Translate this page RO

Select language
InfoCons

Imigrația în țările UE: 4,4 milioane în anul 2017

Un total de 4,4 milioane de persoane au emigrat în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene (UE) în cursul anului 2017, în timp ce cel puțin 3,1 milioane de emigranți au declarat că au părăsit un stat membru al UE. Cu toate acestea, aceste cifre totale nu reprezintă fluxurile de migrare către / dinspre UE în ansamblu, deoarece acestea includ și fluxuri între diferite state membre ale UE.

În UE-28 s-au estimat aproximativ 2,4 milioane de imigranți din țări din afara UE. În plus, 1,9 milioane de persoane care locuiau anterior într-un stat membru al UE au migrat într-un alt stat membru.

Dintre acești 4.4 milioane de imigranți în anul 2017, au fost estimate aproximativ 2.0 milioane de cetățeni din țări din afara UE, 1.3 milioane de cetățeni ai unui stat membru diferit de cel la care au emigrat, aproximativ 1.0 milioane de persoane care au migrat într-un stat membru Stat de care aveau cetățenia și aproximativ 11 mii de apatrizi.

Un total de 22 din cele 28 de state membre ale UE au raportat mai mult imigrație decât emigrarea în 2017, dar în Bulgaria, Croația, Letonia, Lituania, Polonia și România numărul emigranților a depășit numărul imigranților.

În raport cu mărimea populației rezidente, Malta a înregistrat cele mai mari rate de imigrare în 2017 (46 imigranți la 1 000 de locuitori), urmată de Luxemburg (41 imigranți la 1 000 de locuitori).

Sursa: ec.europa.eu

 

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

- Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

- Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel - 021.9615 sau *9615

Whats App - 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

 

 

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+