

Joi, 16 Mai:

–          Lansarea cărții „Arta de a mânca bine, bio”, de Alain Alexanian;

–          Master Class-uri cu Alain Alexanian, Christophe Geoffroy și Colin Westal „Le Cordon Bleu”;

–          Degustări de vinuri, brânzeturi, sucuri naturale, înghețată și alte delicatese.

Vineri, 17 Mai:

–          Master Class-uri cu Alain Alexanian, Christophe Geoffroy și Colin Westal „Le Cordon Bleu”;

–          Cupa de Sandwich, aflată la cea de a 5-a ediţie, reuneşte cei mai buni elevi bucătari ai liceelor cu profil alimentar de stat care se vor întrece în prepararea de sandwich-uri gourmet, fiind îndrumați și jurizați de Alain Alexanian și Colin Westal;

–          Degustări de vinuri, brânzeturi, sucuri naturale, înghețată și alte delicatese;

–          Ședință foto „Fotografie de Colecție” cu Chef Alain Alexanian și Colin Westal.

Salonul de Gastronomie este un eveniment integrant al festivalului Sarbătoarea Gustului, aflat la ediția a IX-a şi organizat în cadrul sezonului cultural România – Franţa.

Sărbătoarea Gustului are ca scop educarea gustului tuturor consumatorilor, de la copii, până la părinţi şi chiar bunici, de la elevii bucătari din lieceele de alimentaţie publică, până la Chefi consacraţi și proprietari de business şi locaţii HoReCa. Prin informarea și transparența pedagogică asupra produselor, originilor lor și modului de producție și trasabilitate, prin transmiterea cunoștințelor și încurajarea unui comportament alimentar echilibrat și sănătos, se susține evoluția spre un comportament eco-responsabil și o dezvoltare durabilă.

Festivalul cuprinde o serie de evenimente desfășurate în școli, universități, restaurante și hoteluri, hypermarket-uri și târguri de alimentație și promovează meseriile din industria HoReCa şi din alimentaţie.

Evenimentul este parte integrată a proiectului Sărbătoarea Gustului – ‘Educaţie pentru o alimentaţie sănătoasă şi dobândirea unei atitudini eco-responsabile’, organizat de Asociaţia Sărbătoarea Gustului, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, susținut de reprezentații sezonului Franța-România prin Ministerele Afacerilor Externe România – Franța, Ambasada Franței, Institutul Francez, Institutul Cultural Român.

În cadrul evenimentului invitați speciali vor fi Ambasada Libanului, Ambasada Armeniei, Ministerul Educației, Ministerul Agriculturii.

 

 

 

Citește și:

Consumați fructe și legume zilnic?

- Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

- Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel - 021.9615 sau *9615

Whats App - 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

 

 

 

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram